maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFilm 'Beste Meneer Bouterse' in première op Nederlands Film Festival

Film ‘Beste Meneer Bouterse’ in première op Nederlands Film Festival

-

Does Travel - naar Suriname

Documentairemaakster Ananta Khemradj heeft onlangs de film ‘Beste Meneer Bouterse‘ gemaakt. Deze gaat in première op het Nederlands Film Festival tussen 21 en 30 september, en is vanaf 6 oktober te zien in de filmtheaters.

Met deze film wil ze de recente Surinaamse geschiedenis inzichtelijk wil maken voor haar land- en generatiegenoten. Ze ging naar Suriname om mensen te ondervragen over de Decembermoorden van 1982, wat weten ze ervan, waarom zwijgen ze erover, en hoe moet je omgaan met een geschiedenis waar je elke dag deel van uitmaakt?

Waarin sommige mensen de dag van de staatsgreep de dag van de revolutie noemen. En het mogelijk was dat Bouterse veroordeeld kon worden voor de Decembermoorden en vervolgens democratisch tot president gekozen kon worden?

De film is opgezet als een brief aan Bouterse, een pijnlijke, precieze brief, die haar ruzie met haar oom oplevert, en in contact brengt met oud-collega’s die willen dat er niet meer naar het verleden worden gekeken. Maar een land zonder verleden heeft geen toekomst, stelt ze in haar film.

Eerder maakte ze ook de film ‘Je kan toch lezen’:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

16 REACTIES
 1. Beste mijnheer grote bullsh…. Hoe hebt u zo’n mooi land kunnen plunderen voor uw eigen gewin? Waarom hebt u zoveel moorden op uw geweten? Wie is uw vader?? En uw moeder?? Maar meer hebt u überhaupt uw vader gekend??
  U hebt het land onleefbaar gemaakt ook voor mijn mensen. Elke dag voelen ze de pinarie. Hun BAZO kaarten zijn ze ook kwijt geraakt.
  Elke dag moeten ze worstelen hoe ze het overleven.
  U hebt het land geplunderd met uw NDP. De grootste Nationale Dieven Partij. En nu schreeuwen de judassen in de DNA van houdt de dief. De representanten van de grootste Nationale Dieven Partij.
  Al die judassen van de NDP heeft al de misdaden van de vorige regering gefaciliteerd om Suriname te plunderen en uit te wonen. Economie naar de filistijnen geholpen.
  Beste mijnheer B, wie is uw vader?????


  gemodereerd
 2. Maar hoe zit het met het hoger beroep ?
  Komt er nog een reactie van de krijgsmacht ?

  Het wordt tijd dat de vloek van de Decembermoorden wordt bezworen !

  Bullshit Bouta is een hebi voor Suriname !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 3. dat klopt als een bus. een land die zijn verleden niet kent en respekteert heeft geen toekomst. en suriname heeft GEEN toekomst.


  gemodereerd
 4. Beste mijnheer Bouterse? Wie is uw vader? Kent u überhaupt uw vader. Wij weten over Domburg en uw moeder. Uw moeder die voor de Chinees werkte.
  Maar mijnheer Bouterse, wie is uw vader????


  gemodereerd
 5. bouterse noem je toch geen meneer , je moet nu nog niets over die massamoordenaar vertellen , wacht tot dat hij in het gevang zit of nog beter wanneer hij kasje wijlen (de pijp uit is)


  gemodereerd
 6. Sing Sing , ddb had geen vader , rechtstreeks door de duivel daar neer gezet , en had christus wel een vader dan , die timmerman zeker niet , o ja een vader die in de hemel is , duidelijk en het is een goede vader toch


  gemodereerd
 7. @sing sing, jij verwoord het super goed, de ellende die er nu is, is gecreëerd door de NDP.
  10 jaar wanbeleid veeg je niet weg in 3 jaar.

  Dankzij de NDP zit su in zeer grote problemen. En het maakt niet uit wie er aan het roer zou staan, hij zal met dezelfde problemen worden geconfronteerd. Dus dankzij die “meneer”bouterse is su verworden tot een zwervers state.

  Meneer bouterse, valt zeker in de categorie Idi Amin, Mugabe, Khadaffi, Saddam Hoessein, en noem al die geboefte maar op. NOOIT MEER NDP, NOOIT MEER DIE DRUGSDEALER, MOORDENAAR EN VERKRACHTER VAN SU!

  Niemand is geïnteresseerd in deze Ka film!


  gemodereerd
 8. Hoger beroep v dit sujet is verschoven naar okt 2022.
  Ook de case v adhin is verschoven naar okt, vanwege afwezigheid van iemand die belangrijk schijnt te zijn bij de rechtbank en onmogelijk vervangen kan worden.

  Zucht!!!


  gemodereerd
 9. Persoonlijk denk ik dat de rechtzaak tegen bouterse weinig waarde heeft zolang de zogenaamde geheime documenten in Nederland nog voor 70 jaar opgesloten liggen onder NL beheer. NL bepaald dat die gebeurtenissen die geleid hebben tot de beroemde-beruchte coup geheim zijn.

  Als NL zo prat opgaat om DDB op te sluiten laten ze dan die documenten nu eens eindelijk vrij geven. Vind u ook niet? U wilt toch de Waarheid? De geschiedenis is van eminent belang voor de opbouw van dit land zoals die zo vaak gesteld is!

  Of gaat het lauter om het opsluiten en verroordelen van DDB zonder te weten wat er precies gebeurd is?


  gemodereerd
 10. Ze kon beter een Black Movie maken van al de criminelen rondom ddb vanaf 25 Feb 1980 tot heden en dan zou men zien hoe deze net zo erg en zelf erger zijn dan ddb dat de vlag van Suriname er nu zo voor staat.

  Black Movie, ddb en de criminelen

  Starring:
  – jenny simons,
  – misikaba,
  – jules wijdenbosch,
  – bouva
  – abdul,
  – abrahams,
  – graanoogst,
  – alibuks,
  – dilip sardjoe,
  – combe market boys,
  – boefdraad,
  – enz, enz, enz

  – palulu jongens,

  Er zijn er nog te veel om op te noemen. Al deze mensen zijn net zo crimineel als ddb is en moeten allemaal vervolgd worden voor wat de de republiek Suriname, de Surinamers hebben aangedaan, ook wat mensenrechten, hun grondrechten, uitbuiting, onderdrukking, dood en verderf, angst, zelfverrijking, nyam a moni baka, drugshandel, witwassen, cambio, enz., enz.

  Al deze mensen zijn zeer grote criminelen en ook de paarse kakkerlakken die aan bebben mee gewerkt.

  Ook deze maakster van deze film is schuldig aan om aandacht aan de crimineel ddb te besteden. Eigen belang. Hoeveel gaat ze ermee verdienen?


  gemodereerd
 11. Van de heer Sandew Hira – zelfbenoemde verzoener – horen we ook niks meer. Is hij nog steeds aan het zoenen?


  gemodereerd
 12. ddb wordt niet opgesloten door de staatsgreep van 25 Feb 1980, maar voor de 8 December 1982 moorden in Suriname op een deel van 15 tegenstanders van de coup en terug wilden naar de democratische rechtsstaat.

  De 25 Feb 1980 is een Nederlandse zaak, waar Kolonel Valk/ EU, Nederland een rol in gespeeld heeft. De Ambassadeur van Nederland Maximilaan Vegelin van Claerbergen die op dat moment de ambassadeur van Nederland in Suriname was, wist van deze plan tot de coup dat op 25 Feb 1980 zou plaats vinden. Hij lag behoorlijk overhoop met Kolonel Hans Valk en hij verbood hem ook nauw contact met de groep van 16 coupplegers voor de coup op 25 Feb 1980 te hebben. Kolonel Valk was samen met andere Nederlandse militairen in Suriname om Suriname te ondersteunen om een leger op te zetten. Maar hij had heel veel onenigheid met “Kolonel Y Elstak”, hij vond hem meer een playboy in vergelijking met hem, die echt een NAVO/EU-Ned kolonel was, klaar om waar ook in toen West-Europa te worden opgezet tegen de USSR.

  ddb was ook een Nederlander en dat is een vd problemen die er speelt, maar men geheimzinnig over doet. Zie dat kolonel Hans Valk de Nederlander het draaiboek van de staatsgreep aan de Nederlander soldaat ddb geeft om de staatsgreep op 25 Feb 1980 te plegen.

  Zie:
  – bij de onderhandelingen voor de onafhankelijkheidbesprekingen had Suriname geen ervaring met buitenlandse zaken en ook niet met een leger. Deze waren voor 25 November 1975 in handen van Nederland die erover ging en ze in handen hadden. Nederland had Suriname afgeraden een leger te hebben, maar henk aron stond erop dat een land een leger moest hebben. Hierdoor kwam dus voor Suriname ondersteuning om een leger op te zetten van Nederland, waar Kolonel Hans Valk ea waren. Waar juist geen gevaar of bedreiging van een buitenland moest komen en een leger er is, om bedreiging van een andere buitenland te komen, zien we dat juist Nederland, kolonel Hans Valk en de Nederlander soldaat ddb een coup plaats vond. Nederland had hiermee dus een coup in Suriname gepleegd, juist waar het hulp en ondersteuning moest bieden voor het opzetten ve leger.

  Kolonel Hans Valk en de andere Nederlandse militairen in Suriname legden geen verklaringen af aan de minister van buitenlandse zaken van Nederland, maar zijn in dienst van het Leger/NAVO en moesten dus verantwoording afleggen aan de minister van Defensie van Nederland. Zie dat Kolonel Hans Valk daarom aan het hoogste gezag van Nederland de Ambassadeur van Nederland niet luisterde wat die hem vertelde.

  Over de coup van 25 Feb 1980 heeft ddb bij het afscheid van Kolonel Hans Valk thuis een verklaring afgelegd dat zonder kolonel Hans Valk de Coupe nooit had plaats gevonden. Mr Andre Haakmat die ook bij dat afscheid aanwezig was had hier een aantekening van gemaakt. Hierbij staat dus zonder twijfel vast dat het draaiboek om de coupe van 25 Feb 1980uit te voeren van kolonel Hans Valk aan ddb was gegeven.

  Ook is bekend dat Kolonel Hans Valk Surinaamse officieren in het leger had benaderd om de coupe uit te voeren, maar die waren niet bereid het te doen. Hij zocht verder en kwam bij de 16 soldaten die het op 25 Feb 1980 uitvoerden.

  Nederland zit lelijk in zijn/haar maag met deze coup van 25 Februari 1980, omdat als dit bekend wordt, staat duidelijk vast dat Nederland in een andere land / een bevriende land een staatsgreep heeft gepleegd. Hoe moet Nederland haar/zijn gezicht hiermee internationaal redden? En waarom heeft Nederland de staatsgreep in Suriname laten plaats vinden?

  Op grond van de antwoorden op deze vragen en de reden van de staatsgreep door Nederlanders/Nederlandse militairen zit Nederland behoorlijk verlegen. Alles over deze staatsgreep moet daarom geheim blijven dat dat de generaties van mensen toen allemaal zijn uitgestorven en het hierdoor onduidelijk wordt en vergeten wordt.

  Nederland heeft niet alleen wat uit te leggen aan de Wereld, maar ook aan Suriname. Nederland dokt door het dossier verborgen te houden en mooi weer te blijven spelen hoe correct te zijn. Nederland loopt wat dit betreft met een masker rond met een smile van wang tot wang. Alleen als het masker wordt weg gehaald blijkt dat het gezicht een monster is.


  gemodereerd
 13. Het zou een zegen zijn voor Suriname als deze seniele moordenaar en drugsdealer de pijp uitgaat en gecremeerd wordt. Want voorwaar, voorwaar ik zeg u, hij is de grootste hebbie van Suriname!


  gemodereerd
 14. ddb wordt niet opgesloten door de staatsgreep van 25 Feb 1980 door de Krijgsraad van Suriname, maar voor de executie 8 December 1982 moorden in Suriname op een deel van 15 tegenstanders die zich verzetten tegen de coup van 25 Feb 1980 en terug wilden naar de democratische rechtsstaat.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES