woensdag, april 24, 2024
HomeNieuws uit Suriname"Deze president werkt dag en nacht om het volk uit de crisis...

“Deze president werkt dag en nacht om het volk uit de crisis te halen”

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi was maandagavond te gast in het programma To the Point op Apintie Televisie in Suriname. Hij ging daarbij onder andere in op issues van het land en hetgeen de samenleving kan verwachten van zijn regering in de komende periode.

Het staatshoofd was vol lof over zijn regering en de werkzaamheden. Hij zei dat de regering keihard werkt om verlichting te brengen voor de gemeenschap. “Vooral deze president, werkt dag en nacht om het volk uit de crisis te halen. Ik heb de overtuiging dat het zal lukken”.

Santokhi vertelde dat zijn regering een begrotingstekort van meer dan 19% in 2 jaar tijd heeft kunnen terugbrengen naar 3,3%. Verder zei hij dat zijn regering zorgt draagt dat een – 8% begroting volgen IMF en Wereldbank projecties omgezet kan worden in een 1,5% + groei. Volgens de Surinaamse regeringsleider is er weer internationaal vertrouwen in het land en bestuur.

De president erkent dat er issues zijn in het land. Hij vindt dat die niet met emoties, maar op een nuchtere wijze aangepakt moeten worden. “Het gaat niet alleen om Chan, het gaat om een regering met zoveel andere mensen als werkarm van de regering, die dag en nacht bezig zijn om de problemen in het land op te lossen, op een duurzame wijze”.

“We willen allemaal dat het goed komt met het land en dat doen we door leiding te geven en dat doe ik door het land te leiden naar een bestemming, waarvan wij de overtuiging hebben dat het dat is wat het volk wil.

Natuurlijk heeft het volk haast, natuurlijk is het volk ongeduldig. We zijn al op de 2e helft van onze tijd en die 2e helft gaan we nu spelen zoals we gezegd hebben met ombuiging van beleid, meer investeren in sociaal programma’s meer investeren in de productie, meer investeren in het brengen naar verlichting voor de samenleving, koopkracht gaan versterken, ademruimte gaan creëren, dat is wat we gaan doen, dat is wat we gaan uitvoeren”, aldus het staatshoofd.

Het interview is hier weer te bekijken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
  1. De struisvogel is zichzelf aan het prijzen. Onze babbelaar en de man van commissies.


    gemodereerd
  2. Het Surinaamse Volk/ kiezers, waarvan 40 % van de volwassenen het niveau van de 4 de klas lagere school heeft, verwacht wonderen van CS alsof hij een toverstok heeft om alles met een tik het leven
    in Suriname in het paradijs te veranderen. Wel hij heeft het niet en kan het niet en niemand in de wereld kan dat.

    Het zijn deze kiezers die op 25 Mei 2010 en 25 Mei 2015 gekozen hadden voor de regereringscoalities, waarvan ddb de president was en die Suriname nu in deze grote crisis hebben gebracht.

    Het is sinds de staatsgreep van de 16 soldaten op 25 Februari 1980 tot 1987 van ddb gebleken dat ze ongeschikt waren om Suriname te besturen en te verheffen, deze kiezers ben lobi a man, hielden ervan dat hij heel mooi kon/ kan zingen. I did It My Way, 8 December 1982 moorden, Moiwana86 moorden, het land bij al hun regeringstermijnen/ zie regering jules wijdenosch ook skeer hadden gemaakt, devaluatie vd Surinaamse gulden, wissel, wisssl, wissel, Beatrix, Reagan, oom, taante, wissel, wissel, wissel, casino, drugshandel, Hoge prijzen vd goederen bij de nieuwe Chinese supermarkten, korjaalboottarieven, bustarieven omhoog, geen medicijnen, enz.

    El Vene en de VHP, coalitie hebben het hersteld tussen 25 Mei 2000 en 25 Mei 2010. De gedevalueerde Surinaamse gulden werd vervangen door de SRD en het leven was weer goed in Suriname, geen schulden bij crediteuren meer, voor de bosjebruggen waren die schulden ook afgelost bij Ballas Nedam met de opbrengsten vd Bauxietgelden en gelden uit de verdragsmiddelen bij de tot standkoming vd onafhankelijkheid, opbrengstgelden vd Bauxietgelden van Alcoa/Suralco, valuta van Newmont en IAMGOLD, Staatolie Suriname brachten veel valuta binnen voor Suriname en het leven zag er weer goed uit tussen 25 Mei 2000 en 25 Mei 2010 onder het bewind van oa El Vene en VHP. Dozenpost uir Nederland naar. Suriname, overmakingen van valuta van Ned naar familie uit Ned naar Suriname, Surineds dis met valuta naar Suriname kwamen, huizen bouwden, enz. Het leven zag er goed uit ennwas onder controle bij de Surinamers.

    En zie wat de 40% vd kiezers met het niveau ev 4 de klas lagere school ea criminele, marrons, oa vd ndp, jules wijdenbosch, bouva, andul, abrahams, jenny geerlings- simons, misikaba, doe, bep, abop, pl, palu, van gemaakt hebben tussen 25 Mei 2010 en 25 Mei 2020. Den nyam a moni baka, grote schulden mer heel hoge renten bij crediteuren in binnen – en buitenland, goudroof, diamandroof, vliegen naar Dubai, China, Equatoriaal Guinee, Zuid-Afrika, Ghana, venezuela, Brazilie, cuba vliegen met het SLM – vliegtuig, dat nu grote schulden heeft, drugsduikboten van columbia un Suriname, drugshandel, militaire wapenhandel, mensensmokkel, braziliaanse inheemsen
    venezolanen, dominicanen, nieuwe chinezen, guyanezen, haitianen, enz. in de goudmijnen in Suriname, rondhout dat voor een appel
    en een ei wordt verkocht aan de Chinezen door Surinaamse criminelen.

    Zie wie dat veroorzaakt heeft, de armoede en grote ellende waar het Surinaamsw Volk nu mee zit. Den lobi bouta, jenny simons, bouva, misikaba, abrahams, abdul, ndp, doe, bep, abop, bravo, bordo, el somo, pl, enz. Mensen die het land vernietigen daar houden Surinamers van.

    Zie wat deze waardeloze partijen met hun
    leiders en hun achterban u Surinamers in hebben gebracht.

    CS, VHP werkt keihard aan om Suriname weer uit deze grote schuldenlast dn grote armoede en grote ellende te krijgen, maar gaat niet in deze wereldcrisis en de oorlog tussen Rusland en Oekraine snel worden opgelost. Olieprijzen gas(bom) stijgen, alles wordt duurder, devalutie van geld overal ter wereld, goederen worden duurder, het leven wordt duurder, ook in Suriname.

    Gaan jullie planten, je groenten planten en verzorgen in blikken, emmers, dan weet u als u straks thuis komt uw groenten kan oogsten en koken. Ook ruilhandel in groenten tussen buren is mogelijk. Sranan lai Dagoeblad, klaroen, enz.


    gemodereerd
  3. “We willen allemaal dat het goed komt met het land en dat doen we door leiding te geven en dat doe ik door het land te LIJDEN naar een bestemming, waarvan wij de overtuiging hebben dat het dat is wat het volk wil.

    Is dit onkunde van de journalist of heeft hij het bewust gedaan om duidelijk te maken wat hij van het betoog van de president vindt?


    gemodereerd
  4. De president doet zijn best met de kennis en middelen die beschikbaar zijn.

    Ondanks alle tegenslag en gescheld gaat hij gestaag verder. Gisteravond stond hij nog te speechen op de tea-party van breiclub ves. Een club die dagelijks, samen met anderen hun gal spugen in ingezondenen stukken. Je moet het maar kunnen om je in zo’n slangenkuil te begeven. De negatieve energie is tot aan de Noordzee voelbaar.
    Ongehoord dat kranten zich hiervoor lenen, onder het mom van disclaimer.

    Geen respect, als kleuters schoppen tegen het systeem zonder zelf maar één vinger uit te steken, alsof ze een soort v uitverkoren volk zijn, dat recht heeft op alle weelde vd wereld.

    Suri ontbeert creatievelingen die het voortouw nemen, om zonder hulp vd de overheid deze crisis te lijf te gaan, in tegenstelling tot het westen (wat ze zo ambiëren).
    De Hollandse media zit vol hulpartikelen over de energie en gascrisis, de hoge prijzen en goedkoop en gezond eten. Dit is compassie tegenover een ander land dat in oorlog zit. Zouden de suri’s dit ook kunnen; offers brengen…
    Niemand stuurt een ingezonden stuk om de president te besmeuren, ondanks alle ellende.
    Kritiek ja, maar niet zo asociaal en laag bij de gronds.

    “Bij tegenwind van alle kanten moet je gewoon harder trappen.”
    Hugo de J.


    gemodereerd
  5. “Deze president werkt dag en nacht”
    ===================
    Voor de verkiezingen had ik en ook het grootste deel van het volk alle vertrouwen in deze mooie woorden van Chan. Maar nu geloven de meeste mensen er niet in. Na bijna twee en een halve jaar regeren heeft de president niets gedaan aan de benoemingen van family and friend. Zijn vrouw en Leo Brunswijk zijn nog steeds RVC-lid. De grondrovers van van het Sabaku-project zijn niet aangepakt. Had Chan die meer dan 25 miljoen US-Dollars gebruikt voor de armoedebestrijding in plaats van aankoop van het Sabaku-project. Ik heb een ontzettende pest aan mensen die zichzelf verheerlijken. De meeste ministers zijn incompetent. Het sociaal beleid is triest om aan te zien. Sociale instellingen hebben geen geld om voedsel te kopen. Criminaliteit is nog nooit zo hoog geweest. Het is schaamteloos dat de president nog durft te zeggen dat zijn team heel hard dag en nacht werkt. Waaraan dan?????

    Ik zou het fijn vinden als we eindelijk eens een rapportage zouden kunnen krijgen van wat al die honderden commissies hebben opgeleverd. Chan moet minder praten en meer doen.


    gemodereerd
  6. de zoveelste politieke leugens om het domme volk om te tuin te leiden

    waarom is er vanaf dag 1 niet bezuinigd op overheidskosten?
    die ambtenaren die bouta op het laatst aannam?
    de salarissen van diverse instanties in andere valuta dan srd?
    de hoogte van salarissen van ambtenaren? en de talloze onkosten van die ambtenaren zoals een nieuwe auto?
    vanwaar al die onkundige personen op hoge posities?

    wat heeft chan bereikt?
    waarom produceert het land nog steeds niet? waardoor de koers niet beheersbaar is?
    weer een dom leugenachtig bericht
    en vhp idioten als passant kunnen alleen terugblikken op vroeger en wat bouta gedaan heeft
    maar kunnen totaal niet aangeven wat chan nu eigenlijk gedaan heeft.
    behalve onnodig veel geld uitgeven aan opvreters en nutteloze reisjes komt chan niet


    gemodereerd
  7. Cornelis 18 oktober 2022 Bij 10:17
    Friends and family man… niets anders

    In ieder geval zijn de benoemde Friends en family van ZE Santokhi beter opgeleid dan die onder de fascistische dictator die zelfs een vrouw als Van Ommeren, werkelijk te dom om te poepen, tot haar adviseur benoemde of de dochter van de dictator Peggy die in Nederland de vakken vulde, tot Raadsadviseur te benoemen en nog de rest (naar verluidt ruim 3500 ambtenaren) zonder gedegen opleiding maar wel met topfuncties. In ieder geval zijn de door ZE Santokhi benoemde ambtenaren goed geschoold.


    gemodereerd
  8. Zodra het goed komt, wil ik de forumkraaiers hier wederom heren en lezen, wat voor taal zij dan gaan balken!


    gemodereerd
  9. Krantekop had moeten zijn: Deze president naait het arme domme Surinaamse volk dag en nacht!


    gemodereerd
  10. hahahahahahaha wat een grappenmaker zeg !!!! hij wilde toch zelf daar gaan zitten ??? niemand heeft hem gedwongen .. zo niet lullen maar pellen !!!!!…..


    gemodereerd
  11. Indien er niet spoedig verbetering komt zal er nog meer kritiek losbarsten. We hebben al een tralala president gehad. Indien het zo door blijft gaan zal president Chandrika de geschiedenis ingaan als de blablabla president.


    gemodereerd
  12. @ mul

    Als mensen die leugens verkondigen zouden sterven,
    dan zou Bouta, nu al tientallen keer zijn herrezen uit
    de dood! Erger nog, Bouta zou aan een wiege dood
    ”Sterven”, a mang bing lee (liegen)kba vanaf uit ing Ma
    béré !!!! Trouwens alla politicus é lee (liegen) bij de
    NDP het ergste, Aardappels en uien kosten Miljoenen
    volgens ”Kuta” A. Adhin, wat een tering hond man!
    Ik ben niet van VHP noch NDP, dus reageren op mijn
    schrijven heeft totaal geen effect!!
    sari tori

    Jacko


    gemodereerd
  13. Pres, het volk is niet ongeduldig en heeft geen haast. U had belooft het volk zo snel mogelijk uit de penarie te halen, in plaats daarvan is het volk nog dieper in de pinarie gezonken, door uw soorten van maatregelen, maatregelen die niet schijnen te werken, althans niet de afgelopen twee en een halve jaar. U heeft de afgelopen maanden zelf toegegeven, dat u veel verkeerde keuzes heeft gemaakt, u bent weken bezig geweest ‘hearings’ te houden met diverse sociale clubjes, u zou uw beleid gaan aanpassen, de first lady zou uit de raad van rvc terugtreden vanwege het f en f beleid die u voert. En nu komt u weer met uw welbekende blablablabla verhaal, hoe goed het gaat, hoe geweldig u en het team het doen, en nu hoe geweldig hard gewerkt wordt. Waar zijn de resultaten dan !!!!! Ik hoef u niet te vragen die te benoemen want ze zijn er niet. De mensen pinaren, hun geld is waardeloos, dat is geen teken van goed, succes beleid, integendeel. Pres, wat voor zin heeft het als je hard werkt en toch geen resultaten, tenminste alleen op papier, boekt. Blijf niet doormodderen, geeft het stokje over aan een ander. Nog twee en halve jaar op uw manier drijft ons steeds verder af van de weg die wij met z’n allen willen opgaan.
    Forza, nieuw politiek💪🏼💪🏼

    Passant, ‘Het zijn deze kiezers die op 25 Mei 2010 en 25 Mei 2015 gekozen hadden voor de regereringscoalities, waarvan ddb de president was en die Suriname nu in deze grote crisis hebben gebracht’.@@@
    Passant, het zijn dezelfde mensen die op Santokhi hebben gestemd en die nu dieper in de penarie zitten. Ze voelen zich niet alleen door Bouterse belazerd maar ook door Santokhi.


    gemodereerd
  14. 47 jaar onafhankelijk en zelfstandig met als resultaat, 47 jaar chaos, armoe en ellende, dankzij het structurele wanbeleid van opeenvolgende incompetente, populistische graaiers, rovers, fraudeurs, oplichters, leugenaars, bankrovers en massamoordenaars. Er resten slechts 2 opties voor deze kansloze FAILED STATE…….onder curatele stellen of opheffen en aan Guyana geven.


    gemodereerd
  15. Iemand die werkelijk dag en nacht werkt die ziet er niet zo relaxed en uitgerust uit. Je krijgt vaak ook dikke wallen onder je ogen en je bent binnen korte tijd helemaal grijs, zal wel zijn haren verfen net als opa Somohardjo…


    gemodereerd
  16. Eigen lof stinkt nog steeds. Maar als deze president, het in mijn ogen, half zo goed doet als president Venetiaan, krijgt hij bij de volgende verkiezingen mijn stem.


    gemodereerd
  17. Er is een grote groep mensen die verwachten dat deze regering in 7 dagen opbouwt, waar de vorige regering alle tijd mocht nemen om het land failliet te laten gaan, en ook de staatskas flink te plunderen, allemaal voor eigen gewin. Deze regering krijgt alleen maar commentaar, de AOV, de lonen en alles is erop vooruit gegaan. Maar ze hebben liever een president die in een open wagen rondrijd en geld rondstrooit, die op feestjes met vrouwen, je kan ze echt geen dames noemen, allerlei bedenkelijk dansjes uitvoert, en de populist uithangt. Respect is niet belangrijk, achterbuurtgedrag des te meer. Ik ben voor Chan ,ondanks wat de meeste briefschrijvers er ook van mogen denken.


    gemodereerd
  18. @mul
    In Suriname moet je altijd twee dingen hebben; een Uitvaartverzekering en een rol wc papier.


    gemodereerd
  19. Mijn kijk op deze president is dat hij christenen voortrekt en als een soort zelfbenoemde missionaris het land tot het christendom wil bekeren. Not done!


    gemodereerd
  20. Als ik al deze reacties lees, klopt het dat meer dan 80% van de Surinamers zeer laag opgeleid zijn. Wie de schoen past, trekt hem aan.
    Zij die wel dat wel hebben gedaan, steken met kop en schouders boven de rest uit.
    Ze zijn niet alleen didactisch beter onderlegd, maar hebben ook een juiste kijk op zaken.
    Dat doet me deugd om te zien.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES