Indiaas drama dat taboes doorbreekt ook in Suriname te zien

9
Indiaas drama dat taboes doorbreekt ook in Suriname te zien

In India is de dramaserie ‘His Storyy’ bijzonder goed bekeken, niet alleen om het LGBTI-thema maar ook om het boeiende verhaal en de topcast. De bekroonde actrice Priyamani schittert in haar rol van de bedrogen echtgenote Sakshi en ook de acteurs Satyadeep Misra, Devesh Siwal en Mrinal Dutt geven diepgang aan het baanbrekende verhaal.

Het Surinaamse publiek kan op woensdag 12 oktober kennismaken met ‘His Storyy’, tijdens het Suriname International LGBTIQ+ FILMFest, als onderdeel van PrideMonth 2022. Parea, de vereniging van LGBT-professionals, presenteert die avond de highlights van deze Indiase serie. Na afloop kunnen de bezoekers met elkaar in gesprek gaan, met een panel discussie, en daarna, in het TBL foyer, met een hapje en een drankje.

In Mumbai, in India, draaien Sakshi en Kunal een succesvol restaurant. Het echtpaar en hun twee opgroeiende kinderen lijken een modelgezin, maar na twintig jaar huwelijk wordt Kunal verliefd op Preet. De buitenechtelijke relatie van Kunal met Preet leidt tot spanning, echtscheiding en nieuwe inzichten.

De levenskeuzes van de personages in de serie zijn zeker herkenbaar voor het Surinaamse publiek. Het verhaal is nooit belerend maar stemt wel tot nadenken: hoe zou jij reageren in een situatie als deze? Met ‘His Storyy’ bracht de Indiase streamingdienst ALTBalaji de dialoog op gang over de homofobie die in India nog sterk aanwezig is.

Het Internationall FILMFest opende op woensdag 5 oktober succesvol met ‘Saving Face’, over de liefde van twee Chinese vriendinnen. Deze film, gepresenteerd door de Amerikaanse ambassade in Paramaribo, viel goed in de smaak. Na afloop was er een sfeervolle konmakandra waar oude vrienden en nieuwe bekenden napraatten.

Kaartjes voor ‘My Storyy’ zijn gratis. Haal, ze vanaf maandag bij Zus & Zo en TBL Cinemas.

Op donderdag 20 oktober volgt ‘El Houb’, aangeboden door de Nederlandse ambassade en op woensdag 26 oktober sluit het festival af met ‘Deux, een presentatie van de Franse ambassade.

9 REACTIES

 1. Dit is geen nieuwigheid in Sur.Er lopen nogal wat travestieten rond en geregeld beroven ze andere mannen .
  gemodereerd

 2. Door het Westen gesponsorde serie om de Indiase cultuur te verwesteren.
  In India kent men van oudsher al het verschijnsel hijara. Mensen die zich niet thuis voelen in het geslacht dat hun lichaam heeft.
  gemodereerd

 3. Als je taboes of oude culturele gewoontes in India wiĺ doorbreken, moet je een lange adem hebben en van goede huize komen. Kijk maar hoe ver ze in dat land gevorderd zijn met het afschaffen van het vermaledijde kasten systeem, dat door Mahatma Ghandi himself als wreed en onmenselijk werd bestempeld.
  gemodereerd

 4. @ Jacobus

  RobG is er 1, @ Damsco Amzad Abdoel Aloe Baba etc etc etc!!!!! ”Gek genoeg allemaal NDP,ers” Ben 1 tje vergeten
  Bouva!!!!

  sari tori

  Jacko

  Jacko
  gemodereerd

 5. Werd tijd. Nu worden de vrouwen vermoord of men laat ze vermoorden.
  Genoeg gevallen op crime watch te vinden.
  Vrouwen hebben het zowiezo al moeilijk in oa India, met alle verkrachtingen.
  Goed dat men er aandacht aanbesteed.
  gemodereerd

 6. Het hindoeisme heeft ook in India bewezen geen antwoord te hebben op; naasten liefde, kastensysteem, respect voor mensen met een ander geloof of levenswijze, vrouwenemancipatie, pedofilie enz.
  gemodereerd

 7. @Boesskowtoe,

  Naastenliefde is te beperkt. Je hoort niet alleen je naaste (buren) lief te hebben, maar iedereen. De Vedaant leert dat in elke wezen Parmatma huist. Het Hindoeïsme respecteert alle levens en promoot derhalve vegetarisme. Alleen de Hindoegeschriften verhalen dat in een huis waar vrouwen niet geëerd worden, de Goden hun zegen daar niet geven.

  Het kastensysteem is een Britse uitvinding. De Hindoes kennen het Varna Ashram systeem. Het zijn de Britten geweest die uit eigen belang diverse sub- en sub-subkasten hebben bedacht. Zo wisten ze niet hoe ze de bosbewoners moesten indelen, dus creëerden ze een nieuwe kaste: Scheduled Tribes (ST).

  Respect voor mensen met een andere geloof. Waarom denk je dat altijd al Jooden, Parsis, moslims, christenen naar India vluchtten?
  Zelfs vandaag zouden alle Pakistani naar India willen verkassen. Niet gesproken over de Rohingyas die legaal, maar vooral illegaal India binnen komen en heel actief zijn in de misdaad.

  Vrouwenemancipatie. Nee, ze lopen liever niet rond in een boerka of hijab. Moslimvrouwen zijn het meest onderdrukt in India. Vaak hebben ze ook nog te maken met de 3 andere vrouwen – en diens kinderen – van hun man, die hun eenvoudig door 3 maal het woord ’taalaaq’ te zeggen of zelfs te e-mailen kan uitzetten uit hun huis.

  Pedofilie. M.n. bedreven door oude rijke moslimmannen uit het Midden Oosten, die een netwerk in India hiervoor hebben opgezet. In Pakistan, bij de Pathaans, is pedofilie en bestialiteit schering en inslag. De beelden van die Talibani die een ezel verkrachtte, ging de wereld rond.

  Ik weet het, je had het gemunt op de Hindoes, but it backfired, did it not?

  Zo te lezen ben je een tot het christendom bekeerde Hindoe. Daarom heb ik een vraag voor je: waar was Jezus tussen zijn elfde en dertigste levensjaar?
  Je aanbidt iemand over wie je eigenlijk niks weet? Is dat niet wat ze noemen blind geloof?
  gemodereerd

 8. @Jaychandwa; Je relaas zet weinig zoden aan de dijk. In jou beleving zijn alle Hindoe’s heilig en doen geen vlieg kwaad. Het zijn altijd andere mensen en geloven die dat doen. En die groepsverkrachtingen zijn ook niet waar en zijn in scene gezet noh?? Je doet er goed aan om onmiddellijk naar je geliefde India te verkassen. Gurugram lijkt me een goede plek voor je. Waarom; het staat bekend als de meest vervuilde stad ter wereld.
  fyi,… 20 van 25 meest vervuilde steden ter wereld, liggen in India.
  Waar ik me aan stoor is dat je postings altijd over je Hindoe geloof gaan, of datje afgeeft op anderen die een ander geloof hebben. Het is duidelijk dat je van kinds af aan zwaar geïndoctrineerd door je Hindoe ouders en jou wereld niet groter is dan die van hen.
  Btw,.. je slaat wat mijn afkomst of ras betreft, de plank volledig mis!
  Als ik van oorsprong Hindoe was, was ik van ellende van de bosjebrug gesprongen.
  Wat ik ben en geloof, is mijn zaak.
  gemodereerd

 9. Jaichand, generaliseren en hele bevolkingsgroepen als verdorven of juist zonder tekortkomingen afschilderen is NOOIT goed; niet alle Moslims zijn slecht en niet alle Hindoes zijn goed.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.