Home Onderwerpen Justitie en politie Diefstal pakje kaas wordt Guyanees fataal; 32-jarige Chinese winkelier vast

Diefstal pakje kaas wordt Guyanees fataal; 32-jarige Chinese winkelier vast

8
Familieleden hadden een kaars aangestoken op de plek waar hij werd gevonden.

De man die donderdagavond dood werd aangetroffen aan de Weg naar Maretraite in Suriname, is de Guyanees L.M. Zaterdagavond werd op de plek waar het slachtoffer werd aangetroffen, een kaars aangestoken door familieleden (foto).

De man werd na de diefstal van een pakje kaas gegijzeld door de 32-jarige Chinese winkelier W.L. Het slachtoffer had de gestolen kaas in een bakje van zijn scooter gestopt (foto onder). Twee arbeiders zouden de winkelier hebben geholpen om het slachtoffer in de winkel aan handen en voeten vast te binden met tape en tie wraps.

Daarna zou het slachtoffer volgens ooggetuigen naar het magazijn van de winkel zijn gesleurd en zwaar zijn mishandeld door de winkelier. Het geval zou zich tegen 20.00u ’s avonds hebben voorgedaan. Na bijkans vier uren werd het slachtoffer aan de overkant van de supermarkt aangetroffen door omstanders.

Volgens ooggetuigen zou het slachtoffer door de winkelier naar de overkant van de supermarkt zijn gesleurd. De politie werd ingeschakeld die een onderzoek in stelde. Het slachtoffer was ter plaatse met een scooter en valhelm. De valhelm werd met bloed aangetroffen maar van de scooter ontbreekt nog elk spoor.

Nadat de politie door de samenleving werd getipt heeft de winkelier zich op het bureau gemeld, waarna hij na te zijn voorgeleid werd aangehouden en in verzekering werd gesteld. De politie werk aan de aanhouding van de twee arbeiders. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

De supermarkt is gesloten na aanhouding van de winkelier.

De scooter van het slachtoffer met daarop de kaas – de supermarkt is gesloten.

8 REACTIES

 1. De Chinees voor alle schade laten opdraaien, een schade vergoeding van SRD5000.000,, voor 20 jaren de gevangenis opsluiten en de winkel afstaan voor de nabestaanden van de slachtoffer. De medewerkers moeten voor hun levenslang werken als tegenprestatie na 15 jaren gezeten te hebben in Santboma.!
  gemodereerd

 2. Deze brutale criminele Chinees moet mores worden geleerd: Een dief die reeds aan handen en voeten is vastgebonden dient onverwijld aan de politie te worden overgedragen.

  Deze brutale Chinees moet moord ten laste worden gelegd. Deze gasten denken dat ze het recht in eigen hand mogen nemen.

  Na zijn straf te hebben uitgezeten moet deze moordenaar het land uitgesodemieterd worden.
  gemodereerd

 3. Wat een bende. Omdat de 2 arbeiders geholpen hebben durfde de chinees iets te doen. Sluit ze allemaal op voor 40 jaar.
  De chinezen willen eigen rechter spelen. Ik moet geen moer van die dieven. Ze bestelen mensen de hele dag. Als je niet oppas hft die man betaald vr die kaas.
  gemodereerd

 4. Niet alléén de vis wordt duur betaald, nu ook al de kaas!
  Voor een paar centen heeft deze l#l, het met zijn leven
  moeten betalen triest man !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. ook al die chinezen opruimen , die denken Suriname al in de handen te hebben , omdat ddb hen alle vrijheden gaf , en nu zijn wij burgers van Suriname de klos en amoksi doet ook niets
  gemodereerd

 6. Ik ben de enigste die begrip heeft voor deze hard werkende Chinees. De straf is wel zwaar maar de frustratie bij de slachtoffers kan ik heel goed begrijpen. Rovers en criminelen hebben helaas meer rechten en sympathie van het volk, dan slachtoffers in Suriname helaas. Daarom zal het voor altijd een onderontwikkeld land blijven.
  gemodereerd

 7. @ slachtoffer van roofoverval
  Ik ben het helemaal mee eens met hetgeen je aangeeft. Ja criminelen hebben meer rechten dan de eerlijke burger in Suriname.
  Zodra je steelt ben je verkeerd bezig. Zodra je dit stelen van je bezittingen wilt beschermen ben je volgens de wet goed bezig.
  Waar deze Chinees verkeerd heeft gehandeld is het doden van de dief.
  Dus zal hij zijn straf moeten ondergaan want de dief heeft de zijne reeds gehad en betaald.

  In Suriname is dit probleem niet te voorkomen want het land heeft wel 80% van dit soort en waarvan de helft of meer zich crimineel gedragen. Ze zullen nooit kunnen worden gestopt omdat hun aanwas is verzekerd door de vele nakomelingen die ze produceren en daarna zeggen “we hebben honger”
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.