maandag, april 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEconomische Controle Dienst int ruim 1 miljoen SRD aan boetes

Economische Controle Dienst int ruim 1 miljoen SRD aan boetes

-

Does Travel - naar Suriname

De Economische Controle Dienst (ECD) van het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie in Suriname (EZ) legt regelmatig boetes op aan ondernemers tijdens reguliere controlewerkzaamheden. In de periode februari tot en met september 2022 is er ruim SRD 1.030.955 aan boetes geïnd.

Het gaat overwegend om overtredingen van de wet economische delicten. De ECD- ambtenaren zijn tijdens de controlewerkzaamheden bij importeurs en winkeliers gestuit op smokkelwaar. Daarnaast zijn er landbouwchemicaliën in winkels aangetroffen en er zijn goederen gehamsterd. Verder bleek meermalen dat de vergunningen van de ondernemers niet in orde waren.

De ECD is regelmatig in de verschillende wijken en districten bezig met controlewerkzaamheden. Klachten die worden ingediend, worden zorgvuldig onderzocht en afgehandeld door de ambtenaren. Er wordt verder ook discreet omgegaan met de informatie van de consumenten en de ondernemers.

Het Surinaamse ministerie van EZ doet een beroep op een ieder om zich niet schuldig te maken aan prijsopdrijving en andere overtredingen van de wet economische delicten. Er zal niet geschroomd worden om ondernemingen voor een lange periode te sluiten die zich toch nog schuldig maken aan overtredingen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Er is geem blom maar mensen verkopen een zak voor srd 1750.
    Ga dasr optreden. Spijsolie is nu boven srd 100.


    gemodereerd
  2. jonge jonge jonge wat een bedrag hebben ze binnen gehaald en waar zijn die andere miljoenen dan gebleven , rechtstreeks gestort op de rekening van ddb soms


    gemodereerd
  3. Over een periode van 8 maanden slechts 1 miljoen aan boetes geind. Wat een luttel bedrag. Bestaat deze dienst nog? Klachten vanuit het publiek worden vaak niet serieus genomen. Heb vaker gebeld en klachten doorgegeven. Klacht ontvangen en ik zou naderhand feedback ontvangen, tot de dag van vandaag niets meer vernomen. In die tussentijd gaat betreffende supermarkt rustig door met “onregelmatigheden”.


    gemodereerd
  4. Geen 1 boete voor prijsopdrijving. Juist wasr t volk om vraagt. Dit bericht moet zand in de ogen strooien. Zo van de ECD werkt hard om prijsopdrijving tegen te gaan. NOT.


    gemodereerd
  5. Druppel op een gloeiende plaat…

    Graag naam van de eigenaar en bedrijfsnaam en locatie graag in de krant zodat de burger deze winkels kunnen mijden als de pest.
    Laat ze maar failliet gaan, vieze geldgieren.
    Op deze winkeliers/prijsopdrijvers zit niemand te wachten.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES