vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVp Brunswijk: 'Tijgerbank wordt niet uitgegeven'

Vp Brunswijk: ‘Tijgerbank wordt niet uitgegeven’

-

Does Travel - naar Suriname

Vicepresident (vp) van Suriname Ronnie Brunswijk heeft de Inheemse gemeenschap verzekerd dat de Tijgerbank niet zal worden uitgegeven. Hij zei dit te Hollandse Kamp in het district Para, tijdens de inwijding van het nieuw dorpsbestuur op zaterdag 10 december (foto).

De reactie van de Surinaamse vp komt nadat afgelopen week documenten op social media circuleerden, waarin werd aangegeven dat dit gebied uitgegeven zou worden voor een mijnconcessie.

De Inheemse gemeenschap rond de Tijgerbank maakte gebruik van de gelegenheid hun bezorgdheid omtrent de uitgifte aan de vp kenbaar te maken. De Tijgerbank is volgens hen een bron van hun dagelijkse voeding.

Brunswijk benadrukte dat de Tijgerbank niet zal worden uitgegeven. Dit staat volgens hem vast.

De Tijgerbank is een zandbank die zich even buiten de monding van de Marowijnerivier bevindt. Het is één van de weinige zandbanken van Suriname, aldus de vp ook op zijn Facebookpagina.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Klappen in de handjes voor vp. Hij denkt hiermee vast stemmen te krijgen bij de volgende verkiezingen.


  gemodereerd
 2. Kan niet zo zijn . Niet eens voor 1 miljard euro
  De enige zandbank heilig gebied.
  Als dit toch gebeurt is er geen toekomst
  meer voor Suriname


  gemodereerd
 3. Nee maar jij wordt wel uitgeleverd aan de Fransen samen met die drugscriminelen vrienden van je; Bordo en Kalidien. P. Wortel is, ondanks jouw verzet, door ZE Santokhi uitgeleverd.


  gemodereerd
 4. Bravo na karoe ‘wier’ faja. .zomaar bla bla om interessant te doen. Morgen wordt hij op het matje geroepen door Chan, en worden de plooien glad gestreken …..Bravo houdt dan een paar dagen weer zijn waffel dicht om vervolgens na een paar dagen weer te komen bleren….zo herhaald het zich keer op keer…hahahaha….Bravo na soso kiek


  gemodereerd
 5. Ik heb het vaker gezegd, benoem Ronnie tot koning of keizer van Marowijne en laat hij daar blijven. Voor de rest heeft hij toch geen kennis van. En Chan en Melissa benoem je tot Raja en Rani van Nickerie. Dan kan Chan verder gaan met zijn luchtkastelen bouwen in Nickerie.


  gemodereerd
 6. Die Ingis weten ook niet meer met welke planten ze gif voor hun pijlen kunnen maken. Maar de blanken hebben die kennis wel. Aan hen gegeven door de Ingis.
  En nu staan de Ingis te bedelen.


  gemodereerd
 7. Je kan op ZE Santokhi en partner afgeven, feit is wel dat deze president in 2 jaren meer bereikt heeft dan de vorige regering in 10 jaar. Of het nu in Nickerie is of in de binnenlanden zijn beloftes lost hij stap voor stap in.


  gemodereerd
 8. VP is daar als mooi mooi, zijn loze woorden worden niet serieus genomen door t volk, koers boven de 30 zou hij opstappen, alle politieke leiders zijn hetzelfde en t volk trapt weer erin. Eens kijken welk nieuwe partij het echt munt met t volk, denk PALU komt eerlijk over en staat boven elk partij die echt geen corruptie wenst en de rest zijn gewoon zakkenvullers.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES