Lancering Ariane 5-raket in Frans-Guyana ook te zien in Suriname

12
Lancering Ariane 5-raket uit Frans-Guyana te zien in Suriname
Screenshot van filmpje gemaakt door Werner

Vanavond vond in Frans-Guyana de lancering plaats van een Ariane 5-raket. Vanuit Suriname was dit door velen te zien (foto).

De gelanceerde raket bevat de Eutelsat Konnect VHTS, een krachtige breedbandsatelliet voor internetconnectiviteit in heel Europa. De Ariane 5 is de vijfde generatie draagraketten van het Arianeprogramma.

De Ariane 5 werd ontwikkeld door ESA, de bouw ligt tegenwoordig in handen van ArianeGroup en de raket wordt geëxploiteerd door Arianespace die ze gebruikt om commerciële kunstmanen te lanceren.

De Ariane 5 wordt in Europa in delen gebouwd, waarna hij naar Frans-Guyana wordt verscheept en daar wordt geassembleerd. Vervolgens wordt hij gelanceerd vanaf platform ELA-3 op het Centre Spatial Guyanais (CSP) bij Kourou.

De lancering van vandaag vanuit Frans Guyana is de:

• 258e Ariane-raketlancering sinds 1979
• 114e Ariane 5-raketlancering sinds 1996
• 2e lancering van Ariane 5 dit jaar

12 REACTIES

 1. Weten jullie dat deze raketbasis eerst in suriname, coronie was gepland maar ene klootzak pengel geheten heeft dit geblokkeerd.
  1 man met zijn dikke buik en hersenloze kop heeft er persoonlijk voor gezorgd dat een toekomst van suriname voorgoed is gestolen.
  Ik stel daarom voor om niemand in het nationale assemblee zitting te laten nemen als hij of zij geen mulo diploma op zak heeft.
  gemodereerd

 2. De luchtvervuiling ontstaat hiermee ook in Suriname. Frankrijk, de regering, ministerie waar onder miliieu valt, zal er goed aan doen ook een financiele bijdrage hiervoor aan Suriname te betalen.

  De vervuiler vh milieu betaalt voor.

  De Surinaamse regering moet dit met de regering van Frankrijk, EU, Nederland zeker onder de aandacht brengen, zoals dit ook in Glasgow was besproken.
  gemodereerd

 3. Wanneer je een stinkende puf laat dan vervuil je de lucht ook. Aan wie moet je die vervuilingskosten betalen…
  gemodereerd

 4. Misschien de volgende keer een scud racket richting Leonsberg sturen? Een Patriot mag natuurlijk ook. Die laatste is zeer nauwkeurig te programmeren en zou alleen dat huis kunnen raken.
  gemodereerd

 5. Weer een gekke die aan geld denkt. Iedereen in Suriname moet brainstormen hoe men alle boeven en criminele dna leden uit het land te verjagen.
  gemodereerd

 6. Niet nagekomen beloftes:
  In 1968 werden 3 raketten gelanceerd vanaf het vliegveld Coronie. De bedoeling was om de bovenste luchtlagen van Suriname in beeld te brengen en te bestuderen. Het rapport hierover heeft Suriname nooit ontvangen.
  De lanceringen waren zo succesvol dat de plek werd uitgeroepen tot permanente lanceerplaats voor raketten.

  Deze plannen zijn niet verwezenlijkt omdat Nederland een kleine stem binnen de EU heeft en Frankrijk het pleit won.
  De lanceerplaats werd Kourou en niet Coronie.

  Maar ach, niet vergeten dat wij drie dagen lang en in het bijzonder Coronie wereldnieuws waren.
  gemodereerd

 7. Gobi woestijn in china heeft grote lanceerplatform voor raketten naar de maan. Chang raket laaste maanraket van china. De raket van ariane zijn meestal satteliet vervoeders deze raketten gaan niet naar de maan. Esa laat weer eens een satteliet slingeren om de aardbol denk ik.
  gemodereerd

 8. @ roy. js dat weet ik in coronie notabene.
  en weet je dat ieind jaren 70 vietnamese vluchtelingen de ” HMONGS: hier geplaatst konden worden maar dat een andere NOG grotere kloot genaamd henck arron dat niet wilde omdat er dan teveel aziaten hier zouden zijn. en nu stromen haitianen hier binnen.
  gemodereerd

 9. @passant.
  Ga maar eerst klagen bij je eigen Surinaamse regering over alle vervuilende auto’s vooral dieselauto’s met zwarte uitlaatgassen die rondrijden. Ga maar eerst klagen over alle troep en vooral plastic flessen en zakken op straat en op lege erven. Ga maar eerst bij ze klagen over de troep die jullie in de sloten gooien zoals koelkasten. Ga maar eerst klagen over kwik in de rivieren. Ga maar eerst klagen over al die kwikdampen van de goudsmelterijen aan de Gompertstraat bij de Brazilianen. Ga maar eerst klagen over die grammaxone in je groenten waardoor en geen groenten meer naar NL geexporteerd moet worden. Ga pas klagen bij anderen als je weet dat je eigen straat schoon is.
  gemodereerd

 10. Moeten ze een financiële bijdrage leveren aan de corrupte bende in Suriname?
  De Ariane raketten worden aangedreven door waterstof met zuurstof te oxideren (verbranden). Dus het witte spoor wat je ziet is gewoon schone door de extreme kou op die hoogte gecondenseerde waterdamp.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.