Aangehouden Remon overleden, volgens familie door bruut politiegeweld

28
Aangehouden Remon overleden, volgens familie door bruut politie geweld
Remon Kalloe

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft vandaag bekend gemaakt dat de 42-jarige man die onwel was geworden, nadat hij op 8 september met geweld was aangehouden door agenten van de politie Rotterdam, gisteravond is overleden. Volgens zijn familie is de man, Remon Kalloe, overleden als gevolg van bruut politie geweld

De politie meldde vorige week dat 42-jarige man uit Rhoon zich hevig verzette bij een aanhouding. Hij maakte ruzie en was dermate agressief en onhandelbaar, dat agenten hem moesten taseren. Dat had geen effect, waarop een politiehond moest worden ingezet, die hem in zijn been beet, schreef de politie.

Volgens de familie was hij in verwarde toestand op een verkeerd adres. “Remon dacht dat hij daar woonde maar zat er één straat naast. Iedereen op dat moment heeft kunnen zien dat Remon verward was. De politie heeft hem niet zoals het hoort op een normale professionele manier, waar ze voor zijn opgeleid benaderd om te vragen wat er aan de hand was. In plaats daarvan zijn ze direct over gegaan om hem te taseren”, zegt de familie hierover.

“Nadat de tasers waren ingezet hebben ze een politiehond op hem los gelaten. Waarom? Dit mag niet! Remon is een man met een gespierd postuur, tatoeages en een gouden tand. Mag een agent op basis van zijn uiterlijk concluderen dat hij gevaarlijk zou zijn? Wat hier gebeurd is is zware onrecht”, schreef de familie kort na zijn aanhouding.

Volgens de politie kon de verdachte nadat de hond was ingezet worden aangehouden en werd hij overgebracht naar een politiebureau in Spijkenisse, waar een ambulance voor hem klaarstond. “Ook in de ambulance bleef de man onrustig. In het ziekenhuis werd de man onwel en is daarna daar opgenomen”, aldus de politie in een verklaring.

Volgens de familie zou Remon een hartstilstand hebben gehad. In het ziekenhuis zou de familie geconstateerd hebben dat hij op zijn hoofd geslagen zou moeten zijn. Ook had hij bijtwonden van de politiehond. Uiteindelijk lag hij in coma in het ziekenhuis en vreesde de familie voor zijn leven.

Dat de vrees niet onterecht was bleek vrijdag 16 september toen Remon kwam te overlijden. “De man is helaas gisteravond in het ziekenhuis overleden. We leven mee met de nabestaanden”, meldt het OM. De Rijksrecherche is onder leiding van het Openbaar Ministerie een feitenonderzoek gestart.

Dit zijn beelden van voor zijn arrestatie:

28 REACTIES

 1. Misschien moet het bij de politie een boek verplichte kost worden. Het boek ”De Hollende kleurling” van de journalist Jeanne Doomen. Over het Nederlands strafrecht in negen verhalen.

  De Hollende kleurling gaat over verschillende facetten van het strafrecht.

  De Hollende kleurling heeft betrekking over een persoon die ten onrechte als verdachte werd bestempeld.
  Om tien voor half vier in de ochtend zien 2 agenten een kleurling aanhollen uit de richting van het café Caribian Nights, dat bekend staat als een centrum van drugshandel. de agenten houden hem staande om hem te fouilleren.

  De arrestant verzet zich hevig en bijt een van de agenten in de rechterpols. bij de worsteling haalt de kleurling (Surinamer)zijn linkerhand uit zijn jaszak en laat een zilverpapiertje vallen. Het blijkt een wikkel heroïne te zijn.

  De kleuring wordt gedagvaard wegen het bezit van 840 milligram (minder dan 1 gram) heroïne en wegens wederspannigheid.

  Het Amsterdamse gerechtshof (3 juni 1977) vindt dat de agenten buiten hun boekje zijn gegaan. volgens het hof is er nog geen sprake van een redelijk vermoeden van schuld aan een strafbaar feit wanneer een kleurling hard komt aanlopen uit de richting van een als drugscafé staande horecagelegenheid. De agenten hadden de man niet staande mogen houden en fouilleren.

  Dat de kleurling zich tegen zijn arrestatie heeft verzet en daarbij een agent heeft gebeten, kan hem juridisch niet worden verweten.
  De agenten waren immers niet in de rechtmatige uitoefening van hun bediening en dus hoefde de man zich het sjorren in de richting van het bureau niet te laten welgevallen.
  De heroïne bezittende, agenten bijtende kleurling wordt van beide beschuldigingen vrijgesproken.
  gemodereerd

 2. zal wel de lieveling van de familie zijn geweest , en laten ze met harde bewijzen komen of de politie inderdaad bruut geweld heeft gebruikt , en als die man verward was , waarom heeft de familie hem dan niet eerder geholpen , en nu de schuld bij een andere leggen door hun falen
  gemodereerd

 3. Er lopen bij de politie ook een aantal psychopaten rond. Het geweld van de politie tegen een demonstrant die zwaar werd toegetakeld door een politiehond (een echte) tijdens de betoging tegen een verplichte Covid vaccinatie ging de wereld rond en Nederland was toen gelijk haar imago van een keurige land kwijt. De VN-gezant had geen goed woord over over deze zeer ernstige vorm van mensenrechtenschending.
  De politie schijnt niet te beseffen dat haar gedrag zelf weerstand oproept bij m.n. verwarde mensen.
  gemodereerd

 4. @ariman,

  Ik denk dat verwarde personen niet logisch kunnen nadenken op dat moment.
  De politie kan ze beter een reep chocolade met kalmeringsmiddelen erin geven.
  gemodereerd

 5. “Remon dacht dat hij daar woonde maar zat er één straat naast.
  Dus wrong place at the wrong time. Hoe moet de politie dat weten?

  “Nadat de tasers waren ingezet hebben ze een politiehond op hem los gelaten. Waarom?
  Waarom een politiehond omdat de taser geen invloed had en kennelijk een hond hem wel kon stil houden

  Ook had hij bijtwonden van de politiehond.
  Ja natuurlijk had hij bijtwonden omdat een politiehond bijt en je te kunnen overmeesteren
  Moest hij dan likkende wonden hebben?

  De politie in Nederland weet hoe ze met geduld en passie iemand moeten arresteren daar zijn ze op getraind ook vanuit hun sociale vaardigheden.
  En ja je roept zelf agressie op als je zo agressief reageert. bedenk eens dat je tegenover een burger dit gedrag zou vertonen
  gemodereerd

 6. Het OM is een onderzoek gestart waarvan het resultaat mij al vaststaat. Agent heeft niet onrechtmatig gehandeld. Waar blijven nu de BLM acties vragen velen zich af ?
  Mevrouw Simons u zwijgt ook in alle taken!
  gemodereerd

 7. Zielig te triest voor woorden wat is er gebeurd, maar veel reacties gevers uit suriname voelen de ellende etc niet, maar ik heb ook nare ervaringen met politie ook vaak hindoestaans en creools agenten aan de deur, hun deden zeer racistische net als de witte agent dat alleen maar door rotzure zieke buren ik werd gedreigd dat ik een nekklem zou krijgen door toedoen van racist hindoestaans agent echt erg. Ik denk hoe triest ook maar hij is door stroomstoot overleden triest familie veel strekte!
  gemodereerd

 8. Ja hoor. Wat zijn het toch altijd “lieve jongens” volgens hun familie die getaserd worden. Had hij pilletjes ingenomen, vergeten te snuiven of was hij dit juist vergeten. Net als die dronken Arubaan die zei dat hij een pipa had en de politie bedreigde met veel TV aandacht voor zijn huilend nageslacht. Het zijn toch allemaal “lieve” papa’s.

  Deze gast had gewoon zijn bek moeten houden en mee moeten gaan met de politie. Even een lekkere boterham in de rustige cel en daarna weer lekker naar huis voor de volgende shit. Maar er zijn ook familieleden en anderen die denken: “OPGERUIMD”
  gemodereerd

 9. En het is zo’n lieve jongen…

  Een normaal mens? half vier in de ochtend, drugscafé, wikkel heroïne, grote bek, verzetten, agent bijten enz.

  Opzouten met deze rot crimineel, hij zich niet meer kan voortplanten, een geluk voor de samenleving.

  Een normaal mens met normaal gedrag heeft nooit geen problemen, maar dit soort ranzige ratten hebben altijd wat!
  gemodereerd

 10. Ai famiri, natuurlijk kan men de Nederlandse politie veel verwijten. Maar er zijn genoeg gekleurde abanies die ervoor zorgen dat de Nederlanders met een kleurtje, die hard werken met de witte Nederlanders naar hen met een scheel oog naar ze worden gekeken.
  Kijk maar de top crimineel in Nederland Thangi of hoe hij ook heet. Die zich een heilige verbeeld. Zoals een zeer bekende ex plee-sident van Suriname, die steeds aanhaalde dat: neks no fout.
  Misschien is het een top idee als geen enkele gekleurde mens zich inlaat met allerlei drugs & illegale zaken. Maar ja dat willen we niet!!!!!

  Dat de Nederlandse politie discrimineert, zal ik niet ontkennen, maar in Suriname is dat ook het geval.

  Jammer voor de dode, maar soms loopt het best heftig af!! mAAR TOP DAT DE FAMILIE PRECIES ALLES WILLEN WETEN! KRAKTI!!!
  gemodereerd

 11. De politie van Spijkenisse zijn racisten.De gemeente werkt mee.Ik zie vaker hoe ze zwarte mensen behandelen en arresteren met 10 wagens met sirene komen ze langs.
  gemodereerd

 12. Als je verwardt ben laat je behandelen ga niet stoer doen je koopt er niks voor je bent gewoon de verliezer.
  gemodereerd

 13. De politie opereert soms als een groep hyena’s. Ze blijven met z’n velen de enkeling aanvallen totdat deze is overleden.
  gemodereerd

 14. Baka Bana,

  Zij die gemachtigd zijn om geweld te gebruiken, hebben een bijzondere verantwoordelijkheid.
  Je kunt niet als een gek een verwarde man, die verder geen fysieke gevaar opleverde voor anderen, zo gaan behandelen. De politie heeft nog heel veel te leren. Alleen, ze leren bijna niets, ze verharden vooral.
  gemodereerd

 15. @ariman,

  Ik denk dat jij verward bent en een soortgelijke behandeling – door precies deze agenten – nodig hebt.
  gemodereerd

 16. baka Bana,

  Hoe moet de politie dat weten? Precies zoals ze het achteraf kwamen te weten.

  Waarom werkte de taser niet? Misschien omdat het opzettelijk was uitgezet en men liever de hond hanteerde? Zo heilig zijn alle politiemensen ook weer niet.

  Hij had bijtwonden. Deze honden worden niet getraind om te bijten, maar om vast te pakken. Bijv kleding vast te pakken.

  De politie hanteert geduld en (com)passie. Dus regelmatig niet. Teveel gevallen waarin dat niet is gebeurd met dodelijke afloop, terwijl het wel had gekund.

  Je roept agressie op met je agressie. En eerder schreef je juist dat de politie leert om zulke mensen met geduld en compassie tegemoet te treden en nu zwak je dat af door te zeggen dat ook de politie agressief raakt en dus hun training geen effect sorteert. Oftewel, de agenten gaan ook over op hun verdediging instinct. Dus wordt hun training in een klap waardeloos.

  Ze
  gemodereerd

 17. In Nederland (en ook in veel andere landen) kun je je maar beter als schaap bij de politie gedragen anders loopt het meestal slecht af voor je. Daar vind je namelijk niet mensen met hogere IQ’s, in ieder geval niet degenen in uniform.
  gemodereerd

 18. Dit soort verhalen herinneren me er steeds weer aan waarom ik 40 jaar geleden vanuit Nederland remigreerde naar Suriname en ik ondanks al die 💩 die ik ook in Suriname meegemaakt heb, ik nooit en dan ook nooit er spijt van heb gehad dat ik weer in Suriname woon. De Surinaamse 💩 is van mij en dat heb ik vele malen liever dan die K@ van die Bakras.
  gemodereerd

 19. Agenten hoeven niet zo grof te zijn. Ze kunnen tenminste een id check gedaan hebben. In hun systeem kunnen ze al met de id check zien waar zijn adres is.
  Is wel wreed wat er in Nederland gebeurd.
  Achter wie de agenten moeten zitten wordt juist niet gedaan zoals pedofielen.
  Men gaat altijd onschuldige bevolking aanvallen.
  Triest voor de agenten.
  Een agent dient juist te helpen ipv een moordwapen te zijn.
  gemodereerd

 20. En trouwens vergeetachtig is menselijk. Het kan een ieder gebeuren. Dat wil nog steeds niet zeggen dat men een ander hun leven moet beroven.
  De agenten zijn vrijgesteld. Ik vraag me af hoe die agenten nog kunnen slapen door dit gebeuren.
  gemodereerd

 21. Een ieder die Don Kane kent weet dat hij een aardig man is en topkwaliteit van zijn tattoo kunsten.
  Zelf agenten hebben tattoo,zelf chefkok zelf artsen en de mensen in de verpleeghuizen ook.
  Dat wilt nog steeds niet zeggen dat hij zo behandeld moet worden. Überhaupt het volk mag nieteens zo behandeld worden.
  Agenten hebben geen macht om iemand in elkaar te rammen. Agenten hebben ook protocollen. Onder welk protocol is dit brute geweld.
  Buiten de uniform van een agent zijn een ieder normale burgers van het land.
  Een agent dient de bevolking te beschermen en niet hun leven beroven.
  gemodereerd

 22. als jullie racistisch behandeld worden
  Dan wat doen jullie daar????????????
  Aow , bijstanduitkering , ww, en andere sociale financiele wettelijke voorzieningen kent geen discriminatie toch ?
  gemodereerd

 23. Als je in het leven je verstand door wat voor reden verliest, dan is het zo goed als afgelopen in het leven kwijt, dan ben je verloren.

  De politie je beste kameraad, ziet je meer als een gevaar dan dat ze je hulp bieden en nemen in dit soort gevallen ook verkeerde keuzes.

  Ze worden meer getraind om als bloedhonden op te treden en in alles dat afwijk van het normale in de maatschappij en naar hun wapens te grijpen. In dit geval bevond het slachtoffer zich bij de woning van een andere persoon.

  Zo is het leven.

  De vragen die beantwoord zal moeten worden, hoe groot was het gevaardreiging van het slachtoffer op de bestemming, de omstandigheden, tijd en moment? Kon de politie de zaak niet beter beoordeeld hebben, tactisch en de juiste beslissing hebben genomen?

  Ze gebruik van gummy knuppels, peper spray, middelen om te taseren, politiehonden, pistool, enz. Als onschuldige burger kan ben ook niet veilig en kan je leven in groot gevaar zijn als je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent en de zonen van Hermandad daar in actie zijn.

  U bent gewaarschuwd. Zie de USA en de EU, Nederland neemt heel veel zaken van de USA ook zo over, de politie, burgers, ondernemingen, enz.
  gemodereerd

 24. Zie de USA en de EU/Nederland neemt heel veel zaken van de USA ook zo over, de politie, burgers, ondernemingen, enz.
  gemodereerd

 25. rafsaan , wie ben jij omdat te zeggen , ben jij soms familie van die man , en jij bent zeker iemand ( een Stuurman) die aan de wal staat en alles beter weet he , wacht maar af , straks kan het heel anders uitpakken , dat het daar in Nederland is gebeurt wordt het onderzocht , hier in Suriname zal het in de doofpot terecht komen , omdat de paarsen nog steeds de touwtjes bij het recht hier in handen hebben
  in 2016 werd een Nederlandse toerist overvallen en vermoord in het bijzijn van zijn vrouw , ddb vond het afschuw , maar zand erover , tot vandaag heeft niemand er nog iets over gehoord
  gemodereerd

 26. Hij stond niet voor zijn eigen huis of in de buurt maar dat van een ex, waar hij mee wilde “praten”. Zij gaf zelf ook al aan dat hij aan het “trippen” was van drugs. ZIE VIDEO

  Nog harder gaan roepen dat iets racisme is ondanks geen enkel bewijs, kan je aangeklaagd worden voor laster.
  gemodereerd

 27. Veel politie agenten in Nederland zijn racisten. Je moet altijd rekening mee houden. Ik ken velen zijn deze hersenloze agenten. Stoer doen is hun motto. Mensen met een kleur moeten altijd op hun hoede zijn. Het zijn niet de aller slimste die bij politie werken. Het verbaast mij niet dat er weer een gekleurde is overleden door politie optreden. Zie de feiten onder ogen mensen en wees alert met de politie. Vooral in Rotterdam en omstreden. Heel veel sterkte aan de familie. Ze hebben jullie familielid beoordeeld om zijn uiterlijk en daarom geweld toepast. Ze zijn meester in.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.