OM: geen verband tussen aanhouding en dood 42-jarige Remon

8
Aangehouden Remon overleden, volgens familie door bruut politie geweld
Remon Kalloe

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland lijkt er geen verband te zijn tussen de arrestatie en het onwel worden van de 42-jarige Remon Kalloe uit Rhoon (Zuid-Holland), die vrijdagavond overleed in een ziekenhuis. Dat meldt het ANP vandaag.

Het OM zou tot deze conclusie zijn gekomen na sectie, die door een arts van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) op het lichaam van de man verricht is.

Naast het onderzoek van het NFI doet de Rijksrecherche ook een feitenonderzoek om een beeld te krijgen van de inzet van de politie en of deze in overeenstemming is met de geweldsinstructie. Dit feitenonderzoek van de Rijksrecherche is nog niet afgerond.

Remon Kalloe ook wel bekend als Don Kane werd op 8 september met geweld door de politie aangehouden. Hij werd daarbij getaserd en gebeten door een politie hond en raakte in coma nadat hij diezelfde avond onwel was geworden. Volgens zijn familie is het duidelijk dat hij overleden is als gevolg van bruut politiegeweld

Zijn uitvaart zal aanstaande zaterdag 24 september 2022 plaatsvinden in Rotterdam. Er is opgeroepen om een dag later, op zondag 25 September 2022 om 16:00, op het Schouwburgplein bijeen te komen om te protesteren tegen politiegeweld.

8 REACTIES

 1. Zoals het te verwachten was. Het OM ziet geen directe relatie tussen de dood en arrestatie van het slachtoffer. Dit oordeel lag al klaar want de slager keurt zijn eigen vlees.
  gemodereerd

 2. De politie heeft niet zomaar besloten hem te taseren en nog een politiehond op hemlos te laten.met een glaasje daroe teveel op voelen deze gasten zich de top gangster Jammer genoegoor hem voelden de agenten zich ook gangster en waren ze vastbesloten hem koste wat het kost aan te houden wat heeft getesulteerd in een niet zo mooi einde.hij ruste in vrede.
  gemodereerd

 3. Amerikaanse wantoestanden in Rotterdam. Dergelijke tafelen hebben zich in het verleden ook al 2x in den Haag voorgedaan. Ook toen wist de politie ondanks het gebruik van grof geweld, zonder straf weg te komen. Zal deze keer ook niet anders zijn….
  gemodereerd

 4. Waaraan is deze man dan wel overleden volgens het OM?
  Kent het OM ene Joris Demmink en waarmee deze in verband wordt gebracht?
  gemodereerd

 5. mensen waarom maken jullie zo druk , opgeruimd staat toch netjes , hopelijk zijn nu die paarse moordenaars en boeven aan de beurt
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.