Meer dan 1.100 grondbeschikkingen verstrekt aan burgers Para

5
Meer dan 1.100 grondbeschikkingen verstrekt aan burgers Para

De regering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft in ongeveer twee jaar ruim dertienduizend grondbeschikkingen verstrekt aan burgers.

“Dit terwijl er was beloofd dat wij tot december 2022 vijfduizend grondbeschikkingen uitgegeven zouden worden. Volgend jaar gaan wij ons focussen op het aspect van huizenbouw. Er komt volgend jaar een woningbouw seminaar voor bedrijven die in staat zijn een bijdrage daaraan te leveren.” Het staatshoofd heeft deze uiteenzetting gedaan bij de recentste uitgifte van grondpapieren op 28 oktober 2022.

Deze activiteit heeft plaatsgevonden te Onverwacht in het district Para. Er zijn ruim 1.100 beschikkingen van begunstigden in orde gemaakt. Het gaat om documenten voor terreinen ten behoeve van bebouwing, bewoning, landbouw en tuinbouw. Volksvertegenwoordiger Ramon Koedemoesoe, zegt verheugd te zijn met de gronduitgifte, omdat dit behoeftige burgers tegemoetkomt.

Hij heeft de president gevraagd om ook aandacht te besteden aan de ontsluiting van de gebieden, om zodoende de gebieden tot ontwikkeling te brengen.

Minister Dinotha Vorswijk Grond- en Bosbeheer drukt begunstigden op het hart om met de ontvangst van hun grondpapieren hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen. President Santokhi heeft burgers die in aanmerking zijn gekomen voor een landbouwterrein ook ingelicht over mogelijkheden om goedkoop kapitaal te lenen. Hij heeft hen aangegeven dat zijn een beroep kunnen doen op het Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness (NOFA) en het Klein en Middelgrote Ondernemingen Fonds.

Het staatshoofd wijst erop dat er mogelijkheden zijn in de landbouwsector, die met de potentie en kracht van ondernemen benut kunnen worden.

5 REACTIES

 1. Beschikking is nog niets.
  Jullie moeten nog kaart maken, inschrijven enzo. Moet binnen 6 mnd anders had je iets
  gemodereerd

 2. Deze gronden zullen binnen de kortste keren worden verkocht voor de Aziaten en dan met het geld miljonair spelen, een auto kopen, verder alcohol, feest gaan vieren, goud kopen tot dat het op is en dan weer op hoeken vd winkels op straat staan.

  Zo zijn ze en weten niet beter hoe ze uit de gronden hun leven op een hogere level kunnen en moeten brengen. Het niveau van denken is niet meer dan ve leerling vd lagere school.

  Verder gaan ze uitschelden, klagen over discriminatie, excuses, herstelbetalingen, niet willen werken, kinderen bij vele vrouwen maken, waarvoor ze geen verantwoordelijkheid nemen, stelen van anderen en niets uitspoken.

  Rare etniciteit
  gemodereerd

 3. Hoeveel mensen met een grondbeschikking zijn echt in staat te bouwen…
  Hun inkomen zijn te laag voor een banklening en borg hebben ze niet
  Na verloop van tijd gaan ze het cashen
  gemodereerd

 4. En dan!! Ze krijgen grond, een huis en dan?? Wie gaat het onderhouden, ze gaan het laten vervallen tot ze er niet meer in kunnen wonen want ze hebben het van lanti gekregen dus die zal het ook moeten schilderen en onderhouden. Suriś willen alles voor niets , en ze waarderen niet wat ze krijgen., Ze hebben altijd wel iets te zeiken. Ze mogen voor niets in je huis wonen en zijn nog te beroerd om zelfs het erf te onderhouden. Je geeft ze een auto te leen en ze rijden het in de prak. Ze hebben totaal geen respect voor andermans spullen☹
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.