Veerdienst Suriname-Guyana ligt stil vanwege problemen met Canawaima ferry

5

De Canawaima Ferry, die de veerdienst onderhoudt tussen Suriname en Guyana, is tot nader order uit de vaart. De dienst is opgeschort vanwege machineproblemen.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat er dinsdagochtend voor het laatst gevaren is. Districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan van Nickerie bevestigt aan Waterkant dat de boot momenteel niet ingezet kan worden.

Volgens haar is de monteur vanaf dinsdag bezig met reparatie werkzaamheden aan een motor. “Morgenmiddag weten we of de boot zondag weer in de vaart kan”, aldus de dc.

Jaarlijks zijn meer dan 70.000 mensen afhankelijk van de veerdienst, dus kan die niet lang stilliggen. De autoriteiten van beide landen zijn inmiddels met elkaar in overleg om tot een oplossing te komen.

Het is niet de eerste keer dat de veerdienst stil ligt. In 2019 en 2020 gebeurde dat gedurende lange tijd.

5 REACTIES

 1. Misschien kunnen de olie-sjeiks uit Guyana een bijdrage leveren aan het herstel, aangezien ze veelvuldig misbruik maken vd veerboot.

  Goed gedaan Senrita!

  For years Suriname turn a blind eye on how they settle down and took over the country. Even in politics, for example;
  Purple-ebu and doekhje etc. etc. are guyanees.
  So enlighted me, who gave the guyanees people the opportunity to think that they can get away with almost everything!
  gemodereerd

 2. Waarom behandelt Guyana haar buurland Suriname als een district?

  Guyana moet weten dat de helft van haar grondgebied, ook het zeegebied van Venezuela is.

  Het gedrag van Venezuela naar hen toe, zal hun heel duur te staan komen.

  Als Venezuela hun niet aanvalt, zal Suriname de aanval inzetten om Tigri terug te krijgen en dan wil ik zien of Venezuela ook niet de aanval vanuit het oosten gaat inzetten, vanuit zee, de lucht en over land.

  Tigri!,
  Let op! Tigri is de naam en dat zullen we jullie laten zien als het erop aan komt.

  Ali je bent gewaarschuwd.
  gemodereerd

 3. President Ali wil vreedzame oplossing grensgeschil Venezuela

  Bij de volgende bezoek aan de VN weet Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi wat hij President Ali en de wereld wil laten weten over onze grens met Guyana, het gebied tussen de Corantijnrivier, Acaragebergten en de Coeroenirivier. De oorsprong van de Corantijnrivier is in de Acaraigebergten en eindigt in het noorden in de Atlantische Oceaan. De oever van de laagwaterlijn van de Corantijnrivier is de grens van Guyana met Suriname. De hele rivier zowel van de oorsprong tot de mondig is Surinaams grondgebied en ook in de breedte van de Corantijnrivier is Surinaams eigendo.

  Suriname moet goed op haar eigendom letten en opkomen voor haar eigen belang en als Z.E. president Chandrikaperkash Santokhi op podiums komt waar dit gezegd moet worden, moet dat ook gebeuren. ( VN, Guyana, CARICOM, OAS, EU, enz)

  Hij is nu voorzitter van de CARICOM en ben benieuwd wanneer hij dit aan de CARICOM, Venezuela, Brazilië, Frankrijk, China, India, USA, Canada, UK, enz laat weten. Waar wacht hij op? Waarom doet hij dat niet? Wat doet minister BIBIS? Zit hij daar voor poppenkast en waarom slaat hij geen spijkers met koppen. Zie hoe Guyana met Suriname omgaat en het is muisstil in Suriname, zelf de media schrijft er niets over. Toont de landkaart van het grondgebied van de republiek Suriname.
  gemodereerd

 4. Goeie WAKE UP CALL voor het totale bevolking en bestuurders m☝️🇸🇷⚡️mr: Passant ook i/h Oosten marowijne rivier/ Frankrijk/ Frans- Guyana .
  Geen verspillen aanpakken zijn Surinaams territoriale waterchemie grondgebied.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.