Wapens, diamanten en bijna 1 miljoen SRD uit woning arts gestolen

20
Politie in Suriname

Bij een inbraak in een woning van een arts in Suriname, hebben inbrekers een flinke buit meegenomen. Dit gebeurde vrijdagavond toen de benadeelde niet thuis was.

Vernomen wordt dat de daders ervandoor zijn gegaan met een aantal jachtgeweren, een vuistvuurwapen, 900.000 SRD, een onbekend aantal diamanten, waardevolle horloges en nog nader op te geven goederen.

Volgens de benadeelde hebben de inbrekers een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd. Via die ontstane opening hebben ze zich toegang tot de woonruimte verschaft. De buitgemaakte goederen waren in een slaapkamer bewaard.

Toen de benadeelde in de avond thuis kwam, ontdekte hij de inbraak. Zijn woning was compleet overhoop gehaald. De politie van het ressort werd na de ontdekking terstond ingeschakeld, die ter plaatse ging voor onderzoek.

Van de daders ontbreekt nog elk spoor.


20 REACTIES

 1. Ik bemoei.
  Als deze persoon zoveel waardevolle bezittingen heeft, kan hij zich toch een compleet camera/inbraakbeveiliging permitteren?
  Is tegenwoordig geen luxe in Suriname.
  gemodereerd

 2. Indien je zoveel SRD’s in huis bewaard alsook de diamanten dan heb ik het vermoeden dat je boter op je hoofd hebt die nu gesmolten is.
  Er is geen belemmering om de SRD’s op een bankrekening te zetten en de diamanten kun je ook in de kluis bij de Surinaamse bank of de Hakrinbank bewaren.
  Niet getreurd om het verlies want het zal wel niet zoveel betekenen voor de arts.
  gemodereerd

 3. Dan mag de arts ook komen verklaren waar al de gestolen goederen vandaan komen.
  Ook artsen die een eed hebben afgelegd, kunnen omgekocht worden of ze nemen geld (onder de tafel) aan. SZF weet hoeveel een arts verdient. Dus houden jullie hem aan.
  gemodereerd

 4. Arts met een zeer bloeiende praktijk die bovendien van mooie spullen houdt(bling bling). Dat mag hoor.
  gemodereerd

 5. Waarom een mens zijn zuur verdiende geld wil uitgeven aan goud en diamant om dat in zijn huis op te slaan, waardoor hij de kans loopt dat het gestolen wordt, begrijp ik niet. Als het van mij afhing zouden alle goud en alle diamanten gewoon in de grond blijven zitten en ik zou zeker ons tropisch regenwoud niet opofferen aan de winning van die troep.
  gemodereerd

 6. Naar verluid gaat het om 6 (zes) jachtgeweren en 1 (een) pistool, allemaal legaal in bezit van betrokkene. Echter, vanwaar de noodzaak van 6 jachtgeweren???
  gemodereerd

 7. Naam van de arts wordt niet bekend gemaakt. Ressort waar hij woont ook niet.Ondanks deze geheimhouding heeft deze arts zijn collegae in verlegenheid gebracht. De tijd van die arme dokter Sophie Redmond, die arme patiënten pro deo behandelde is duidelijk voorbij. Deze arts doet het voor het geld. En dan klagen dat ze onderbetaald worden.
  gemodereerd

 8. Het lijkt er steeds meer op dat de dieven precies weten in welke huizen er kapitaal geld & goederen is opgeslagen offfff het kan ook zijn dat de benadeelde n goede verzekering hft afgesloten, zodat bij vermeende diefstal (die hij zelf in mekaar hft gezet) hij dit bedrag krijgt uitbetaald. Dat doen de Amerikanen!
  Vraag: Hoe komt het je nooit leest….gelukkig! dat dieven hebben ingebroken bij iemand die maar SRD 10 in huis had en geen televisie; wan potieman?!
  gemodereerd

 9. Deze dieven zijn getipt, anders wisten ze niet dat er daar zoveel te halen was.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. verdient een arts zoveel hier in Suriname en mag hij zoveel wapens in bezit hebben , ze moeten die arts ook eens aan de tand voelen , en had het huis geen inbraak alarm
  gemodereerd

 11. Zuur verdiende geld of was het illegaal belasting vrij geld? Zoveel geld hoort thuis in beleggingen in aandelen, obligaties en gronden etc. Dan de diamanten! Is hij een specialist? Zoveel rijkdom en zonder enige bewaking?
  gemodereerd

 12. Alleen de arts weet of het waar is of niet. Iedereen kan beweren dat die miljoenen aan geld en diamanten in huis had liggen.
  gemodereerd

 13. Gaat de belasting ook hier geld innen of de kleine worstverkoper of schaafijsman kletsen??
  Hoe wisten de rovers dat doktertje zoveel geld wapens thuis had. Ook zo geheimzinnig over zn adtes
  gemodereerd

 14. A3, achterlijke Surinamers zoals jij, die denken dat alle Bakras eerlijk, integer en deskundig zijn, nemen figuren als De Haan in dienst
  gemodereerd

 15. De arts moet zich sito sito bij PCS melden voor spoed opname. Welke nuchter denkende persoon bewaart 9 ton srd thuis en is zwaar bewapend, terwijl het elke dag in waarde daalt. Of is hij ook bankier van narco’s? De politie moet echt gaan uitzoeken aan de afkomst. Follow the money.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.