Prijzen van brandstof vanaf middernacht aangepast

4
Tanken

Het Surinaamse ministerie van Financiën en Planning heeft de nieuwe pompprijzen voor de maand september vastgesteld. In een schrijven aan de directeuren van de oliemaatschappijen SOL Suriname, GOW2 Energy Suriname NV en RUBIS West Indies Limited geeft het ministerie aan dat de pompprijzen ingaande 9 september 2022 00:00 uur als volgt worden vastgesteld:

Diesel 19.87 SRD per liter | Gasoline 24.88 SRD per liter | Super unleaded 30.41 SRD per liter.

Voor de berekening van de brandstofprijzen ingaande 9 september is gebruik van de gemiddelde girale USD-koers over de maand augustus, welke is vastgesteld op SRD 25.275 voor 1 USD.

De benzineprijzen voor worden berekend op basis van de gemiddelde Centrale Bank-koers en de wereldmarktprijs van de afgelopen maand. De koers vertoont een stijging, terwijl de wereldmarktprijs een dalende trend heeft ingezet. Ondanks de daling van de wereldmarktprijs wordt de dieselprijs nog zwaar gesubsidieerd, welke voor de maand september geprojecteerd is op SRD 165 miljoen.

De regering heeft gekozen om de dieselprijs niet aan te passen om doorwerking in productie te voorkomen en transport betaalbaar te houden. De prijs van unleaded wordt kostendekkend verhoogd. Ter verduidelijking, er wordt geen enkele vorm van belastingen geheven op brandstof.

Bijgaande twee grafieken die het prijsverloop van diesel en unleaded aangeven:

4 REACTIES

 1. de olie prijs Wereldwijd daalt , maar hier verhogen ze unleaded , raar , staatsolie verdient er weer veel geld mee en dan gaan ze dat verdelen onder de top mensen aldaar , weer fraude he
  gemodereerd

 2. Het volk van Su merkt het wel. Ze moeten ht land niet plat leggen.
  In de wereld zakt de benzine prijs maar in Su gt ht omhoog
  gemodereerd

 3. Het volk word weer genaaid.
  De koesen stijgen met de dag.
  En rara hoe komt dat.
  De beleidsmakers kunnen naar huis het is genoeg geweest.
  De mensen gaan steeds dieper de afgrond in.
  Aan de andere kant zeg ik ook hoe duurder de benzine hoe meer auto’s op de weg.
  De verhoging gaat een heleboel takken van de samenleving treffen.
  Bussen, boten ,openbaar vervoer. Basis goederen
  gemodereerd

 4. Het voorstel van de VSB om de benzine prijzen markt conform te maken vind ik goed. Dat hierdoor de benzine smokkelaars alleen niet gesubsidieerde benzine kan kopen. Verder dat illegale en geen inkomstenbelasting betalende goudzoekers hun deel dragen voor de inkomsten van het land. De prijsverhoging verhoging is op zijn plaats.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.