zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenSportArgentinië overweegt Lionel Messi op munt te zetten

Argentinië overweegt Lionel Messi op munt te zetten

-

Does Travel - naar Suriname

Lionel Messi zou wel eens het gezicht van de Argentijnse peso kunnen worden nu de Centrale Bank van het land nadenkt over manieren om de winnaar van het WK te eren.

Na tientallen jaren van doelpunten, dromen en nederlagen hief de voetballegende eindelijk de trofee in de lucht op zondag 19 december namens zijn land.

De 35-jarige aanvaller was duidelijk verheugd om de ultieme prijs van de sport in ontvangst te nemen na de spannende finale tegen Frankrijk in Qatar. Argentinië versloeg Frankrijk met 4-2 na strafschoppen na een 3-3 gelijkspel.

Maar het ziet ernaar uit dat de lofbetuigingen voor Messi zullen blijven komen, gezien nu de Centrale Bank van Argentinië overweegt om het gezicht van de voetbalster op het biljet van duizend peso te zetten, meldt de krant El Financiero.

Maar waarom dat briefje? Het figuur heeft het nummer 10 erin, wat het rugnummer is dat Messi draagt. De krant meldt verder dat de Centrale Bank ook overweegt om ‘La Scaloneta’ op de achterkant van het biljet te plaatsen, de bijnaam van WK-manager Lionel Scaloni.

Volgens El Financiero is het idee afkomstig van een medewerker van de Argentijnse Centrale Bank. De gedachte wordt nu serieus bekeken.

Voorzitter Eduardo Hecker en Lisandro Cleri, een van de directeuren, waren het erover eens dat het ontwerp van de bankbiljetten ‘de verzamelgeest van Argentijnen zou aanwakkeren’.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. De allergrootste voetballer aller tijden verdient het ook. Wat een genot om naar deze grootheid te kijken.


  gemodereerd
 2. Messi is een oude man met een beetje geluk…

  Idioten in dat land, het land zelf is al 10x failliet gegaan.


  gemodereerd
 3. Heel goed plan. De peso zal zeker in waarde stijgen. Messi is de allergrootste voetballer op aardige.


  gemodereerd
 4. Argentijnen schieten door, de volgende stap ja ja ik weet het. Messi met kont op argentijnse vlag. Maak messi vredes ambassadeur tussen oekranie, rusland en amerika want het gaat niet goed met de wereldvrede en ik wil geen derde wereld oorlog in europa anders moet ik ook naar argentinie verkassen, wel lekker warm in argentinie tussen de pampa’s gras slapen met mijn vogels. Groet fijne middag in su enz.


  gemodereerd
 5. Alleen jammer dat Messi zo’n messed up smoelwerk heeft. Waarom lijkt hij b.v. niet op Maradona of Kempes? Naar hun gezichten kan je tenminste met plezier kijken.


  gemodereerd
 6. @ Papa Jantje uit Livorno (voortaan PJUL)
  Jij hebt nooit van de naam PELE gehoord he vriend,..3 KEER WERELD KAMPIOEN geweest, de 1ste VOETBAL SUPERSTER geweest,zijn record lijst is AMAZING,te veel om op te noemen GA GOOGELEN,,..PELE de greatest voetballer of all times buiten kijf.


  gemodereerd
 7. ach waarom ook niet , maar in dit wk was hij gewoon een lul , een arrogante zak tegen over alle tegenstanders en scheidsrechters en tegen bepaalde pers
  ach op een peso , dus alleen voor de argentijnen , met de peso kan je niet betalen in het buitenland , met onze srd ook niet


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES