1 voor 12 betaalt MRI-scan voor zieke Christina

7

Het is de zieke Christina Persaud gelukt om door tussenkomst van Stichting 1 voor 12, de MRI-scans van haar boven- en onderbuik te laten maken. De 31-jarige Guyanese vrouw ligt in het ziekenhuis in Suriname, op eigen rekening voor lever- en nierfalen. Haar echtgenoot Rene Reeder is niet in staat om voor de kosten op te draaien. Deze zijn intussen opgelopen tot meer dan SRD 30.000.  Stichting 1 voor 12 heeft de kosten voor de MRI, SRD 9.500 betaald.

1 voor 12-voorzitter, Louis Vismale benadrukt dat de gezondheid van de mens centraal staat. Hij vindt het jammer dat Persaud, ondanks de noodzaak van de MRI, eerst het geld moest ophoesten. Hij vraagt de autoriteiten om hiernaar te kijken, want geld mag nooit boven het leven van een mens staan.

De echtgenoot van Persaud heeft reeds een schrijven gericht naar de minister van Sociale Zaken, Uraiqit Ramsaran om in aanmerking te komen voor een Bazo-kaart.Vismale heeft het ministerie reeds gecontact en verzocht om het verzoek versneld te behandelen en de kosten van het ziekenhuis kwijt te schelden. Vandaag heeft Persaud een SMS gehad van het Staatsziekenfonds (SZF), dat haar medische verzekeringskaartje na twee dagen opgehaald mag worden. Echter heeft Persaud een tweede SMS ontvangen van SZF, welke als volg luidt:

“Beste, gezien u de Guyanese Nationaliteit heeft is het niet mogelijk om in aanmerking te komen voor de Basiszorg Premie-subsidie van de Surinaamse overheid.”

Vismale is hierover niet te spreken. Hij benadrukt dat Persaud dringend medische hulp nodig heeft en het geld niet heeft om deze te betalen. Hij doet een beroep op minister Ramsaran om in te grijpen. “Het niet hebben van een Surinaamse nationaliteit mag niemand het leven kosten, zeker als de persoon het niet kan betalen. Laten wij als land een voorbeeld zijn voor de wereld en tonen dat wij hart hebben voor de mens”, aldus Vismale.

Reeder is 1 voor 12 enorm dankbaar voor het geboden hulp. Vismale bedankt donateur Gwendolyne Rotsburg voor haar ondersteuning. Persaud ondersteunen kan door over te maken op de volgende rekeningen van de stichting:

 • ING-bank Nederland: NL88 INGB 0006 9834 06
 • De Surinaamsche Bank (DSB SRD): 9857923/ USD 2635208/ Euro 2538989 of
 • Persoonlijk op het kantoor van de stichting aan de Van Sprangweg #8- Paramaribo


7 REACTIES

 1. Waarom moeten wij opdraaien voor de ziektekosten van een guyanese inwoner die er voor kiest om.illegaal in Suriname te verblijven ?
  gemodereerd

 2. Als Reeder een Surinamer is en ze zijn wettig getrouwd kan hij de bazokaart krijgen en hulp krijgen?
  gemodereerd

 3. illegaliteit is in elk land een probleem , de illegalen spelen met hun leven , en moet je wel of niet een illegale helpen als ze ziek zijn , blijft moeilijk , maar waarom ben jij hier en je bent illegaal , is het in jou land van herkomst slechter dan hier , en wordt je daar ook niet geholpen , maar als jou landgenoten horen dat ze jou helpen hier als je ernstig ziek bent , nou dan zullen heel veel landgenoten van jou hier komen , en de zorg hier voor de Surinamers is al slecht en die moeten wel betalen , het zal een patstelling worden
  gemodereerd

 4. President wanneer krijgt de heer Vismale nou eens de hoogste onderscheiding en de Stichting 1voor 12. Deze man zet zich in voor de allerarmsten in Suriname en dat moet toch u niet zijn ontgaan? Tsja 17.500 EUro per maand betalen voor adviezen aan de nep advocaat Prenobe Bissessur en ook nog eens 116000 EUR voor Joost mag het weten, doet de regering klakkeloos zonder eisen te stellen. Zodra het om mensenlevens gaat worden er eisen gesteld. Weet u misschien op Bissessur de Surinaamse nationaliteit heeft?
  gemodereerd

 5. Dit zou een mooie gebaar zijn van de voorzitter van de
  Nat: Dieven Partij en zijn 40 rovers. Om te laten zien dat ze
  ook een hart hebben, door een behoorlijke bedrag te doneren. DDB Boefie Abrahams Adhin Limbo etc etc, als een ieder
  10:000 Srd doneert is toch goed ?? Dit is een druppel op
  een gloeiende plaat voor hun! Ze hebben tenslotte veel
  geld gestolen…….. ( sorry verdiend,) met duistere prak-
  tijken.( Pé a money dé ) Die Adhin die schijt nog steeds,
  Alloe knoflook en uien! Misschien kan onze Heer, nog een
  oogje knijpen en hun vergeven, van hun zonden jegens
  het Surinaamse volk!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Natuurlijk is het prijzenswaardig dat 1 voor 12 om humanitaire redenen hulp biedt aan deze mevrouw, maar het is niet gebruikelijk dat de staat opdraait voor de medische kosten van een vreemdeling, die in het land vertoeft. Surinamers, die in Guyana, Brazilië of Nederland vertoeven en medische hulp nodig hebben, moeten de kosten daarvoor zelf ophoesten als ze niet verzekerd zijn in dat land. Als de Surinaamse overheid ‘zomaar’ de medische kosten van niet Surinamers gaat betalen, kan iedereen haar verwijten Surinaamse belastinggelden te verbrassen. Het staat elke particulier, net als 1 voor 12, wel vrij deze mevrouw hulp te bieden als hij/zij dat wil.
  gemodereerd

 7. nederlandse trekjes? betalen voor jan en alleman die niets met het land hebben en alleen profiteren van het land waar ze zitten?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.