Man die security guard neerschoot bij mislukte overval op goudzoekerskamp aangehouden

4

Leden van het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) in Suriname, hebben afgelopen donderdag een 20-jarige man aangehouden die betrokken zou zijn geweest bij een schietincident in een kamp bij een goudconcessie te Brownsweg in het district Brokopondo.

Daarbij werd de beveiliging op dinsdag 4 oktober door een aantal onbekende verdachten die gewapend waren met meerschoten jachtgeweren overvallen. Het slachtoffer J.T. heeft daarbij een schotverwonding aan zijn rechter bovenbeen opgelopen meldt de Surinaamse politie.

Kort voor de aanhouding van de verdachte Faisel A. alias Apatou, heeft hij zich ook schuldig gemaakt aan diefstal van een mobiele telefoon te Sunny Point. De verdachte heeft daarbij met een scherp voorwerp de benadeelde een steekverwonding toegebracht. Van deze diefstal middels geweldpleging is er aangifte gedaan op het politiebureau van Santo Dorp.

A. is op 27 oktober ter zake diefstal middels geweldpleging, poging moord, poging doodslag, zware mishandeling met voorbedachten raden te Sunny Point aangehouden. Hij is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten (KD).

Tijdens het onderzoek is gebleken dat Faisel ook gezocht werd ter zake meerdere strafbare feiten. Een tweede verdachte, de 35-jarige Sean-Paul F., die ook betrokken is bij de roofoverval op 4 oktober te Brownsweg heeft zich op donderdag 20 oktober aangemeld op de afdeling KD.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten Faisel en Sean- Paul door de politie in verzekering gesteld.

4 REACTIES

 1. Doodschieten!! Dan is het met deze zaak afgelopen en kost nada!! Opsluiten kost de staat veel geld!!
  gemodereerd

 2. Ik weet zeker dat Bouterse toen hij zijn verlies zag aankomen een groot aantal van zijn aanhang heeft bewapend om onrust te stichten door middel van overvallen, roof en moord.
  De regering van Suriname moet maar eens operationele steun aanvragen bij bevriende naties.
  Een bataillon bestaande uit leden van het légion étrangaire, mariniers en marrechaussée kan in een jaar het hele land schoonvegen van al het tuig en Suriname ontwapenen.
  In de tussentijd kunnen de gewapende machten worden gescreend en na opschoning worden getraind door leger, politie en douane instreucteurs. Dan zal Suriname eindelijk iets aan ze hebben en de veiligheid misschien zodanig worden dat toeristen weer naar Suriname durven komen en de eigen burgers weer veilig op straat kunnen komen.
  Aan de morele opvoeding van Suriname kan alleen de regering wat doen door de kinderen te beginnen met de kleuterschool hiermee te omgeven door instructie en voorbeeld.
  Daarnaast zullen de Surinaamse ouders eens geleerd moeten worden dat opvoeding bestaat uit goed voorbeeld geven in gedrag en niet bestaat uit hard schreeuwen en slaan.
  Ouders moeten hun verantwoording geleerd worden, beboet ze als hun kinderen buiten het potje piesen en verplicht ze om een workshop te volgen.
  Misschien dat ik dan over een aantal jaren niet meer elke week over vechtpartijen en sexueel afwijkend gedrag in de waterkant hoef te lezen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.