woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisDocumentaire 'Beste meneer Bouterse' in de maak

Documentaire ‘Beste meneer Bouterse’ in de maak

-

Does Travel - naar Suriname

‘Beste Meneer Bouterse’ is een documentaire, die dit jaar nog zal uitkomen. De makers zijn drukdoende de laatste hand te leggen aan deze 60 minuten durende productie. Als alles volgens plan verloopt, zal ‘Beste meneer Bouterse’ begin oktober 2022 in de bioscoop te zien zijn. De film wordt geregisseerd door de Surinaams-Nederlandse regisseur Anantha Khemradj (27).

Khemradj heeft in 2018 al uitgepakt met de film ‘Je kan lezen toch …’. Daarin was de focus min of meer ook al op de toenmalige president Desiré Bouterse (2010-2020), althans over een periode waarin hij zoveel invloed heeft gehad als couppleger en legerleider (jaren tachtig tot begin jaren negentig).

Ze vroeg zich in die film af waarom ze zo weinig weet over de roerige jaren ’80 in Suriname. Ze wierp tal van vragen op die te maken hebben met dit stukje geschiedenis van Suriname. (Show Pro Entertainment @2022)

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

37 REACTIES
 1. verdomd je gaat toch geen massamoordenaar ophemelen , en met jou 37 jaar wil jij de roerige jaren 1980-1987 in een ander voetlicht zetten , maar er zullen maar weinig mensen naar die film van jou gaan kijken , ja de ddb lovers als ze niet bezopen zijn


  gemodereerd
 2. hebt jij a.k. wel respect voor alle nabestaanden van de moorden van hun dierbaren , gepleegd door beste meneer bouterse , stop met die onzinnige documentaire , je gaat toch geen duivel aanbidden of ben jij-je een volgeling van bouterse


  gemodereerd
 3. Geweldig! De enige echte President volk. Een strijder! Ik kijk ernaar uit.🥰
  .Chan gaat ook een docu willen..hahaha.


  gemodereerd
 4. @ wat..jij bent gewoon een hater en ook nog dom. Er zijn docu’s s over Hitler, Mousseline, Stalin, Columbus, Pieter Jan C, Koningshuis Europa, Dit heet nml geschiedenis . Jou Chan gaat als de slechtste, Pres ooit in Su te boek..maar docu gaat hij niet redden. Ps of de vhp zal er wel 1 bekostigen of een idee voor jou als trouwe aanhanger vd vhp.


  gemodereerd
 5. Taghi en Holleeder willen dan ook een docu. Why not. Gelijke monniken, gelijke kappen.


  gemodereerd
 6. @ WAT

  Die ”LUL” is pas 27 en geen 37, hij was 7 jaar toen DDB
  aan het roven was! (Knap hoor)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 7. Yoep van het Hek, zegt met de kennis van nu.

  Als men op Youtube gaat, naar de Bibliotheek, archieven krantenartikeken hierover, van landelijke kranten in Nederland, Suriname, Frankrijk, USA, NOS, verzamelingen van literatuur van boeken over vanaf de Staatsgreep van 25 Februari 1980 tot heden is dit wel nodig?

  Ieder mens met niet meer dan een garnalen hersencel kan zo in Google, boutersdle intijpen en km aan informatie over hem vinden. Als ze ook lunnen lezen,schrijven en rekenen, kan men alles vinden over deze halve zool.

  Weg gegooid geld en tijd en energie en inverstering/ kapitaal verlies.

  Mens doe toch wat nuttig met je tijd en energie.

  Ga een blokje om
  wandelen of fietsen in de natuur.

  Er zijn vele laag geletterden ( lezen, schrijven en rekenen) die zeggen dat ze van deze halve zool niets afweten. Waarom raadplegen ze met de kennis van nu het internet/ Google, Youtupe niet?


  gemodereerd
 8. De titel ‘Beste meneer Bouterse’ voor een documentaire over DiDiBri , is als een vlag op een Bronbere schuit, ‘POS Bouterse’ zou de lading beter dekken.


  gemodereerd
 9. Obiramarap 1 augustus 2022 Bij 11:31
  Suriname was veel beter tussen 2010 en 2020 dan nu.
  ===================================

  Suriname leefde tussen 2010 en 2020 op geleend geld die ze nooit en te nimmer terug zou kunnen betalen.
  De huidige regering is twee jaar later nog steeds bezig te onderhandelen met de schuldeiser om de leningen (denk aan Oppenheimer) dragelijker te maken.
  De vraag is waar al het geleend geld voor gebruikt is. Als jij dat weet mag je dat komen verantwoorden.


  gemodereerd
 10. Ik hoop dat alles eerlijk wordt verteld. ondertussen weten wij allemaal dat Nederland met zijn werkarmen ons iets anders wil doen geloven. Nederland is de kolonisator is een land die Surinamers altijd dupeert, en is ook een. Massamoordenaar.In 1982 hebben ze met hun werkarmen deze indiaan Bouterse ook willen vermoorden. helaas liepen de plannen anders en nu zit Nederland met wrok en zet Surinamers aan tot haat
  Overigens heeft Nederland misbruik gemaakt van het strafrecht om Bouterse te elimineren. De Belgische rechter heeft al gezegd dat de officier meineed heeft gepleegd. Het hogeraad weigert nu de zaak te herzien. Genoeg bewijzen van de Nederlandse capriolen


  gemodereerd
 11. Meneer of mevrouw WAT wat ben je achtelijk weet je wel wat geschiedenis is maakt niet uit of het negatief of positief is. Degene die deze documentaire maakt hoeft niet perse een oude of jonge leeftijd te hebben. Daarom doet men onderzoek.
  Reageer liever op het feit dat er iets is vernoemd naar Susana Duplessis in hartje Paramaribo dat was ook niet positief maar toch bestaat het nog.


  gemodereerd
 12. Na 1982 zijn honderden burgers vermoord door de bevolking zelf,,was in 1980 in Suriname tijdens de staatsgreep, schaamde mij als Nederlander hoe belabberd het land er bij lag geen wonder dat velen naar Nederland zijn vertrokken,bouta heeft de mensen zelf bewoording gegeven alles is niet goed gegaan maar de criminaliteit was er bijna niet, mensen onder de 50 jaar kunnen hier niet over mee praten, bouw samen het land op in plaats van bevolkings groepen tegen elkaar uit te spelen


  gemodereerd
 13. “De jongeren weten helemaal niets uit die periode”, is een goed argument.

  Maar nadat hij eindelijk is opgesloten, zijn ze hem binnen de kortste keer vergeten. Wordt dus iets voor het archief.


  gemodereerd
 14. de journalist willem oltmans was toch ook verliefd op zijn toen jonge en zeer aktieve ” uzi” die hij tussen zijn benen had?


  gemodereerd
 15. @Dahoe imran
  Zielige jankert ben je!
  Nederland dit en Nederland dat, rot dan op naar India, kan je heel de stront ruimen voor 10 roepie’s.

  Nederland heeft die mensen niet vermoord, dat heeft die kale gladjanus van je helemaal zelf gedaan.
  Je weet wel die laffe alcoholist, drugbaas, miljoenen-verduisteraar en massa moordenaar met een IQ niet hoger dan zijn schoenmaat.


  gemodereerd
 16. Beste famiri, de duivel krijgt weer een podium. Sommige likkers zullen altijd de lollige ophemelen. Triest!!!!!!


  gemodereerd
 17. Ongelooflijk de reacties. Deze dame is juist kritisch op Bouterse. Kijk maar naar haar vorige documentaire.


  gemodereerd
 18. Laten we hopen dat het een eerlijk oprecht en authentiek werk is van Anantha en dat het onderdeel wordt van de grote geschiedenis van Suriname. Ze heeft eerder al aangetoond dit onderwerp aan te kunnen, prachtig.


  gemodereerd
 19. Gewoon ophangen eerst kaalplukken al die moordenaars en rovers van Surinaamse grond,geld.niks anders dan rovers deze wettelijke verdedigers van het land.abrahams,Brunswijk,en die bara president doksa daroe shit head.allemaal rovers.dan ophangen net zoals ze de advocaten hebben vermoord de echte mannen van het land waren het.


  gemodereerd
 20. Die kemradj is bouta kissass likker,wie kent die naam niet zeker heeft bouta hem lekker gemaakt met coke uitvoeren


  gemodereerd
 21. Ieder mens met meer dan een garnalen hersencel kan zo in Google, bouterse intijpen en km aan informatie over hem vinden op het internet. Als ze ook kunnen lezen, schrijven en rekenen, kan men alles vinden over deze halve zool.


  gemodereerd
 22. Hoe weten jullie dat Bouterse in deze documentaire zal worden opgehemeld? Misschien zal er vragen worden gesteld over de vele moorden die op zijn conto kan worden geschreven.
  Het vuur zal hem aan de schenen worden gelegd. Let op: het zal geen documentaire om wat zwart is, om wit te wassen.
  Drijfveer aan Bouterse waarom hij een pathologische moordenaar is??
  We gaan zien. De bedoeling van deze documentaire is om de ware zwarte ziel van Bouterse onder de loep te nemen.


  gemodereerd
 23. @Obimarap
  Jouw pseudoniem verklaart alles (Paramaribo achterstevoren gelezen). In de periode 2010 – 2020 had je zeker je lirb (bril) niet op of was je dnilb (blind) en food (doof). Kan ook zijn dat je toen niet in Su woonde. Het laatste lijkt mij waarschijnlijker.


  gemodereerd
 24. “Bullshit Bouta en de Surinaamse ezels” zou een betere titel zijn !

  Wij willen de waarheid.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 25. Als ik soms de positieve verhalen van de moordenaar hier leest, dan zou hij nu als een heilige bestempeld moeten worden. Wars van de moorden, de drugs, de ontmoeting met Escobar.
  Ik zou hem uitroepen als een heilige van Suriname.Misschien dat hij nog door de paus zalig kan worden verklaard.
  God zij met Suriname.


  gemodereerd
 26. DDB is een moordenaar, drugdealer en leugenaar .Dat hopende mag blijken uit de docu.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES