zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePlan voor internationale luchthaven in Nickerie gepresenteerd

Plan voor internationale luchthaven in Nickerie gepresenteerd

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen zaterdag is in Suriname een plan gepresenteerd, in het kader van het opzetten van een internationale luchthaven in Nickerie.

Herman Torres, Chief Financial Officer van West Air Aviation, presenteerde het plan aan de Surinaamse president Santokhi. Uit het vooronderzoek is gebleken, dat de locatie van de bestaande luchthaven van Nickerie geschikt is voor de plannen.

Deze internationale luchthaven zal zijn meerwaarde hebben, gezien de ontwikkelingen op gas- en oliegebied, alsook de behoefte voor een internationale hubfunctie in de regio. Tevens zal het van toegevoegde waarde zijn voor de lokale samenleving en voor internationale stakeholders.

De luchthaven zal worden gerealiseerd op basis van de behoefte en zal gebruikt kunnen worden voor zowel vracht als personenverkeer.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Haha, deze regering is kampioen in het maken van grote plannen. Is een soort zelfbevrediging. Zij kunnen het arme volk nauwelijks van de basis levensbehoeften voorzien. Wie houdt wie voor de gek.


  gemodereerd
 2. Welke regering zorgt ervoor dat het volk geen honger heeft ? Het volk moet er zelf voor zorgen dat het geen honger lijdt. Ieder weekend zitten bars en dancings vol met volk dat vertier zoekt maakt niet uit hoeveel srd kaarten kosten.
  Gisteren nog een pond gehakt en wat barbecue worstjes gehaald voor 500srd. Duur ? Ja. Heb ik honger? Ja. Klaag ik bij de regering? NEE !


  gemodereerd
 3. Dus de ziekenhuis in nickerie heeft geen medicijnen, de bedden zijn allemaal kapot, de laboratorium heeft geen spullen om te werken doktoren en zusters staken omdat ze niet betaald waren en nog veel meer

  Ipv de hoofdbelangrijke dingen te regelen kom je net als een kip zonder kop met iets wat nickerie absoluut niet nodig heeft🤦🏻‍♀️

  Hai boi soso ka 🤦🏻‍♀️


  gemodereerd
 4. Niemand houdt niemand voor de gek, het volk is verwend, het volk is gewend te krijgen, het volk moet leren werken. Het moet niet zo zijn dat een deel hard werkt en een deel hard vreet zonder enig inzet.


  gemodereerd
 5. gas. olie . internationale nickerie luchthaven . brug over de corantijn. wuahaha allemaal luchtkastelen. terwijl we iedere dag dieper in het moeras van schulden zakken.


  gemodereerd
 6. !!Eigen+mening! Volgens mij wordt een plan gerealiseerd!! SU in tweeën delen!! OOST SU en WEST SU!! een deel voor de creolen en een deel voor de Hindoestanen. Wie mee wil, mag zijn keus maken o.a. de overige bevolking heeft de keus naar welke kant zij willen gaan! Of mee met de creolen of Hindoestanen!! Ik wil je wel verklappen, dat er voor een bepaalde groepering Somalië/ Haïti 3 zal worden!! En eerlijk gezegd!! Ik ben er voor!!! SU in tweeën!! Da yu sa si spang!! Denk a tori sang sa psa!!


  gemodereerd
 7. @ eigen mening,

  Citaat:Haha, deze regering is kampioen in het maken van grote plannen. Is een soort zelfbevrediging. Zij kunnen het arme volk nauwelijks van de basis levensbehoeften voorzien. Wie houdt wie voor de gek.

  Wat heeft de vorige regering gedaan, het land financieel kapot gemaakt, zelf verrijking, gratis paketten enzzz.
  Welke bevolkingsgroep is niet zelfredzaam??????
  Kijk maar naar de dagelijkse berovingen in Suriname wie zijn de rovers?????
  Het gaat niet enkel slecht in Suriname maar wereldwijd, hier in Nederland hebben de mensen het ook slecht, zelfs werkenden gaan ook naar de voedselbank.
  Maar het is geen vrijbrief om te gaan roven !!!!!!!!!!!!!!!


  gemodereerd
 8. Slecht bezig.

  JAPI-Airport te Zanderij is er en daarom is het geld vergooien om nog een Internationale Airport te maken in Nickerie. Geldverspilling en oerdom.

  Als er mensen naar Suriname komen, kunnen ze heel gemakkelijk met een helikopter als het nodig mocht zijn van Paramaribo- Zorg en Hoop of rechtstreeks met een helikopter van JAPI-Airport naar Nickerie worden gebracht.

  Oerdom

  Het geld kan beter voor andere doelen met prioriteiten worden gestopt. Als er zo nodig is daar een Internationale Luchthaven moet komen, moet de toekomst uitwijzen.

  Gelet op de noden van het volk of zaken die belangrijk zijn voor middellange en lange termijn kan men deze investering als het om infrastructuur gaat beter in Paramaribo en JAPI-Airport omdat daar zaken al zijn en kan men deze worden geüpgraded.

  Het is beter dat men rationeel denkt en besluiten neemt in periodes van crises en onmiddellijk stop met emotionele beslissingen.

  Dit besluit moet worden terug gefloten. Weg ermee.


  gemodereerd
 9. Gelet op de noden van het volk of zaken die belangrijk zijn voor middellange en lange termijn kan men deze investering als het om infrastructuur gaat beter in Paramaribo en JAPI-Airport doen, omdat daar zaken al zijn en kan dat worden geüpgraded.

  Suriname heeft op dit moment geen twee Internationale Luchthavens nodig.


  gemodereerd
 10. @Sangeeta: je hebt het over de medische zorg in Nickerie; ziekenhuis, bedden, medicijnen, artsen e.d., maar wat te denken van onderwijs? Jij had ook de mogelijkheid niet om naar school te gaan, toch? Je taal is bacove. Niet opgelet in de klas? Of werden de leraren ook niet betaald en gingen ze in staking?
  @PJUL: helemaal mee eens. Natúúrlijk zijn er mensen die het héél héél moeilijk hebben, maar die klagen niet (openlijk). Laten we die mensen steunen. Degenen die het hardst roepen hoe moeilijk ze het hebben, zijn 24/7 op straat om te chillen en te feesten.


  gemodereerd
 11. Om te beginnen plannen mogen er zijn maar de vraag:
  Is het uitvoerbaar. Het doel; denk is niet alleen voor cargo, maar ook passagiers, personen verkeer. De vraag is vooral ook bedoeld voor personen verkeer, hoe zit het met de weg van Nickerie naar Paramaribo.
  Hoelang doe je over weg van Nickerie tot Paramaribo.
  Wie wil na 9 tot 10 uur te hebben gevlogen nog 4 uren te moeten rijden om op de plek van bestemming te komen. Mooie plannen, maar mijns inziens nog te veel losse eindjes.


  gemodereerd
 12. Wiep-Ding, als het klopt wat jij allemaal zegt, reis af naar Nickerie, begin een afscheidingsbeweging, misschien krijg je mensen mee, eens kijken als jij het alleen kunt redden.
  Jij denkt in vooroordelen en bouwt luchtkastelen, erg grappig hôr🤣


  gemodereerd
 13. Weet je wat ka was, is en ka zal blijven, als je geld blijft pompen in dingen die geen ontwikkeling en geld binnen brengen waarmee je vervolgens je huishouden niet kan financieren wat al jaren gebeurt in Su.
  Dit is vooruit zien en investeren om geld binnen te halen voor de toekomstige, maar goed een kip zonder kop ziet dit toch niet en een racist al helemaal niet, want je hoort niemand klagen als ze rijst uit Nickerie nodig hebben, toch. Dan mag coolie wel planten, want dan praat je over Surinamers, hypocriet.


  gemodereerd
 14. pony , ben jij wel eens in Nickerie geweest , of zit jij zoals altijd luchtkastelen te bouwen voor jou zelf , maar hoe , jij hebt toch nooit gewerkt , en maar klagen over dingen hier in Suriname , hou je met Nederland bezig , want daar gaat het goed he


  gemodereerd
 15. Ik zou eerder te Saramacca Calcutta een vlieghaven aanleggen. Het ligt niet ver van Surinames 2 grote steden Paramaribo en Nw Nickerie vandaan en daar zou ik ook een haven bouwen. Bovendien ligt zowat al het olie daar. Zowel aan land als aan de kust.
  Calcutta Saramacca, de perfecte locatie.


  gemodereerd
 16. De dag dag Suriname in tweeën gedeeld wordt. Zul je zien dat duizenden diaspora met geld terugkomen. Iedereeen ken de reden waarom ze gevlucht zijn. Dan zal je ook de resultaten zien over plm. 20 jaar. Schrijf het op.


  gemodereerd
 17. Luchtkastelen tot nu toe. Verder zie ik geen zaken die opgelost zijn of waar er een oplossing nabij is. Gezondheidszorg, onderwijs, openbare werken, sociale zaken..geen van deze ministeries heeft geld om iets te betekenen voor het land en zijn inwoners. Maar de regering is bezig om miljarden projecten op te starten aan de kant van Nickerie, waarvan men nog geen enkel houvast heeft of het allemaal wel gaat werken. Het zijn puur aannames, nadat het startsein voor de bouw van een “diepzeehaven” is gegeven. Word er nauwelijks 2 weken later bekend, dat de olie waarschijnlijk 2 jaar later komt. Total is er nog niet uit..! Ik zou zeggen, wacht even met deze propaganda, totdat je zover bent


  gemodereerd
 18. Soms is “Sur manier vn denken” vwb ontwikkeling niet te volgen. I.p.v. dat de regering luchthaven Zanderij ontwikkeld met “slurven”, zodat de fysiek zwakkere reiziger gemakkelijk kan worden begeleid tot aan de stoel vh vliegtuig, wordt gesproken over n internationale luchthaven te Nickerie?!
  Nu, moet de passagier lopen nr het vliegtuig te Zanderij en kijk maar wie? de fysieke zwakkere helpt, de trap op naar de deur van het vliegtuig.
  De “begeleider” van m’n zieke broer had mijn broer bij de trap vh SLM vliegtuig afgezet met de mededeling: tot hier stopt mijn “begeleiding”.
  Mijn zieke broer heeft met behulp van zijn “steunstok” de SLM trap allėėn beklommen, opgewacht door de SLM crew, want helpen mogen zij niet! Enkel de stoel aanwijzen en bedienen!
  NIET NICKERIE……MAAR ZANDERIJ MOET WORDEN GEMODERNISEERRD, ZODANIG DAT OOK DE FYSIEK ZWAKKERE PASSAGIER DIE NETALS ELKE ANDERE PASSAGIER, VOOR DE TICKET HEEFT BETAALD, DE BEGELEIDING EN HET GEMAK VAN REIZEN MAG ERVAREN. PLAATS SLURVEN AUB!


  gemodereerd
 19. Ik zou liever zien dat onze zogenaamde Internationale Airport op Zanderij aangepakt wordt, die ziet er toch allesbehalve representatief uit. Hoezo moet er zo een prestige object op een rijstplantage gebouwd worden, waarvoor!!! is dat voor de drugsdealers om zich makkelijker te verplaatsen of voor Sardjoe zijn privé vliegtuig. Wat een joke🤣😂 om te huilen 😭


  gemodereerd
 20. @Wiep-Ding.
  Honderd procent eens met jou. Binnen 5 jaren wordt West Su net als Dubai.
  Degene in West Su land achter blijft gaat Burundi ervaren.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES