zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeiding Nationaal Leger wil in goed fatsoen in overleg treden met bestuur...

Leiding Nationaal Leger wil in goed fatsoen in overleg treden met bestuur VRM

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van de recente ontwikkelingen de afgelopen periode, waarbij de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) in de media is verschenen, heeft de leiding van het Nationaal Leger in Suriname laten weten dat zij in goed fatsoen in overleg wil treden met het bestuur van de VRM.

De leiding van het Nationaal Leger i.c. het ministerie van Defensie zegt in een verklaring geen anarchie, alsook opruiing door leden van de bond van de Vereniging Rechtspositie Militairen te tolereren. “De defensieorganisatie staat open voor dialoog en wenst in goed fatsoen in overleg te treden met het bestuur van de VRM, echter zal zij nimmer met het mes op de keel dialoog voeren.

Het Nationaal Leger is een andersoortige organisatie, waarbij er voor de militairen, die gekwalificeerd worden als bijzondere ambtenaren, speciale wet- en regelgeving van toepassing is zoals de Grondwet, Wet Rechtspositie Militairen, Wet Militair Tuchtrecht en Wetboek van Militair Strafrecht.

De leiding van het leger zal er niet voor schromen om de gepaste c.q. disciplinaire maatregelen te treffen indien de militairen zich niet houden aan de regels zoals het een goed militair betaamt. Kortom de leiding van het Nationaal Leger wenst in harmonie in overleg te treden met de VRM om te praten over de knelpunten de militair rakende”, aldus de leiding in een verklaring.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Het zou niet de eerste keer zijn dat een bond enorme schade toebrengt bij de zaak/organisatie waar hun leden werkzaam zijn. Gewoon het leger ontmantelen en de geschikten/deskundigen overhevelen naar de politiediensten. Wat stelt het su-leger voor?


  gemodereerd
 2. Ook bij de brandweer is de bejegening naar de leiding niet correct.Juiste, beschaafde woordkeus is vaak zoek.


  gemodereerd
 3. jullie moeten die cairo gewoon negeren en als hij militairen optrommelt om niet met de mars mee te lopen , direct in het gevang zetten , zijn die klootzakken ons leger , die cairo met zijn volgelingen per direct verwijderen uit het leger , deze gasten willen ons land niet dienen , ze zijn alleen maar uit op geld , ja deze zijn de paarse rotte appels


  gemodereerd
 4. Het is hun democratische recht dat de Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) voor de rechten van de militairen opkomt. Het is juist een gezeur van de militaire leiding om deze militairen te bedreigen met disciplinaire maatregelen. Het is toch geen dictatuur in dat land. Trouwens, de militaire leiding kan zich beter bezig houden met dringende zaken. Ze kunnen best de politie helpen bij de criminaliteitsbestrijding. Ga het Tigrigebied terughalen bij de boeven, als jullie zo,n grote mond hebben tegen militairen die opkomen voor hun rechten.


  gemodereerd
 5. ik ben zelf ook door een militaire officier in elkaar geklap, ben niet de enige , en de officieren ontkennen dat ze er wat mee te doen hebben,. als een afdeling officier je op rapport zet , militair wet boek van strafrecht zegt dat die oficier je naar de commandant van de basis brengt, in het bij zijn van de commandant hoord je afdelings hoofd de straf die de commandant van de basis je voor leest, alles wordt in je militaire dossier gezet , en als ze het ontkennen moeten ze die militair zijn dossier open maken en kijken ,maar niemand luisterd , ik had ook een andere officier had vrouwelijk bezoek gehad was wacht heb haar geleid naar officiers mess daar aangekomen , heb ik mij formeel aan gemeld ,, en wat die eikel staat daar en scheld mij vies en vuil uit in portugees, hij wist niet dat ik portugees versta.toen ik af melde staan ze daar te lachen. als of het geweldig was . hier zijn de namen kapitein guno rozenblad , kapitein gordon linger kapitein paiman , leutenant van samson, luetenant kolonel hew a kee heeft mij door de MP laten opsluiten,en kijk hoe achterbaks ze zijn geen van ze hebben naar mijn kontrakt gekeken , ministerie van defense heeft het nooit verlengd, inidienst getreden january 1990 kontrakt is uit gelopen in january 1992 2 jaar , nooit hebben ze mijn kontrakt verlengd maar in 2003 stuur je mij de bak in , en je steel je al mijn vergoeding ,. ik ben niet de enige , die dit oordeel heeft moeten incasseren, heel wat van mijn collegas daar een werd met een houwer geslagen linker arm is gebroken een dame werd in elkaar geklapt .en wie houd deze gasten verantwoordelijk niemand omdat ze officieren zijn gaan vrij uit ongeschikte gaan de bak in nooit heb ik gezien dat de MP deze officieren verantwoordelijk heeft gehouden ,een stelletje bavianen . zelf krishna mathoera was toen der tijd majoor mathoera ze was defense advocaat nooit heeft ze mij kant gekozen ,heb haar ook gezegt kijk naar mijn dossier , ze neemt kant van officier . hoe kan je zo iemand vertrouwen in een organisatie met internationale samen werking met andere landen hun militaire organisatie, wat na sor ie wang sor mooi fesie want na bakra.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES