woensdag, april 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVan drugshandel verdachte broer en zus in vrijheid gesteld

Van drugshandel verdachte broer en zus in vrijheid gesteld

-

Does Travel - naar Suriname

Broer D.W. en zus D.W., die op verdenking van drugshandel waren aangehouden, zijn op dinsdag 11 oktober door het Openbaar Ministerie in Suriname in vrijheid gesteld.

Na een inval van de politie op donderdag 6 oktober werd er in hun woningen drugs aangetroffen. De broer en zus, die apart wonen, werden in verzekering gesteld. De politie beschikte informatie dat er in de woningen drugs werden verhandeld. Deze informatie werd uitgewerkt, waarna de invallen volgden.

Advocaat Maureen Nibte, die de verdachten bijstaat, geeft aan Waterkant.Net te kennen dat er bij de zus minder dan 1 gram hasj en bij de broer 3 gram cocaïne werd aangetroffen. Alhoewel het enkele bezit van drugs strafbaar is, hanteert het Openbaar Ministerie voor minder dan 10 gram drugsbezit een gedoogd beleid, waarbij de verdachte na de voorgeleiding in vrijheid wordt gesteld.

“Het moet dan wel gaan om drugs voor eigen gebruik. Indien echter uit stille getuigen en uit andere feiten en omstandigheden zou blijken dat het gaat om drugshandel, wordt de zaak aan de Kantonrechter voorgelegd, al gaat het om minder dan 10 gram”, aldus Nibte.

Verder geeft Nibte aan dat uit het strafdossier niet is gebleken dat het in deze ging om drugshandel, waarna het Openbaar Ministerie de verdachten na de voorgeleiding in vrijheid stelde.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Die handel vrijgeven als in NL, belastingbetalende
    Coffeeshops waar Hash en Wierie te koop is, want misschien krijgt de staat dan zijn financiën op orde, maar dan zonder Koelie Chan en Bosneger-Bankrover-cokeDealer BrunsDweil


    gemodereerd
  2. ‘Alhoewel het enkele bezit van drugs strafbaar is, hanteert het Openbaar Ministerie voor minder dan 10 gram drugsbezit een gedoogd beleid, waarbij de verdachte na de voorgeleiding in vrijheid wordt gesteld’.

    Er wordt dus geen onderscheid gemaakt tussen hard- en softdrugs in Surbabwe, het gebruik is dus gelegaliseerd. Daarom zijn er zoveel doden in het verkeer te betreuren. Zou me niks verbazen als er voordat er een roofoverval word gepleegd er even een flinke snuif word genomen, foe kies dek-atie…


    gemodereerd
  3. Zelfs als je geslachtdeel tussen je ritssluiting vast zit,
    krijgt Mr: Mw: M. Nibte het los, zonder enig probleem.
    Lang leven Mw Mr: Nibte, en men zegt dat mensen uit
    de cocos district, dom zijn ! Veel van ons, kunnen nog veel
    van deze landgenoten leren.

    sari tori
    Jacko


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES