zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSuriname Diá voor de 15e keer aangestoken op Onafhankelijkheidsplein

Suriname Diá voor de 15e keer aangestoken op Onafhankelijkheidsplein

-

Does Travel - naar Suriname

De Suriname Diá is zaterdag voor de 15e keer aangestoken op het Onafhankelijkheidsplein. De Nationale Diváli Manifestatie is onder grote publieke belangstelling gestart en duurt tot en met maandag.

Van het jaar waren er weer attracties als voorheen zoals Rámlílá en flying Hanumán, Shrí Rám Chandra in een Pushpak Vimán, verschillende zang- en dansoptredens, dj Spinz, muziekformatie No Merxi en een spectaculaire vuurwerkshow.

Ram en Sita hebben de Suriname Diá aangestoken voor welvaart van het land en welzijn van elke burger. Daarna hebben de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi en zijn echtgenote Mellisa Santokhi-Seenacherry als eersten ghee toegevoegd.

De Suriname Diá blijft branden tot en met Divali op maandag. Tot dan mag iedereen ghee gaan toevoegen om de vlam aan te houden.

Divali, ook genoemd Deepavali, Diwali of Deevali is een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme. Divali, ook bekend als Lichtjesfeest, wordt symbolisch bedoeld als “de overwinning van het goede over het kwade, overwinning van het licht over de duisternis, overwinning van de gelukzaligheid over de onwetendheid”.

In Suriname is Divali sinds 2010 een nationale feestdag.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Geweldig dat divali zo groots gevierd wordt in Suriname. Het ziet er prachtig uit. Voor mij is divali de mooiste en betekenisvolste religieuze feest die er is. Ik hoop dat de godin Laxmi haar licht zal schijnen over de bewoners van Suriname, maar in het bijzonder het arme volk, zodat deze een goed leven zullen hebben. Ik hoop dat de godin Laxmi haar licht zodanig straalt over de politici, dat zij uit hun slaap wakker geschud worden en hard gaan werken voor land en volk en niet eerst hun eigen zakken vullen en die van family and friends. Een sub divali voor een ieder.


  gemodereerd
 2. Is het christenen als Chandrika en Melissa toegestaan mee te doen aan zulke heidense gebruiken?
  Er was een vice president van moslim afkomst in India die pertinent weigerde dia’s aan te steken omdat het een Hindoe gebruik was.


  gemodereerd
 3. Is toch belachelijk gisteren weg omlegging
  Tijden 1 juli en 10 oktober kon het verkeer gewoon rijden
  Wat vind u hiervan
  Tweedeling
  U zegt het maar


  gemodereerd
 4. Is de president wel echt een Hindoe? Hij is toch ook aanhanger van een Gristelijke kerk. Of waait hij met alle religieuze winden mee…


  gemodereerd
 5. Debby 23 oktober 2022 Bij 12:54
  Is dit dat licht van chan in die tunnel???
  Straks hoor je weer, er is covid golf

  Het leven van Debby zal altijd in het duister blijven.
  !!Jaichand en Hondpoenfree! Wanneer iemand andermans geloof onderuithaal of iemand in andermans gelooft en of meewerkt aan alle positieven dan mag dan en niemand kan hen tegen houden!! En als iemand niet meedoet, dat is het aan hun zelf!! Wie zijn jullie?? Volgens mij zijn jullie verdwaalde ratten die zulke respectloze posting plaatsen!! Jullie laten je zien hoe laag en onbeschofte Gieren jullie zijn!! Jullie leven zal ook net als Debby in het duister blijven en dat zorgt de Lakshmi Mata voor jullie!! Debby die zit 24 uren achter de PC om een reactie te geven!! Die nietsnutter!!


  gemodereerd
 6. Als president bezoek je elk gebedshuis, hij is nl president van alle Surinamers of hij Hindu is weer ik niet .


  gemodereerd
 7. !!Hongkongfree !! wat is het probleem bij jou als ik met volle repect de andere gelovigen respecteer?? Ik zou zeggen!! Kijk jij maar achter je onderbroek poepert!!


  gemodereerd
 8. mensen zo zie je maar weer dat geloof van iemand , weer door een ander wordt aangevallen , nou succes , vermoord elkaar , maar wie is altijd de dupe de vrouw , debby jij bent geen vrouw maar een klojo die vrouwen onderdrukt , hopelijk zal dit licht jou blind maken en na een tijdje zal jij verbrandt zijn door dit licht , maar als debiel zal het niet lang duren klojo


  gemodereerd
 9. Helaas voor jou Wiepmietje geloof ik niet in je afgoden. Dus ze doen me helemaal niks. Ga je nu stoer doen met je blaffertjes of ga je zitten janken als een wiep mietje.


  gemodereerd
 10. Laten we elkaar helpen en het is al anno 2023 zo zorgelijk met elkaar en elkaar lief hebben verslaat het echo wees Lief broerder zuster


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES