Mogelijke werkneerlegging en geen deelname aan parade door veiligheidsdiensten binnen Juspol

6
Het defile op 25 november

Leden van veiligheidsdiensten binnen het ministerie van Justitie en Politie in Suriname, hebben tegenover de redactie van Waterkant.Net. hun misnoegen geuit dat ze reeds langer dan twee jaar aan de bel trekken over hun uitrusting en overige zaken, om de dienstuitvoering te garanderen.

“Het is nu zo dat alles voor het aanschaffen van de hoognodige zaken voor de veiligheidsdiensten is goedgekeurd. Het enige dat nu moet gebeuren is het ter beschikking stellen van de gelden door het ministerie van Financiën om over te kunnen gaan tot uitvoering van de goedkeuring. Het overmaken is een probleem”, aldus de leden van de verschillende bonden binnen Juspol.

Ze zijn de mening toegedaan dat de regering het niet nauw neemt met de veiligheid van de samenleving. Ook hebben ze de indruk dat er politiek wordt bedreven met de verschillende korpsen. Zaken van bepaalde ministeries worden niet in orde gemaakt, waardoor ontevredenheid en spanningen worden gecreëerd.

“Het is heel jammer, want als het Korps Brandweer Suriname (KBS), Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) de tools niet aangereikt krijgen, kunnen wij vanwege deze tekorten de samenleving niet optimaal dienen”, aldus de bonden.

Zaken van Juspol lopen niet of worden niet in orde gemaakt door Financiën, terwijl van de ministeries die vallen onder een bepaalde coalitiepartner wel worden aangepakt. Een voorbeeld hiervan is dat de gratificatie van de verschillende diensten van het Ministerie van Juspol niet eens in orde wordt gemaakt, waarbij een achterstand van jaren is opgelopen, terwijl dat van het ministerie van defensie bijvoorbeeld gewoon wordt goedgekeurd en uitgevoerd.

De resolutie inhoudende een pakket van toelagen welke in mei 2022 overeen is gekomen met het overlegorgaan is niet eens uitgevoerd. Een heleboel afspraken overeengekomen met dit orgaan worden niet uitgevoerd. De veiligheidsdiensten hebben tot tweemaal toe een schrijven gericht aan de president, zonder enig resultaat.

Indien deze staking door de verschillende ALV’s wordt ondersteund, zal er gelopen worden naar het kabinet van de president om daar verhaal te halen.

Wat ook voor grote ontevredenheid zorgt is dat er door de leden is opgemerkt, dat bepaalde zaken van de politie (KPS) wel in orde worden gemaakt, terwijl de overige diensten aan hun lot worden overgelaten. “Wij gunnen de politie dit alles omdat wij broeders zijn en weten dat ze de middelen hiervoor nodig hebben. Men gaat ons hierdoor niet verdelen, want verdeeldheid zaaien onder de veiligheidsbonden zullen niet langer gepikt worden. We zullen dit gezamenlijk met onze leden aanvechten en een standpunt innemen.”

De laatste lichtingen van de veiligheidsdiensten zijn niet van uniform voorzien, terwijl men nu alleen geld vrij maakt voor het aanschaffen van kleding voor een groepje die deel zal nemen aan het defile op 25 november a.s. Bepaalde lichtingen moeten zelf nog benoemd worden en daarvoor is er een uniform nodig.

“Indien de regering zich niet inspant voor de aanschaf van PSU voor alle leden van de verschillende diensten binnen JusPol, zal er niet geparticipeerd worden aan de parade defile en zullen de bonden in beraad gaan bij de eerste volgende ALV’s”, zeggen de bonden.

6 REACTIES

 1. Ja..ervaring leert als je niet grijpt nr het uiterse middel je gn moer bereikt
  Het gaat toch weer goed in sr maar kijk maar hoevelen kreperen.
  Een schijntje voor mensen met eenbeperking,belachelijk terwijl ministers en dna in weelde baden.Weet nog toen venetiaan pres was.Een verhoging van die schammele srd75.00 kon de schatkist niet opbrengen.Toen kwam bouta en werd het 1250
  In usd nu Usd40.
  gemodereerd

 2. Die overlopers van vorig jaar zullen zich weer uitsloven.
  Er is geld voor alles maar niet voor politie uitrusting. Nooit hebben ze auto binnen.
  gemodereerd

 3. Ze weten niet te staken of weten niet wat staken is.
  Juist op cruciale momenten moeten ze werk weigereren.
  Maandag Divali, onafhankelijk heidsdag zulke dagen die komen
  En voet bij stuk houden geen mondelinge beloften accepteren
  Dan zullen we zien waar de macht ligt
  De manier van staken in Suriname dupeert alleen het volk en bereiken niks.
  Laat ze een voorbeeld in het buitenland nemen.
  Niet de geweldadige maar de vreedzame.
  Van daaruit verder kijken.
  gemodereerd

 4. De Geboorte Van Boni, Bruma
  Wie Egi Sani, Bruma

  Suriname zou kosten dat het kost op 25 November 1975 onafhankelijk worden, A Ne Sjin Fu kon Taigi mi Henk Aron…., Mijn Eenmaal gegeven woord, Suriname wordt op 25 November 1975 onafhankelijk. Bruma heeft mij gezegd dat ik de eerste minister – president van Suriname wordt en met de NPK en de creolen, NPS, PNR, PSV doen wij dat. Bruma, Suriname moet onafhankelijk worden.

  Zie ook de rol van ddb, 25 Februari 1980, 8 December 1982, Moiwana86 doden, ndp, paloeloe jongens/palu, linkse groeperingen in Suriname.

  Zie wie Suriname in hele grote schulden met hoge renten bij binnen en buitenlandse crediteuren heeft gebracht en deze schulden niet kunnen worden afgelost, zich zelf en vrienden heeft verrijkt, SLM idem in schulden heeft gebracht door het toestel als zijn prive eigendom te beschouwen en naar bestemmingen te vliegen die niet 1 koper cent voor Suriname hebben opgeleverd,. Vliegreizen met het SLM-vliegtuig naar Brazilie, Zuid-Afrika, Ghana, Equatoriaal Guinee, Cuba, Venezuela, enz. Zie zijn skalians op het stuwmeer en de Surinaamse rivieren, rondhout verkopen voor een appel en een ei aan de Chinezen. Grote groepen Cubanen, Haitianen, Dominicanen, Nieuwe Chinezen Columbianen, Venezolanen, enz, naar Suriname halen.

  Telkens wanneer ddb, ndp met coalitiepartijen als doe, abop, pl, palu, bep, enz in de regering waren, was de staatskas/ CBvS van Suriname leeg geroofd en bleef Suriname en de Surinamers achter met grote schulden. Zie wie er telkens voor deze couppleger, moordenaar, crimineel, drughandelaar, militaire wapenhandelaar enz kozen. Mi lob a man, a man mooi!, a man kan sing mooi, I did it my way, I did it again en if mi kon baka, me nyan a moni baka.

  bruma, henk aron, jules wijdenbosch, ddb en zie hoe Suriname er nu voor staat. Zo goed als dood.

  Zie ook regegring jules wijdenbosch
  gemodereerd

 5. Als men vindt dat ze pico bello moeten uitzien en het niet kan met het oude materiaal dan doe je toch niet mee als groep, en ga je gewoon je dagelijkse werkzaamheden oppakken en de buurten veilig houden in plaats van met zijn allen rond te hangen op het plein . Maar nee hoor in Suriname is het een gewoonte om het werk neer te leggen en te luisteren naar een paar ophitserige figuren die zich dan leiders noemen. Ik ben geen Vhper maar onder meneer Bouterse durfde men zulke dingen niet.
  gemodereerd

 6. Deze poppenkast gedoe moeten ze achterwege laten. De veiligheidsdiensten kunnen hun energie liever gebruiken om achter de criminelen te gaan. Het barst in Suriname van de criminelen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.