Vernielingen aangericht aan pas geplante plantjes op Brasa- en Volksplein

12

Het blijkt dat vandalen niet van plan zijn het bekende Brasa- en Volksplein in het centrum van het district Nickerie met rust te laten. Na een maand terug nog het meubilair te hebben vernietigd, zijn ontverantwoordelijke burgers nu overgegaan tot het vernielen van de jonge aanplant.

Enkele weken geleden (29 augustus) zijn er met de komst van Indiase parlementsleden in Nickerie enkele schaduwrijke Flamboyantplantjes geplant op het Brasa- en Volksplein. “Jammer dat nu reeds de hele top van deze plantjes is afgebroken door gevoelloze lieden in onze samenleving”, meldt het Burger Informatie Centrum van Nickerie.

Districtscommissaris (dc) van Nickerie, Senrita Gobardhan, doet naar aanleiding hiervan wederom een beroep op de samenleving om dergelijk gedrag achterwege te laten.

Eenieder die informatie heeft omtrent deze vorm van vernielingen wordt verzocht dit door te geven aan de politie of de Bestuursdienst. “Ons geliefd district moeten wij gezamenlijk onderhouden en verder verfraaien”, zegt de burgermoeder.

12 REACTIES

 1. Zullen paar idiotige jongeren zijn. Als ze gepakt worden moeten ze gewoon onder politie en militairen het distrikt schoonmaken.
  Niet zoals Kia in Albina gedaan hft. Daar ligt nog zoveel troep
  gemodereerd

 2. Ik denk dat het niet een mens was die de vernielingen heeft aangericht, een vandaal zou de plantjes uitgerukt hebben. Het was één van de vele loslopende koeien in Nickerie, die van de toppen van de planten heeft gesnoept.
  gemodereerd

 3. Afleidingsmanoeuvre vergeten.
  In vroegere tijden, wanneer door Openbaar groen de plantjes waren geplant, werd er een bordje geplaatst met de tekst: ” Laat de plantjes rustig in hun groei” en wij jongen jongens deden onze uiterste best om deze tekst te wijzigen in: ” laat de pantjes rustig in hun groei”. Openbaar groen: doe een onderzoek. Is de jeugd helemaal veranderd of zijn jullie vergeten het bordje, dat kennelijk gediend heeft als afleidingsmanoeuvre te plaatsen.
  In ieder geval is het verschil duidelijk te zien: toen hadden wij meer aandacht voor die bordjes, tegenwoordig hebben ze meer aandacht voor de plantjes.
  gemodereerd

 4. Niets nieuws onder de warme zon van Suriname.Maar weinig burgers, inclusief zij die bij de overheid werken hebben geen verantwoordelijkheidsgevoel.Overheidsdiensten komen hun verantwoordelijkheid niet na.Het is hopeloos gesteld met het openbaar mubilair.Bezoek maar de steigers zoals Marine trap, of waterkant in Saramacca.Wie zich op de steigers begeeft speelt met de dood.Het erge van dit alles is dat dit soort objecten vlakbij het presidentieel paleis of het DNA gebouw zijn of tegenover het kantoor van de corrupte D.C. van Saramacca.Men schaamt zich er niet voor dat alles zo verwaarloosd of vernield eruitziet.Met een woord verschrikkelijk.
  gemodereerd

 5. De bevolking van Nickerie moet de daders gewoon de poten ombouwen dat ze niet eens alleen kunnen poepen of te eaten. En hun hele leven over kunnen nadenken. In de hele wereld worden burgers opgeroepen om hun omgeving netjes te houden maar suri zwijnen zijn ontvatbaar voor normaal burgerlijk besef.
  gemodereerd

 6. @@ Debby!! Debby ik ben voor het eerst met je eens!!
  Deze gasten moet opgepakt worden en wekelijks 5 jaren lang onder toezicht, alle plekken gaan schoonmaken alwaar rommel en of vuil zwerft!! Vernielzuchtige Karbdagu’s
  gemodereerd

 7. De jonge aanplant. Vernield. Leiden de scholen daar soms alleen maar slopers op?
  Is er een verband met het bezoek van de Indiase parlementsleden?
  gemodereerd

 8. Ik blijf erbij dat het loslopend vee is geweest dat de plantjes heeft vernield. Een tweebenige ezel of varken, als hij die de glasvezelkabels van telesur vernielde, zou anders tewerk gegaan zijn, hij zou de plantjes en de steunpaaltjes uit de grond gerukt hebben, omdat hij niet alleen de malse topjes wilde opeten, maar het hele projekt zou willen vernietigen.
  gemodereerd

 9. Ik heb dit in Paramaribo centrum ook jaren terug gezien. Ze planten die kleine scharminkelige plantjes die tot een gedrocht van een boom uitgroeien. Het was in de buurt waar er veel bussen parkeren. De bushouders/ chauffeurs trokken de plantjes gewoon uit de grond.

  LVV moet wel grotere planten hebben die niet zo makkelijk vernield kunnen worden. Ik zou ook kiezen voor een ander soort boom, want eenmaak ze groot zijn is het weer een gedoe om ze te laten snoeien.
  gemodereerd

 10. robg(debby) , wat wil jij zeggen , dus als plantjes vernield worden door paarse vandalen die de pik hebben op hindoestanen is het niets nieuws he , klopt lul al meer dan 40 jaren hebben ze Suriname vernield dus niets nieuw he
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.