maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname winnaar Inter Guyanese Spelen

Suriname winnaar Inter Guyanese Spelen

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname is zondag winnaar geworden van de Inter Guyanese Spelen (IGS) in Guyana. Het driedaagse toernooi werd in de avond afgesloten met een slotceremonie in de Cliff Anderson Sports Hall.

Suriname werd gekroond tot algemeen kampioen ondanks Guyana vijf van de negen sportonderdelen won. De negen onderdelen waren atletiek, badminton, wielrennen, volleybal, tennis, voetbal, tafeltennis, zwemmen en basketbal

Nadat de scores waren opgeteled, kwam Suriname op 110 punten, waarmee gastland Guyana nipt met twee punten achterbleef. Frans-Guyana, dat slechts aan twee onderdelen deelnam, behaalde 26 punten.

Guyana won Wielrennen (mannen), Voetbal (vrouwen), Zwemmen (mannen en vrouwen), Atletiek (mannen en vrouwen) en Tafeltennis (mannen en vrouwen). Suriname behaalde de hoogste eer bij Badminton (mannen en vrouwen), Tennis (mannen en vrouwen), Basketbal (mannen en vrouwen) en Volleybal (mannen en vrouwen).

Cruciaal was dat Frans-Guyana de tweede plaats veroverde na Suriname in zowel mannen- als vrouwenbasketbal, waardoor Guyana genoegen moest nemen met de derde plaats. Uiteindelijk bleek basketbal doorslaggevend voor de grote winnaar.

IGS werd voor het eerst sinds 2017 gehouden en trok meer dan 400 atleten en officials aan, het hoogste aantal in de geschiedenis van het toernooi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES