Kabinet president zal voorlopig geen gebruik maken van juridisch advies Bissessur

38
Kabinet president zal voorlopig geen gebruik maken van juridisch advies Bissessur

De Surinaamse president Santokhi heeft zojuist aangegeven dat het Kabinet van de President voorlopig geen gebruik zal maken van de juridische adviesdiensten van mr. Prenobe Bissessur, zolang het reorganisatietraject van SLM loopt en hangende het onderzoek naar de vermeende onregelmatigheden.

Het Kabinet verduidelijkt dat mr. Bissessur geen ambtenaar of landsdienaar is en geen kantoor houdt op het Kabinet van de President. Naast zijn juridische diensten in de private sector adviseert hij de president, vanuit zijn eigen kantoor, desgevraagd en op non-commerciële basis. Thans heeft het crisisteam SLM opdracht gehad van de president om alle overeenkomsten eerst voor te leggen aan de aandeelhouder 

De reorganisatie en voortgang van SLM zijn belangrijk voor de samenleving en voor onze luchtvaartsector. Belangrijk is dat het ingezette traject van herstructurering zo goed en spoedig mogelijk wordt afgerond, teneinde werkgelegenheid en belangrijke luchtvaartdienstverlening zeker te stellen.

Inmiddels heeft de president alle informatie omtrent contracten, betalingen, etc. laten opvragen. Het onderzoek welke ingesteld zal worden bij SLM door een groep financiële experts met betrekking tot de gevolgde procedure, zal binnen 2 weken afgerond worden. Op basis van de bevindingen van dit onderzoek zal de president de noodzakelijke vervolgstappen inzetten, indien daartoe aanleiding bestaat.

Met betrekking tot EBS stelt de president dat het gaat om een essentieel bedrijf in de samenleving waar iedere burger in de samenleving klant van is. De vermeende onregelmatigheden bij EBS hebben de bijzondere aandacht van de regering. Aan het bij EBS ingestelde crisismanagementteam is gevraagd om alle relevante informatie te verzamelen, deze te verstrekken aan de president met hun advies ter zake. 

De president zal binnenkort op basis van deze onderzoekingen diepgaand ingaan op beide kwesties.

38 REACTIES

 1. Gewoon een boeven bende daar op het kabinet met als boeven leider de man himself Chandrika.
  Ipv een strafrechtelijk onderzoek komt er een commissie doofpot anders hangt de bendeleider en zijn boeven bende.
  gemodereerd

 2. Waarom maakt hij dan geen gebruik van de juridische diensten van zijn vrouw? Ze kent in principe de Surinaamse juridische systeem beter dan iemand uit Nederland/Diaspora.
  gemodereerd

 3. Een reorganisatie van een bedrijf als die van de SLM heeft een overzichthouder nodig met de authoriteit een plan, een uitvoering of een overeenkomst af te keuren.

  In de VS is de toezichthouder een speciale rechter van de rechtbank in een chapter 11 bankruptcy reorganisatie van een brdrijf. Hij kijkt of de besluiten van de reorganisatie team niet in strijd is met de wet inclusief de belangen verstrengeling wetten. In Su bestaat zoiets niet. Hier moet de President
  dat doen of een commissie onder zijn autoriteit. De reorganisatoren zijn niet beschermd door een rechter en zijn onderhevig aan kritiek van buitenstanders en tegenwerkers die hun onderuit willen halen. De organisatoren kunnen niet in rudt hun werk doen.

  Overigens goed besluit van de President.
  gemodereerd

 4. De Press van Sur heeft alle 40 rovers in zijn kabinet….( Ali Baba en de 40 R) alle hoeken van de wereld. Deze mensen hebben geen fatsoen en waarde en normen een gevallen bevolking groep. Daarom heeft God Hindustanen niks geven ……………………behalve roven doen. Same on deze figuren dit zou gebeuren als er geen coup zou geweest…de coup was nodig maar deze figuren maak niet uit welk generatie het zit 90 % van de Hindustanen een rovers waarde en normen hebben.
  gemodereerd

 5. Chan zegt “SLM is belangrijk voor de samenleving”, hij bedoelt belangrijk voor de regering en dna leden om mee te reizen. Hij benoemt weer een zoveelste commissie die alles weer in de doofpot gooit.De slm opdoeken is het beste uitkomst , dan houden we geld over om meer babies te redden.
  gemodereerd

 6. Wie hft hem binnengehaald??
  Kunnen ze met zn allen de bak in??
  We hebben geen tijd om 2 weken te wachten.
  Dus chan komt dinsdag niets zeggen???
  gemodereerd

 7. Prenobe heb je de president niet verteld wat je de hele dag uitspookt. De pres was ook op de hoogte en heeft je aanbevolen omdat je goedkoper bent dan 40 plus. Stoute pres.

  Want zo werkt het bij de beste baantjes; iemand die iemand kent, attendeert je op een nog te publiceren vacature. Das tegelijkertijd je referentie. Bij de toppers wordt je voorgedragen door de hele clan.

  Excuus, in Suriname is de werkwijze anders, namelijk toepassing van de starr-methode uit 1975, wie was je vader en wie is je moeder.
  gemodereerd

 8. @@Sikandra!! Jij moet je bek in een toiletpot gaan spoelen klootzak! Weet wel wat je neerzet uitgehongerde Awari!! Straks komen alle hindustanen op je af en dan kan je geen kant meer op Rat die je zelf bent!! En als zij op je afkomen, blijft je kop zelfs niet over, want die gaan naar de uitgehongerde kroks!! Ga jij maar leiver de reet likken van een bepaalde groep!! Jammer dat jij ook niet heen bent gegaan toen de coup destijds gepleegd werd!! Volgens mij ben jij zelfs een vloek op deze aarde!! Hopelijk komt de Bakru’s jou straks komt halen en meeneemt naar de hel door een grote vuurzee heen!!
  gemodereerd

 9. @Tunggak,
  Ze hebben nog nooit in de geschiedenis van suri een reorganisatie meegemaakt. Dus is vergeefse moeite. Law & order kennen ze ook niet. Nu willen ze die arme jongen opsluiten.

  Whoehahaha, ik zie de koppen al voor me;
  “Diaspora in suribabwe opgesloten, omdat hij als ZZP’er meerdere opdrachten tegelijkertijd uitvoerde.”

  ‘Nederlander opgesloten in suri omdat hij een second job heeft’.

  ‘Breaking; een Surinamer is in zijn vaderland opgesloten omdat hij 2 banen heeft.’
  gemodereerd

 10. Jullie lopen allemaal te katten op de minister president maar voorlopig trekt hij Suriname uit de stront !!!!!
  Denk daar maar eens aan.. u bent toch …normaal en VERSTANDIG denkend mens
  gemodereerd

 11. Sikandra
  19 augustus 2022 Bij 16:34

  Aicharbarsingh is ook een Hindoestaan en heeft voor zijn werk als minister nooit een euro gevraagd of ontvangen. Ga je eerst goed voorlichten want je vergeet van wie de voedselpakketten die fascist Bouterse uitdeelde, kwamen.
  gemodereerd

 12. NDP boeven vervangen door VHP/ABOP boeven in 2020, voor de rest is er helemaal niets veranderd in Suriname. Wat ’n vooruitgang!!
  gemodereerd

 13. @@Sikandra!! jij moet wel oppassen wat jij neer zet. Straks heb jij geen graat meer in je lijf!! Dus pas op wat jij uit jou stinkende muil blaast!!
  gemodereerd

 14. Blunder na blunder…..kan Chan zn kop niet gebruiken en nadenken over de gevolgen van zijn akties??? Voordat je iemand benoemd, ga bij jezelf te rade als het wel correct is. Chan laat door zijn domme acties teveel ruimte open voor ruis. In de tussentijd is het wel heel erg stil in het kamp van de abop
  gemodereerd

 15. No nonsense and no mercy !

  Laat de waarheid boven water komen !

  Had een ander het beter en goedkoper gedaan ?

  Één ding is wel heel duidelijk;
  Het is een grote teringzooi in Suriname.

  Wij willen een clean Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 16. Wat een kortzichtige reacties hier allemaal. Niemand die zich afvraagt waarom Leo nu e.e.a. uit de doeken heeft gedaan en of deze met een twist naar buiten heeft gebracht.
  Wat als mr. Prenobe Bissessur in het begin inderdaad geen vergoeding kreeg van de SLM als adviseur van het Kabinet van de President.
  Wat als deze vergoeding pas is ingegaan op het moment dat er daadwerkelijk een contract werd getekend, zoals Paul de Haan aan Leo probeerde uit te leggen.
  Oeps, maar dan heeft Leo heel bewust gelogen en de boel proberen te manipuleren om de focus van zijn eigen fraude op EBS te verdoezelen.
  What if…..
  gemodereerd

 17. Even reageren op het verkochte pand van de SLM aan de nieuwe Binnenweg Rotterdam voor € 250.000. Als u kijk naar de te koop aangeboden panden aan de Nieuwe Binnenweg, die veel minder zijn, dan komt u op een prijs van ongeveer € 1.500.000. Ik denk dat het pand van de SLM minstens € 2,500.000 heeft opgebracht.
  N.B. Bij deze benadering ga ik ervan uit dat er geen hypotheek op het pand is gegeven.
  Wilt u volledige zekerheid hebben? Uittreksel aanvragen bij het kadaster Rotterdam.
  gemodereerd

 18. sikranda , ddb was alibaba en de rest van de ndp-ers waren de rovers en nu nog , ben jij dat vergeten dat wij het Surinaams volk door hen zijn bestolen en nu het heel zwaar hebben , behalve die ene groep de aanhangers van ddb die zijn weer volop aan het feesten met al dat gestolen geld , maar jij ziet dat niet he omdat jij daar in Nederland bent he en jij durft natuurlijk ook niet naar Suriname te komen net als al die andere paarse gedrochten daar he
  gemodereerd

 19. president u moet nu toch inzien dat de slm paars is en blijft stelen , kom niet met een commentaar dat het kabinet van de president geen zaken meer gaat doen met bissessur dat is gewoon gelul , die bissessur is aangetrokken door de haan en het kost 17.500 Euro per maand , president u stopt telkens weer geld in de slm van het volk , en zie de paarse slm steelt het weer , president het grootste gedeelte van de Surinaamse bevolking wil de slm niet meer , en president u moet eens meer luisteren naar het volk , en de dna leden vertegenwoordigen het volk , luister niet allen naar die , maar luister eens echt naar de man van de straat en niet naar de rijken van de ndp ,vhp , abob , beb , pl , nps
  gemodereerd

 20. Als ik president van het land was zouden alle contracten vanaf een bepaald bedrag, zeg maar 1 miljoen SRD’s , mij moeten passeren ter goedkeuring anders worden ze achteraf niet betaalt.
  gemodereerd

 21. Weer zo’n zakkenvuller met een stropdas en die lijkt op WAT en PapaJantje. In Suriname heb je straatrovers en kantoorrovers. WAT en PapaJantje zijn zeker heel trots op deze man… Leo heeft de beerput opengetrokken. Goed zo. Stelletjes criminelen zijn ze. Tja.. het zit in de genen om zogenaamd netjes voor te doen, maar in de praktijk zijn ze gewoon dieven. Jammer voor Suriname.
  gemodereerd

 22. Suriname wordt weer een commissie rijker. Zo wordt dat opgelost in Suriname door de pathologische leugenaar. Er komt een commissie en daarna hoor je niets meer. Geen haar beter dan Bouterse. Een boevenbende. Corrupt tot op het bot. Suriname heeft jammer genoeg op dit moment een van de slechtste president aller tijden. VHP moet nu in actie komen en deze malloot de vertrouwen opzeggen
  gemodereerd

 23. Volgens mij heeft de president een ruif met kandidaten, de zgn lijst van 150 topadviseurs, waarvan hij gebruik maakt bij het benoemen van nieuwe commissieleden. Uit deze ruif vist hij zijn kandidaten als hij weer een nieuwe commissie gaat instellen. Zij worden naar de betreffende commissie als adviseur getranfereerd tegen een riante vergoeding. Volg het, dan zie je een veel gehanteerde patroon. Ben benieuwd wat het allemaal kost, deze in mijn ogen werkwijze.
  Boesskowtoe, zie hier jou deskundigen die er niet zijn volgens jouw wijsheid, hahaha.

  Btw, waarom wordt de brenger, de klokkenluider van slecht nieuws immer publiekelijk
  gelyncht. Waarom geen afkeurende reactie op het onderwerp zelf, het kwaad dat is geschied.
  Voor de goed orde, voor mijn vriend de Reiger, kijk, dit is mijn mening en geen uitleg, inzake feiten.
  gemodereerd

 24. Men roept van alles en gooit gelijk met beschuldigingen.

  Moet er eerst niet uitgezocht worden hoe de vork werkelijk in de steel zit ?
  Want welke diensten zijn er werkelijk geleverd tegen welke bedragen en staan ze in verhouding ?
  Is er werkelijk sprake van schade of nadeel ?
  Wat was het alternatief ?
  Etc. Etc. Etc. !

  Suriname geeft geen tijd te verliezen maar er wordt van alles gedaan om te regeren en beleid uit te voeren te verhinderen !

  Wij willen meer weten.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 25. En het lijkt er op dat met modder gooien is begonnen.
  Er zijn misstanden geconstateerd bij de ABOP afdelingen en naar buiten gebracht ineens komt Leo B. met deze kwestie waarbij hij zelf meneer de Haas weet van niks speelt.

  Het is goed dat al dat kwaai naar buiten komt. Uiteindelijk zal het beste overblijven !

  Hoera voor de klokkenluiders.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 26. @@ Pony
  20 augustus 2022 Bij 15:20
  Sikranda, lijkt op papaJantje, hij is uit hetzelfde hout gesneden.

  Helemaal niet! Ik denk eerlijk gezegd dat het Sandra is.
  gemodereerd

 27. @Pony “Btw, waarom wordt de brenger, de klokkenluider van slecht nieuws immer publiekelijk gelyncht.”
  Hier sla je de plank weer mis.
  Deze zogenaamde klokkenluider van je, is zelf een grote bedrieger.
  Jij komt steeds met halve waarheden. Met je Jip en Janneke verhaal.
  gemodereerd

 28. ha ha ha glenn en pony jullie lijken niet op deze president , maar zeker op de vorige president die ddb , jullie poep zal paars zijn

  deze president maakt er een potje van , maar de vorige heeft ons land naar de kloten gebracht en hij heeft vele gewone Surinaamse burgers vermoord , jullie zullen wel het precies aantal kennen en de namen ook
  gemodereerd

 29. Ik had ooit aangegeven onderzoek te doen naar fraude en controle op interne jaarrekeningen voor niks te doen dan alleen maar de reis en verblijfkosten.
  Maar heb dit vorig jaar ingetrokken omdat ik bezie dat er personen zijn die voor niks tientallen duizenden zelfs miljoenen geld krijgen.
  Dus willen jullie eerlijke en oprechte hulp van een integer en betrouwbaar persoon die een betrouwbaar en zorgvuldig rapport zal opmaken voor welke opdracht dan ook die te maken heeft met fraude en reorganisatie
  gemodereerd

 30. B B Mamba 20 augustus 2022 Bij 23:55
  @Pony “Btw, waarom wordt de brenger, de klokkenluider van slecht nieuws immer publiekelijk gelyncht.”
  Hier sla je de plank weer mis.
  Deze zogenaamde klokkenluider van je, is zelf een grote bedrieger.
  Jij komt steeds met halve waarheden. Met je Jip en Janneke verhaal.@@@

  Mamba, het is een algemene vraag, staat los van sjoemelaar Leo, die jij een grote bedrieger noemt en mijn vraag komt naar aanleiding van het ‘lekken’ door een lid van rvc, daarom staat het ook onder het vakje By the way, dwz tussen haakjes? Dus er is geen sprake van de plank weer mis slaan.
  Bovendien, wat heeft mijn mening (subjectief) te maken met de waarheid, laat staan met halve waarheden, terwijl ik nergens heb aangegeven dat dit de waarheid is. Mamba, je moet opletten met wat je schrijft, moet ik anders langzamer gaan schrijven, sorry ,grapje!

  Papa Jantje uit Livorno 20 augustus 2022 Bij 18:30
  @@ Pony
  20 augustus 2022 Bij 15:20
  Sikranda, lijkt op papaJantje, hij is uit hetzelfde hout gesneden.

  Helemaal niet! Ik denk eerlijk gezegd dat het Sandra is.@@
  Hahaha, zo kun je het ook zien, fatu!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.