Nieuwe politieke partij: Surinaamse Partij voor de Dieren

15
Dieren in Suriname
Foto ter illustratie.

De Surinaamse Partij voor de Dieren (SPD) is een Surinaamse politieke partij met een holistische ecologistische signatuur. De partij werd door prof.dr.ir. Hubert Rampersad in december 2022 opgericht en heeft als hoofdthema het streven naar een diervriendelijke samenleving en bewustwording inzake dierenwelzijn en dierenrechten in Suriname.

SPD gaat meedoen met de verkiezingen van 2025 of eerder omdat dierenwelzijn en dierenrechten in Suriname niet bestaan. Er is niemand en geen enkele politieke partij die opkomt voor het welzijn en de rechten van dieren in Suriname. Dierenleed en het dumpen van zwerfhonden en -katten vinden in Suriname aan de orde van de dag plaats en dierenrechten en dierenwelzijn worden genegeerd door de huidige politieke partijen. Er is niemand in Suriname die met diervriendelijke maatregelen komt, dieren worden aan hun lot overgelaten.

SPD wil met dit initiatief de bewustwording omtrent dierenrechten en dierenwelzijn in Suriname bevorderen en Surinamers hiervoor wakker schudden. De partij is zeer begaan met het lot van dieren en wil Surinamers bewust maken omtrent het feit dat Covid-19 is ontstaan als gevolg van gebrek aan respect voor dieren. Surinamers moeten beginnen te beseffen dat duurzame ontwikkeling van het land respect voor de natuur en voorkomen van dierenleed vereisen. Ze moeten beseffen dat in het nieuwe normaal de mens in harmonie met de natuur en dieren moet leven om zich zo duurzaam te kunnen ontwikkelen. Het gaat om het creeren van een duurzame Surinaamse samenleving. Het gaat dus om sustainability. “Sustainability is a holistic and ethical system in which humans and nature can exist in harmony for a very long period of time”– Hubert Rampersad

Alle gevestigde Surinaamse politieke partijen zijn corrupt en streven naar politieke macht om zich zo te blijven verrijken. Ze hebben het te druk met stelen en hebben daardoor geen oog voor het welzijn van dieren. SPD streeft niet naar politieke macht. De partij gaat de andere politieke partijen stimuleren voor dierenrechten op te komen en gaat bewustzijn in de gehele samenleving creeren voor diergerelateerde onderwerpen om zo tot wetgeving voor dierenbescherming en dierenwelzijn te komen. SPD heeft hiertoe minimal 3 zetels in de DNA nodig, welke de partij in Paramaribo en Wanica hoopt te verwerven. Via de media zullen kanidaten voor het presidentschap en DNA-lidmaatschap worden opgeroepen. Prof. Hubert Rampersad is Nederlander en blijft als voorzitter en hoofdsponsor van de partij fungeren omdat hij zeer begaan met het lot van dieren in Suriname en in het buitenland.

Honden en katten worden massaal gedumpt als gevolg van de slechte financiele situatie in het land. Dit is niet goed voor duurzame ontwikkeling van Suriname want honden en katten geven plezier en zijn goed voor de mentale ontwikkeling en creativiteit van Surinamers. SPD street er ook naar om de populatie zwerfhonden en -katten in Suriname te verminderen door middel van sterilisatie en deze dieren zoveel mogelijk te ontlasten van pijn, jeuk en honger.

De partij is ook gefocust op het helpen van zwerfdieren in nood door deze dieren onder meer te verzorgen en te voeden. Met de hulp van lokale dierenartsen zal medische zorg aan deze dieren worden geboden, naast sterilisatie en vaccinatie. Ook zal er naar een nieuw onderkomen voor zowel pups als volwassen honden en katten worden gezocht. Ook aan kansarme invalide honden en katten zullen hulp krijgen. Nadat de zwerfdieren binnenkomen, zullen ze door een samenwerkende dierenarts worden nagekeken, ingeënt, ontwormd, ontvlooid en zo nodig medisch worden behandeld. Als de dieren nog geen chip hebben, krijgen ze een chip en worden ze geregistreerd. Een groot deel van de huisdieren die weglopen vindt de weg naar huis nooit meer terug. Dit kunt u voorkomen door uw huisdier te chippen.

Er komt ook een voedselbank voor dieren. Speciaal voor diereneigenaren die vanwege de financiele situatie tijdelijk problemen ondervinden bij het onderhouden van hun dieren komt er de voedselbank voor dieren. Via deze voedselbank wordt dan voer voor verschillende soorten huisdieren kosteloos ter beschikking worden gesteld. SPD heeft ook het voornemen om dierenassiels voor de opvang van zwerfdieren in heel Suriname neer te zetten, te beginnen in Paramaribo. De partij gaat zich ook inzetten voor aanscherping van de wet op dienbescherming gericht op alle dieren. De hieraan gerelateerde donaties en giften zullen geheel ten goede komen aan de zwerfhonden en -katten en andere dieren in Suriname voor opvang, voeding, voedselbank, sterilisatie, vaccinatie, medicatie en dierenartskosten.


15 REACTIES

 1. 3 zetels?? pffffff ik denk niet eens aan 3 stemmen!!! Als Suries kenende!! Welke dieren zwerft in SU op Honden en Katten na??? Ik denk geen 1 en zelfs de Tingifowru niet!! Maar goed doe je best!! Succes zal het niet zijn, maar toch zeg ik succes!!
  gemodereerd

 2. partijen van:
  – Gewervelde dieren,
  – Roofdieren,
  – Nachtdieren,
  – Zoogdieren,
  – Bosland dieren,
  – enz,

  Partij van Flora
  gemodereerd

 3. Ja ja dit is ook een manier van manipulatie en psychisch bewerken van het volk om door een gaatje toch aan de macht te komen, oplichters manier.
  gemodereerd

 4. Hubert Rampersad ? Is hij niet die oplichter die valse diploma’s verkoopt en is hij niet een belangrijke adviseur van Brunswijk aan wie hij een valse diploma heeft verkocht ?

  De SPD is dan een stunt partij om dierenliefhebbers voor andere politieke doeleinden te gebruiken.

  Surinamers zijn wel dom maar niet gek.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 5. Echter blijkt bij de start van deze nieuwe regering nu al sprake te zijn van grootschalige corruptie met betrekking tot politieke benoemingen en vriendjespolitiek.

  Zo zijn er familieleden, vrienden, ministers en adviseurs benoemd die niet de vereiste kennis, ervaring en skills hebben om Suriname duurzaam te redden. Het gaat ook bij deze regering niet om kennis, maar om kennissen. Alleen de personen die geld aan de VHP en ABOP hebben gesponsord zijn gefaciliteerd.
  De vrouw van de president heeft zelfs vijf functies in de nieuwe regering toebedeeld gekregen, terwijl ze niet over de juiste kwalificaties beschikt. Het ziet er dus naar uit dat het Surinaamse volk weer wordt belazerd.
  Zijn hoop is ook op de Hindostaanse diasporagemeenschap in Nederland gevestigd. Kan iemand hem alstublieft vertellen dat deze Hindostanen in Nederland hem mooie dingen beloven en niet gek zijn om hun geld massaal in Suriname te investeren. Weer wordt er vanwege gebrek aan visie en kortzichtigheid een mooie kans gemist om Suriname eindelijk duurzaam uit de ellende te halen.

  Prof. dr. ir. Hubert Rampersad 10-2020

  Mooi, de volgende pessimist die zijn zakken komt vullen. Een schop onder je go kan je van mij zinder te vragen krijgen met je gekke idiote plan voor een voedselbank voor dieren. Een dier vindt en haalt zijn voedsel uit de natuur.
  En jij Hubert bent de laatste die het over corruptie moet spreken want jij verkoopt diplomas aan mensen die daar grif voor moeren betalen.
  gemodereerd

 6. Gratis sterilisatie is voor kleine magere honden. Anders vet dokken. Je huisdier cremeren is per kg. Ook dure grap.
  Maar je doet ht als je van je trouwe huisdier houdt.
  In Su behandelen ze zelf oudjes en kinderen zo slecht.
  Is ht proberen waard. Bronto sluit zich aan. Wat een naam
  gemodereerd

 7. heeft hij de dieren wel gevraagd om voor hen op te komen , man wat een dommerik , als je nou een partij opricht voor het behoud van Flora en Fauna , hebt je meer kansen om stemmen binnen te halen
  gemodereerd

 8. SPD verzekerd van meer dan 3 zetels gezien het aantal ezels dat in Su rondloopt😄😄🤣. Reeds nu praten over donaties geeft me rare gevoelens.
  gemodereerd

 9. !! Passant!! Je hebt mij even wakker geschud!! Helemaal mee eens. Je hebt ook de:
  dekdieren
  stinkdieren
  Trekdieren
  Zuigdieren
  Befdieren
  Etc.etc.
  gemodereerd

 10. Begin maar gewoon met het verbieden van de slacht van dieren voor consumptie.
  Elke keer als een dier gevild wordt, huilt God. En als God huilt, zal het niet beter gaan met de mensheid. Integendeel.
  विनाश काले विपरीत बुद्धि।
  gemodereerd

 11. De hierboven reacties zijn respectloos. Deze man heeft zijn hart op de juiste plaats voor dieren. Zoals God de mens heeft geschapen, heeft hij ook dieren geschapen.
  Het is bekend dat er een band kan ontstaan tussen mensen en dieren. Honden en katten. Hoe vaak hebben deze dieren mensen levens gered. Zij die gezonde hersenen hebben en deze ook goed gebruiken, snappen wat deze man bedoeld. Ook dieren hebben een hart, hebben gevoelens en hebben de juiste zorg en aandacht nodig.
  gemodereerd

 12. Dat beloofd niet veel goeds, weer worden dieren het haasje.
  Maar er moet toch ergens een dieren god zijn ,die wraak neemt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.