zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWet bestrijding money laundering en terrorismefinanciering aangenomen

Wet bestrijding money laundering en terrorismefinanciering aangenomen

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi stond een interview af aan InSight Crime, waar hij aangegeven heeft corruptie in Suriname op zijn hoogste level te bestrijden. In het vraaggesprek met InSight Crime gaf het staatshoofd aan dat bij het aantreden van deze regering, geconstateerd is dat het justitieel systeem verzwakt is door de toenmalige regering, waardoor rechtshandhaving niet gewaarborgd was.

Plegers van frauduleuze handelingen bij de Centrale Bank van Suriname zijn veroordeeld en maatregelen werden in werking gesteld om herhaling te voorkomen.

Ter ondersteuning van het beleid van de regering Santokhi-Brunswijk ter bestrijding van corruptie, criminaliteit en fraude is de Wet ter voorkoming van Money Laundering en Terrorismefinanciering op donderdag 17 november 2022 aangenomen in ons hoogste College van Staat.

De aanname van deze wet is van eminent belang voor Suriname om te voldoen aan internationale eisen, tevens staat een evaluatie gepland voor deze maand inzake het National Risk Assessment Plan. Een Internationale High Level Security Conference werd gehouden, om onder andere de grensoverschrijdende criminaliteit tegen te gaan; de successen zijn niet uitgebleven.

De regering Santokhi-Brunswijk juicht de aanname van deze wet toe. De bestrijding van de criminaliteit, drugshandel, terrorisme en alle andere illegale handelingen zullen gestaag worden voortgezet.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Onze beruchte geld hond zal (via Nibte ,b.v) aanvoeren dat hij net voor het aannemen van de wet bestrijding money laundering en terrorismefinanciering zijn vuile geld heeft witgewassen. Net zo iets als een buzzer beater gescoord door Stephen Curry of Micheal Jordan dus. Ze kunnen hem daarom, wat witwassen betreft, niets maken omdat er immers geen wet daartegen bestond toen hij zijn vuile wasje deed.


  gemodereerd
 2. ndp heeft de zaal verlaten , nou dat zegt genoeg , zij hebben tussen 2010-2020 alle geld gestolen van het volk , maar zij gaan hangen


  gemodereerd
 3. Nu het aanpakken van de criminelen en criminaliteit eindelijk beetje bij beetje aangepakt wordt en er velen de grond onder hun voeten heet voelen worden is het plan van de vernietigers in werking gesteld. De NDPER,’s onder leiding van Tsang, Bouva, Sadi en andere leden stellen alles in het werk om in samenwerking met de Ndp vakbondsleiders en anderen die zich zelf verheffen tot leiders zijn bezig alles te dwarsbomen en te saboteren.


  gemodereerd
 4. Een prachtige wet, maar ga de geschiedenis na.
  Wetten worden in Suriname geslagen om niet nageleefd en/of verkracht te worden.
  Dus is mijn vraag: Hoe zit het met de controle op de naleving van deze wet.
  Zelf onze moederwet (de grondwet) is door Bouterse cum suyus en ook door Brunswijk verkracht.


  gemodereerd
 5. Nou, dat gaat wat opleveren zeg!
  Feit is: het naleven van de wet- en het handhaven daarvan laat in Surbabwe veel te wensen over. Immers, hoe kan het zijn dat een moordenaar en drugsdealer tot 2x toe, gekozen wordt als president (en nog steeds vrij rondloopt) en een vice-president is aangesteld die een ex-bankrover is?
  Domoren zullen zeggen dat ze gekozen zijn. De grondwet zegt dat mensen die dergelijke functies bekleden een onbesproken gedrag moeten hebben en NIET met Justitie in aanraking zijn geweest.
  Democratische principes worden met de voeten betreden, daarom gaat het land naar de verdoemenis. Bak-ba democratie in Surbabwe!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES