Roofoverval op goudveld door gemaskerde en gewapende Braziliaanse mannen

9
Politie in Suriname

Zaterdagavond heeft een roofoverval plaatsgevonden in een goudkamp achter Whitehouse, in het district Brokopondo. De politie met ondersteuning van het Nationaal Leger van Suriname, deden de locatie aan voor onderzoek.

KPS woordvoerder Milton Bisschop deelt mee dat het voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat vier gemaskerde en gewapende mannen van vermoedelijk Braziliaanse komaf, tegen 21.00 uur het kamp hebben overvallen.

Twee vrouwen en acht mannen die werkzaam zijn op het goudveld, werden beroofd van hun telefoontoestellen. Ook moesten de slachtoffers onder dwang de goudopbrengsten afstaan.

De Surinaamse politie was genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden. De daders wisten echter vanwege de plaatselijke situatie en de duisternis te ontkomen.

De zaak is overgedragen aan de recherche van regio midden.

9 REACTIES

 1. Tuurlijk wel.wat dacht de politie.dat fe braziliaanse criminelen te vergelijken zijn met de veelal tamme surinaamsewanabe criminelen die zich rustig laten arresterenwant het is de politie en meenemen naar het bureau.nee jongens.met deze gasten moet je dubbel op jou hoefe zijn.ze zijn trouwens niet bang voor glock en fergelijke wapens.ze zeggen dat die maar 1 kogel per keer uiyspuwt.wil je ze mak als lammetjes hebben moet je hagelgeweren bij je hebben. Daarvoor zijn ze doodsbang want 1 afgevuurde schot kan meerdere slachtoffers maken als ze dichtbij mekaar staan..
  gemodereerd

 2. Dat is het resultaat als we onze landsgrenzen niet goed bewaken.
  Ze moeten vaker razzia’s houden en alle illegalen eruit gooien.
  Onze wetsdienaren kunnen hun licht opsteken bij de fransen…die weten wel hoe ze zulke illegalen neerpaffen
  In sr brengen ze deze illegalen nog nr de stad..meteen neerpaffen en zeggen dat ze vuurwapen gevaarlijk waren
  gemodereerd

 3. klopt Wiep-Ding , maar in december 1982 schoot ddb onder het mom van ze vluchten 15 echte Surinamers in de rug , dus geen buitenlanders en deze massamoordenaar loopt nog steeds vrij rond en die ddb heeft al die criminele buitenlanders naar hier gehaald , en deze regering doet geen moer om die gastenen en ddb en alle ndp criminelen op te ruimen , dus het zal alleen maar erger worden , en die chinese dictator xi is weer voor 5 jaar aan de macht , dus de president en de minister van bibis zullen de chinese ambassadeur wel feliciteren met dit feit , verdomd weg met alle chinezen hier , want anders is Suriname binnen drie jaar een provincie van china , en zij plunderen ons hele land en de olie voor de kust
  gemodereerd

 4. @WAT
  DBB heeft hier ervaring mee, hij kan die mensen evengoed gaan neerknallen. @ Verrekijker: Dat is hem nou, hebben we wel grensbewakers in Su, en als we die hebben dan zijn ze misschien
  nog corrupt ook!
  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. @@WAT 23 oktober 2022 Bij 22:29
  klopt Wiep-Ding , maar in december 1982 schoot ddb onder het mom van ze vluchten 15 echte Surinamers in de rug

  Wat, ik zal je eerlijk vertellen!! Ben binnen het gebouw geweest van Fort Zeelandia met meerdere mensen!! Je zag toen de kogelgaten in de muur van het gebouw!! Hoezo op de vlucht!! En als het zo was, waarom dan de gaten op de muren?????
  gemodereerd

 6. wiep-ding , dat ze tijdens de vlucht zijn neergeschoten , kwam uit de verklaring van bouterse zelf op 10 december 1982 dat velen die op de vlucht sloegen na waarschuwing schoten en bleven vluchten werd er gericht geschoten en velen hebben het niet overleeft , wiepding daarom is deze massamoordenaar een echte moordenaar en heeft verdomd 15 van onze burgers gemarteld en koelbloedig vermoord voor een muur en je ziet de gaten van de kogels in de muur , dus die bouterse met zijn verklaring op 10 december 1982 blijft ons in het hoofd bezig , velen van die 15 slachtoffers zijn verminkt , en zie dat deze duivel gewoon vrij rond loopt , maar straks gaat hij de bak in en zal creperen , wij hopen dat deze duivel jaren mag creperen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.