Home Onderwerpen Maatschappij Het is vandaag Wereld Droomdag

Het is vandaag Wereld Droomdag

13

Vandaag, 25 september, is het Wereld Droomdag. Als u leeft volgens de teksten van Marco Borsato doet u het fout. Wie werkelijk denkt dat de meeste dromen bedrog zijn is juist degene die bedrogen uitkomt, want alleen met een droom kan de wereld worden verbeterd.

Voorbeeld nodig? Martin Luther King had een droom en die heeft toch behoorlijk wat teweeg gebracht. Op Wereld Droomdag staan we stil bij hoe dromen de wereld veranderen, en proberen we elkaar te inspireren zelf groter te dromen.

De Dag van de Droom draait niet om de neurale processen in uw slaap, maar om ambitie. Om durf, om idealen, beelden, om groter te denken dan alleen uw eigen kleine bubbel.

Vandaag is het de bedoeling dat iedereen (ja, ook u!) stilstaat bij wat nu eigenlijk uw droom voor deze wereld is, en wat u kunt doen om die waar te maken. Tegelijkertijd denken we aan de dromen van anderen en hoe u daar een helpende hand in kunt zijn.

Deze Dag vindt grotendeels plaats op sociale media waar anderen hun dromen delen en waar iedereen elkaar kan ontmoeten om er verder over te praten. (FijneDagVan)

13 REACTIES

 1. In Suriname droomt men dag en nacht, 24 uur 7 dagen per week. En nog brengt het geen ene verandering teweeg. Ik Suriname wacht men tot de helpende hand hen wordt aangereikt.
  Suriname, een land behorende tot de 17 rijkste landen ter wereld met boordevol natuurlijke bodemschatten maar toch gerekend wordt tot één van de landen zonder toekomstperspectief.
  Dit alles heeft te maken met de mentaliteit van de bevolking; een ieder weet het beter en desondanks komt het land geen steek vooruit.
  BLIJF MAAR LEKKER DOOR DROMEN.
  gemodereerd

 2. Jawel mensen ik zal hier niet vaak meer verschijnen.want ik heb mijn DROOMbaan gevonden.
  En dat is echt geen droom hor.
  Ik hoop dat alle mooie dromen ook mag uitkomen voor onze switi Sranan.🫡🫶🏽
  gemodereerd

 3. Het surinAAMSE volk heeft 10 jaar geslapen, nu er geen gratis geld meer is worden ze wakker.
  gemodereerd

 4. @Dreamliner: waar staat dat Suriname tot de 17 rijkste landen behoort?
  Was dat in je droom vandaag? 🙂
  gemodereerd

 5. Het is doodnormaal in SU om zelfs met open ogen te dromen!!
  Zij dromen ook de hemel op aarde te krijgen, vandaar dat het zo goed gaat met SU!! Het zijn stuk voor stuk dromedarissen, wier daadwerkelijk te veel droomt en fuck doet!!!! O Jawel, gratis dromen kost trouwens ook niks!! Men droomde ook van SU de Dubai te maken!! Kijk waar we zijn. helemaal in Pinabai!! Luchtbruggen. zee diephaven, treinen etc.etc. De Burgers dromen nog veel meer!! Te veel om op te noemen! O ja, dromen voor de Euro’s en Am. dollars zijn niet weg te denken!!
  gemodereerd

 6. Weer zo’n maffe dag gisteren was bi- seksueel dag. Veel mensen in het politiek ook politicus lachman had ook zogenaamd dromen voor zijn mensen uit india gastarbeiders in suriname zoals jagernath lachmon riep, maar zijn dromen waren nachtmerries in het echt voor normale mensen in de districten. Nederland is geen droomland om, over te dromen maar suriname is niet veel beter. Mijn droomland is warme eiland vol met tropische vruchten en bos met veel vogels zonder ziektes of virussen.
  gemodereerd

 7. Niet alleen MLKing had een droom in de USA. Laten we dicht bij huis blijven. Ook Edward Belfort had een (verkiezings) droom. Voor zij die het vergeten zijn: belly had gedroomd dat hij in 2020 PRESIDENT van Suriname zou worden en hij was ervan overtuigd. Nu zaken anders gelopen zijn, is hij de demoon van de abop geworden. Keep on dreaming belly boy.
  gemodereerd

 8. ha ha ha debby(robg), jou droom was, dat ddb weer aan de macht komt en dat hij weer geld gaat stelen van de echte Surinamers , en dat hoefdraad weer geld gaat lenen in de schurkenstaten , en dat er weer voedselpakketten uitgedeeld worden , de aardappelen en uien dief gaat weer veel verdienen, en dat het onderwijs terug moet naar de jaren 2010 zodat de jeugd weer dom wordt , nou debby op het eind van die droom ben je zeker klaar gekomen he
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.