Arbeider aangevallen en gebeten door agressieve pitbulls

3
Arbeider tijdens werkzaamheden aangevallen en gebeten door pitbulls

De 58-jarige Perkash T. is vrijdag tijdens werkzaamheden op een perceel aan de Martin Luther Kingweg in Suriname, aangevallen door agressieve pitbulls. De man, die op verschillende plekken van zijn lichaam werd gebeten, werd per ontboden ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd voor verdere verpleging.

Vernomen wordt dat rond 11.00u die ochtend drie arbeiders bezig waren met schoonmaakwerkzaamheden, toen twee red-nose pitbulls op de arbeiders afstormden. De twee honden vielen de 58-jarige arbeider gelijk aan.

Een van de arbeiders heeft op de honden moeten inhakken om zijn collega te reden. De gewonde collega werd in het dienstvoertuig gezet in afwachting van de politie en ambulance. Hij heeft fracturen en diepe vleeswonden opgelopen.

Volgens een arbeider zou de eigenaar een van de honden gelijk naar de dierenarts hebben gebracht voor verpleging. De jongeman die zijn collega heeft gered, moest nog even bijkomen van het gebeuren.

Waterkant.Net sprak hierover met Radjesh T., de zoon van het slachtoffer. Hij zegt dat zijn vader in zijn vrije tijd voor een bedrijf werkzaam is, dat een contractor is van het Surinaamse energiebedrijf EBS. Zijn vader is niet door het bedrijf verzekerd, omdat hij niet in vaste dienst is van het bedoelde bedrijf.

Het slachtoffer is volgens de zoon voorzien van een basiszorgkaart en is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Hij maakt het momenteel goed en is wel aanspreekbaar.

De politie bevestigt dit geval. Het Surinaamse Openbaar heeft de politie opgedragen om een dossier op te maken en op te sturen. De politie van Latour heeft de zaak in onderzoek.

3 REACTIES

 1. Uuuh,…..en de eigenaar van de honden dan??? Ik maak uit dit artikel niet op dat hij aansprakelijk gesteld, dan wel vervolgd zal worden….of is het weer iemand met connecties???
  gemodereerd

 2. Af maken van de honden en de eigenaar een flinke boeten geven.

  Als er werknemers komen schoon maken moet de eigenaar er voor zorgen dat de honden gelijnd waren en derden geen lichamelijke letsel of schade berokkent.

  Dit is wel gebeurt en de eigenaar wist dat de honden geen derden pruimen.

  De eigenaar vd honden is hier verantwoordelijk voor en schuldig aan. Hij moet voor alle schade die de werknemers hebben opgelopen betalen.

  Er hoort een proces-verbaal bij de politie van dit gebeuren te worden opgemaakt.
  gemodereerd

 3. Afmaken die bende. Agressieve honden mogen nimmer vrij rondlopen. Mijn blue nose pitbulls liepen altijd vrij rond op mijn perceel (goed omrasterd). Echter hadden ze een muilkorf op die pas in de avonduren bij het ter ruste gaan werd afgezet.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.