Bijkans 1.000 bewoners Marowijne ontvangen grondpapieren

12

Bijkans 1.000 personen uit Albina en omgeving mochten hun grond- en toewijzingsbeschikkingen ontvangen op maandag 19 december.

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk overhandigde enkele beschikkingen aan de toekomstige grondeigenaren. Ook de minister van GBB was aanwezig voor dit heugelijk feit. Verder waren de districtscommissarissen van Marowijne, directeur GBB en een delegatie van De Nationale Assemblée aanwezig.

Brunswijk benadrukte nogmaals het feit dat iedereen in Suriname in het bezit moet zijn van een eigen stuk grond. Hij meent dat de regering daar continu aan werkt.

Alle sprekers deden het verzoek aan de aanwezigen om zo spoedig mogelijk en wel binnen 6 maanden aan de vervolgstappen te voldoen, zodat zij uiteindelijk de rechtmatige eigenaar kunnen worden van het perceel.


12 REACTIES

 1. Kapitaalvernietiging en de percelen zullen gewoon braak staan. Het is algemeen bekend waarvoor de percelen in Marowijne gebruikt gaan worden.
  gemodereerd

 2. Wanr komn d andere bevolkingsgroepen a/d beurt?
  Coronie para marowijne commewijne is al voorzien.wat aboud wanica en par’bo?
  gemodereerd

 3. Popi jopi, alias Lonny dong-kaw, wil graag de President na-apen die dit onlangs ook in Saramacca heeft gedaan.
  Als je hem vraagt of hij zelf ook de hand erin heeft gehad is de reactie:
  ‘ehg, …egh,.. ja natuurlijk,…WWe doen elke dak ons best, tok?’
  Waarom ze deze akkefietjes niet overlaten aan de dc, is een groot vraagteken… Iedereen wil zich graag profileren in Surbabwe!
  gemodereerd

 4. En ze hebben geen rooie cent te makken.
  Dus al die percelen zijn binnen 1 jaar helemaal overwoekert.
  En daarna worden ze verkocht, zodat ze weer 1 week kunnen feesten en daarna weer zielig doen.

  Wat heb je aan grond als er geen fatsoenlijke infrastructuur is.
  Worden no go zones.
  gemodereerd

 5. Hele binnenland is al van deze mensen. Wat willen ze nog meer. Meneer Rutte, geeft u AUB geen kopere cent aan deze mensen. Ze hebben al meer dan de helft van het Surinaamse gebied in handen. En het gaat maar door.
  gemodereerd

 6. het is ook het enige wat deze man kan, voor de rest is het puur een schijn vertoning.

  Hij kan niet eens lezen en schrijven, beleid maken is nog heel ver, hij mag voor deze zaken komen opdraven omdat voor je voor deze handelingen geen opleiding hoeft te hebben, simpel en hersenloos werk.

  Dit mag hij overigens doen omdat de echte president het veelste druk heeft het land uit de goot te halen welke door die andere klootzak en moordenaar is gestort.

  Dus dan mag hij het simpele werk doen, het uitrijken van grond papieren.
  gemodereerd

 7. Behalve de PRESIDENT en de VP ,zijn er nog ministers en geschoolde ambtenaren nog in dienst bij de Surinaamse OVERHEID ? Zo JA,wat voeren zij dan nog uit tijdens de kantoor uren ?
  gemodereerd

 8. Papa Jantje, over welke vooruitgang heb jij het (zie jouw reactie bij de gronduitgifte in Saramacca), als jij steeds loopt af te geven op de mensen van de Abop. In jouw bruine ogen hebben de mensen van de Abop geen rechten, foei toch. Ga je verdiepen in hun situatie sedert de slavernij en gooi die kam weg waarmee jij iedereen over scheert.
  Stigmatiseren van anderen zal geen vooruitgang brengen (vooral een groep die al jaren is achter gesteld), al heb jij misschien duizend maal gelijk, dit is niet de weg die wij moeten opgaan.
  Natuurlijk, de leiding van de Abop is overwegend corrupt, maar ook bij de anderen, de NDP, de VHP zijn ze overwegend corrupt en vergeet de PL en NPS niet, allemaal njang mangs. Ze zijn allemaal behept met het ‘bekende’ virus.
  Waarom massaal domeingrond uitgeven, dit is een politieke gedoe, stemmen winnen voor de volgende verkiezing.
  Waarom werkt de regering niet aan het verbeteren van onze zwakke infrastructuur, onze slechtte huisvesting en wegen net, onze verwaarloosde waterhuishouding in de districten, wat te denken van onze riolering in de stad, ons onderwijs en gezondheidszorg, vooral in het binnenland.
  Dit zijn de zaken die voor structurele (duurzaam)vooruitgang kunnen zorgen, niet het uitgeven van grond met hypotheek, aan de arme sloebers, sorry voor dit woordgebruik.
  gemodereerd

 9. Het zou me niets verbazen, dat die mensen in Marowijne denken, dat het een geschenk van Brunswijk persoonlijk is, zoals ze vroeger dachten dat alles van de Koningin kwam.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.