maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM: 'Ambtshalve strafrechtelijk onderzoek bij EBS en SLM'

OM: ‘Ambtshalve strafrechtelijk onderzoek bij EBS en SLM’

-

Does Travel - naar Suriname

Vanwege vermeende onregelmatigheden die zich hebben voorgedaan bij de N.V. Energie Bedrijven in Suriname (EBS) en de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft het Openbaar Ministerie (OM) teams samengesteld om hiernaar strafrechtelijk onderzoek te doen.

Dat heeft het OM vandaag laten weten. Deze teams worden aangestuurd door Officieren van Justitie onder verantwoordelijkheid van de Procureur-Generaal.

EBS
In een zogeheten fraude rapport is te lezen hoe een onderzoek zich gericht heeft op vermeende fraude binnen de NV Energiebedrijven Suriname, onder leiding van Leo Brunswijk. Volgens het rapport zou Brunswijk door misbruik van zijn positie als president-commissaris c.q. interim-CEO, handelingen hebben gepleegd die tot ernstige financiële benadeling van de EBS hebben geleid.

SLM
De Surinaamse luchtvaartmaatschappij Surinam Airways heeft een met het in Nederland gevestigde advocatenkantoor Bissessur Legal BV, waarbij maandelijks een flink bedrag in euro’s betaald wordt om de SLM juridisch bij te staan. “De betalingen en het bedrag zijn onrechtvaardig en onredelijk. Er zal gekeken worden naar mogelijkheden om deze bedragen te verhalen”, zei de Surinaamse president:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Ongelooflijk wat er daar bij jullie in het mooie land gebeurt. Around the world, overal heb je misstanden, maar wat nu in Suriname gebeurt, is wreed. Deze kakkerlakken in maatpak met hun mooie praatjes zijn de grootste duivels. De Haan mag zijn biezen ook al inpakken, richting SB, SaBo.


  gemodereerd
 2. Goed zo. Gewoon met een grote bezem de boel schoonvegen. Al die profiteurs en aasgieren eruit schoppen en laten verantwoorden voor de misstanden binnen die bedrijven.
  Om een eerste krachtige statement te maken moet ook de directeur van SLM (de incapabele De Haan) met de eerst volgende KLM vlucht teruggestuurd worden naar Nederland want hij is eindverantwoordelijk voor de recente fiasco’s (e.g, Bissesur) binnen het bedrijf.
  Santokhi laat eindelijk zien dat hij een echte leider is.


  gemodereerd
 3. Ach, ik verwacht echt niet veel van het OM. Uiteindelijk gaat niemand vervolgd worden.
  Politiek, politiek.


  gemodereerd
 4. Soso comedy ini a Sranang baja!! En dan wordt er gezegd ons geliefd SU!! Ik wil naar toe, maar wil niet steeds achter mijn rug omkijken of er niet iemand mij wilt beroven!!
  Moro kondre ete!! gelukkig!!!


  gemodereerd
 5. Eindelijk Zullen We Zien Als Het Rechtssysteem Onder Regering Santokie Nog In Tak Is
  In Beide Gevallen Ebs als de SLM Is Er Overtuigend Bewijs .

  De Heer Bruinswijk En De Heer Bissessur Moeten Hangen


  gemodereerd
 6. Ik ben benieuwd als met dezelfde voortvarendheid het onderzoek wordt uitgevoerd en als de grote boys ook de bak ingaan als is gedaan bij het zogenaamde onderzoek van de malversaties door de vorige regering. Want Leonardis von Brundeswijck speelt nu de gebeten hond en gaat rond als briezende leeuw en zogenaamde klokkenluider. Dit terwijl hij als eerst opgepakt moet worden.


  gemodereerd
 7. gebeurt niets de president wil de slm in de lucht houden en met het geld van het volk , verdomd gebruikt dat geld om de burgers een verlichting te geven alles is weer duurder geworden ,en ook de ebs allemaal boeven vanaf september moeten wij burgers weer meer betalen voor stroom en gasbommen , en dat geld gaat naar die graaiers van de ebs
  president u wordt bedankt , u kunt wel gaan


  gemodereerd
 8. L. deed als R. deed. Zijn vijanden hebben de info uitgelekt. Wat nu VHP en ABOP? Gaat de coalitie uitelkaar springen als L. veroordeeld wordt?


  gemodereerd
 9. Een ieder die de Surinaamse geschiedenis bestudeert zal vroeg of laat tot de ontdekking komen dat wetten niet worden nageleed. Nu worden wetten verkracht. Volgens de grondwet mogen veroordeelden geen president en of Vice president zijn. Toch zijn Bouterse en Brunswijk dat geworden. Ook veranderingen van de grondwet moet met 2/3 van de stemmen worden aangenomen en wat gebeurt er/ De wet verbod pre-electorale samenwerking wordt met algemene stemmen aangenomen en geen haan kraait ernaar. Tot overmaat van ramp worden functiescheidingen ook overboord gegooid. Hoe kan iemand die in een controlerende functie zit (raad van commissaris) directeur (uitvoerende functie) zitten. Ja ik heb het over Leo Brunswijk. Mijn vrees: zolang deze dingen gebeuren zal Suriname nooit vooruitgaan.
  Jullie hebben een beperkte keuze en deze is: stoppen met corruptie en het land vooruit laten gaan of niet stoppen met corruptie en het aan kapot maken. Je kan het geld slechts een keer uitgeven


  gemodereerd
 10. Alle boeven bij SLM EN EBS uit het land verjagen en de tarieven naar de oude niveau brengen.


  gemodereerd
 11. Weg jagen of voor de rechtbank laten komen, als mensen zich niet aan regels houden, maar met hun enige eigen belang bezig zijn, wie op staande voet ontslagen moet worden moet ontslagen worden.

  Ongeacht zijn stand?, weg met de bosmetie of owru toy toy/pruim stank.


  gemodereerd
 12. OP basis van artikelen
  4 en 50 dus niet 54 TWEE DUS verzoek ik om vrijlating. Ik doe dit voor dat mijn clienten worden aangehouden.


  gemodereerd
 13. Koeie middak,Leo hoeft niet bang te zijn om opgesloten worden in Santo Boma ,de veroordeelde bankrover/drugsdealer//VP zou hem bevrijden…Met of zonder geweld .


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES