donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Santokhi naar Port-Of-Spain voor Agri Investment Forum & Expo

President Santokhi naar Port-Of-Spain voor Agri Investment Forum & Expo

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi zal in de ochtend van 17 augustus vertrekken naar Port-of-Spain in Trinidad & Tobago waar hij van 19 tot en met 21 augustus zal deelnemen aan het Agri-Investment Forum & Expo II. Tijdens het Forum zal het staatshoofd zowel in de functie van voorzitter van de CARICOM als in de functie van President van Suriname een statement geven.

Namens Suriname zal ook minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) het Agri-Investment Forum & Expo II bijwonen.

Het thema van het evenement is “Transforming Agriculture through Innovation and Investment”. De activiteit is het vervolg van het eerste Agri-Investment Forum & Expo dat in mei 2022 in Guyana gehouden is en bestaat uit twee onderdelen. Het eerste is een Forum waarin diverse sprekers uit de CARICOM hun visie delen over de ontwikkeling van de agrarische sector in de verschillende CARICOM-landen. Ook wordt er een beurs georganiseerd waarin lokale en internationale bedrijven zich zullen profileren.  

Het Agri-Investment Forum & Expo heeft als doel de agrarische sector binnen de CARICOM te versterken zodat er gewerkt kan worden aan de voedselzekerheid binnen de regio en aan een minder grote afhankelijkheid van importen van buiten de regio. Door het delen van kennis en ervaringen en het uitbreiden van het netwerk, kunnen landen binnen de CARICOM elkaar helpen hun eigen productie te verhogen. Ook kunnen de landen producten identificeren die zij binnen de regio kunnen inkopen.

Tijdens het verblijf zal president Santokhi een speciale Staatshoofdenvergadering bijwonen over de stand van zaken in Haïti. Deze vergadering is een voortzetting van de meeting die virtueel gehouden is op 15 juli 2022. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. En oudjes en kinderen hebben geen eten. Pensioen niet gestort.
  Met hoofdletters kan men zeggen : de waardeloodste pres die Su ooit heeft gekend. Ellende op ellende in Su. Je stapt in vliegtuig wat ons hoop gaat kosten. Want hoop van zn kornuitjes en die van melissa en zn kinderen
  En mensen hebben honger


  gemodereerd
 2. Ik hoop dat ze hem vragen stellen over de mensen smokkel in Su. Ned hft die van India in hun visier. Klm brengt ze niet.


  gemodereerd
 3. Santokhi die gaat weg terwijl dit speelt bij de SLM.
  Let wel dat de CEO van de SLM dhr De Haan zelf is benoemd en aangebracht door Santokhi.
  Dit staat in Star Nieuws
  Leo Brunswijk, lid van de raad van commissarissen bij SLM, heeft deze kwestie gisteren aangekaart in het STVS-programma MManten Taki. Hij heeft aangegeven dat Paul de Haan eerst had ontkend dat Bissessur werd betaald. Hij is echter later erachter gekomen dat Bissessur wel wordt betaald.
  Documenten over deze kwestie gaan viraal op social media. Bissessur zou 17.500 euro per maand ontvangen. Er is een bedrag van 116.200 euro overgemaakt. Het personeel van de SLM heeft het werk vandaag neergelegd. De bond wil duidelijkheid hebben over deze kwestie.

  Ik heb al vaker geschreven dat de bond van de SLM slaapt alsook de bond van Gepensioneerden en alle overige schuldeisers.

  Dus behalve de Haan die een salaris toucheert van 12.500 euro exclusief emolumenten en huishuur etc toucheer nu het bedrijf van Prenobe Bissessur Bissessur 17.500 euro per maand ontvangen daarnaast heeft Het advocatenkantoor Bissessur Legal BV in Nederland gevestigd waarvan hij eigenaar is een bedrag van 116.200 euro overgemaakt / uitbetaald gekregen.

  Stom volk van Suriname hoe lang nog accepteren jullie dit gedrag? 30.000 euro per maand betalen aan de CEO van de SLM en de adviseur Bissessur die als adviseur van de president in het crisisteam van de SLM zitting heeft.
  Dat jullie is Suriname dom zijn, niet een ieder, wisten wij al maar zo dom ha dik niet gedacht.
  Letterlijk als de kalf verdronken is huilt de koe


  gemodereerd
 4. baka bana , Suriname heeft nu de voorzitter hamer van caricom , nou hij moet bij bepaalde zaken dan daar zijn , het zal ons land niet helpen , omdat hij weer contacten legt met cuba en venezuela en dat gaat hem zijn presidentschap kosten is het niet vandaag dan is het morgen


  gemodereerd
 5. @@ Baka Bana …. what about het uitgelekt rapport over fraude Leo Brunswijk bij EBS,
  Het zal zeker een fake rapport zijn !!!!!

  Wat vreemd dat beide ” zaken ” gelijk tijdig in de media verschijnen.
  De boef Leo Brunswijk probeert op die manier de fraude bij EBS waar hij hoofd verantwoordelijke is te bagatelliseren.

  @@ Baka Bana … ben je soms in dienst van Leo Brunswijk … broer Bravo …. en lid van de ABOP ????? Je mag kleur bekennen …. neks no fout … alleen frauderen mag niet … is strafbaar …. Leo Brunswijk !!!!!

  @@ Baka Bana….. wiens brood met eet …… diens belang men behartigt.


  gemodereerd
 6. Hoe groot is de regerings delegatie naar Trinidad???

  Is VP-Ramdin ook meegereisd … hij is toch de souffleur van de Leugenaar van Lelydorp.

  Is de vrouw die zich First lady laat noemen ook meegereisd met haar papie ???????

  Bij terugkeer …. rode loper …. defilé …. alle mini-sters present op Zanderij … in de rij om de Grootste … de Beste … Leugen President die Suriname ooit gehad heeft … te begroeten.


  gemodereerd
 7. Het rommelt in eigen land, maar meneer de president wil de stand van zaken van Haïti bespreken met staatshoofden van de CARICOM. De situatie in Suriname is op dit moment uitzichtloos. Iedereen probeert te stelen. De huidige regering weet zich geen raad en op korte termijn is er ook geen oplossing. Twee jaar nieuwe regering en geen stap vooruit, integendeel is de koers gestegen van 7 naar 24,5. Wie zou de kar moeten voorttrekken?? Triest allemaal.


  gemodereerd
 8. De technologie vermoord de landbouw. Zie Nederland. Eerst moesten de boeren flink investeren in technologie en nadat ze dat gedaan hebben, moeten ze nu inkrimpen/opdoeken omdat de technologie geen oplossing heeft weten te vinden voor een zgn. stikstofprobleem dat in werkelijkheid geen enkele probleem is.
  De beruchte Klaus Schwab heeft heel veel ministers als volgeling in Nederland, maar ook wereldwijd.
  Kleine landen als Suriname maken geen enkele kans tegen zo’n techbull als Klaus Schwab.
  Deze kale Jewish Zwitser is een plaag voor de mensheid, evenals zijn WEF en evenals Zwitserland dat alle corrupte en foute mensen accomodeert via haar banken.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES