MinOWC doet aangifte van mogelijke fraude

7
minowc

Sinds het aantreden van minister Marie Levens op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is de Centrale Landsaccountantsdienst in Suriname (CLAD), op haar verzoek bezig geweest met onderzoek naar onregelmatigheden. Tot nu toe ging het vooral om te zorgen dat de juiste procedures gevolgd worden.

Helaas zijn deze week tijdens reguliere werkzaamheden bij de afdeling Loonadministratie van het MinOWC vermoedelijke onregelmatigheden ontdekt.

Het gaat in deze om het onrechtmatig toekennen van verschillende toelagen aan leerkrachten. Voorlopig zijn zeven (7) gevallen ontdekt.
Er is daarom aangifte gedaan bij de Surinaamse politie, die de onregelmatigheden aan de procureur-generaal (pg) voorlegt.

De leiding van het MinOWC en haar medewerkers verlenen alle medewerking bij dit onderzoek.


7 REACTIES

 1. zullen wel weer paarse zijn , die blijven stelen , het zelfde als die duizend paarse spookambtenaren niet werken maar wel geld ontvangen , dat is ook stelen
  gemodereerd

 2. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig in dit land. Iedereen speelt tegenwoordig politie agent. Ipv het onderwijs naar een hoger plan tillen. Zijn we bezig om elkaar te onderzoeken op fouten. Wat zijn de prioriteiten op het ministerie? Zoeken naar wat er allemaal niet mis is gegaan onder de vorige regering! Eerlijk gezegd boeit dat nieuws allang niet meer. We willen goed onderwijs, we willen kennis, we willen het niveau opkrikken. Dat is nu belangrijk.
  gemodereerd

 3. Konsensi, alle paarse lijken komen langzaam maar zeker beetje bij beetje uit de kast. Paarse fraude.
  gemodereerd

 4. Bijna elke dag krijgt de procureur-generaal ( PG) verzoeken vanuit de samenleving voor allerlei onderzoeken. Ik vraag mij af of deze afdeling voldoende personeel heeft om alle verzoeken in behandeling te nemen en grondig te onderzoeken. Ik heb begrepen dat op alle ministeries een puinhoop was achter gelaten. Ik heb een foto gezien van de administratie van het ministerie van financiën, waarbij de administratie in vuilniszakken en dozen op de grond lagen. Veel stukken zijn weggemoffeld om onderzoek te ondermijnen. Een hele generatie in Suriname denkt dat dit normaal is en kijkt uitsluitend aan eigen belang. Een dergelijke attitude veranderen kost veel tijd.
  gemodereerd

 5. En deze willen meer geld.

  Alweer een voorbeeld van je landgenoten die jullie beroven, niet de regering.

  Goed gedaan.
  gemodereerd

 6. Volk van Suriname, laat deze regering haar werk doen, alles komt goed.
  De criminelen vallen één voor één van hun voetstuk en hopelijk worden ze in naam van het volk van Suriname tot de laatste cent kaalgeplukt.
  gemodereerd

 7. @Konsensi: als je niet wilt leren van je geschiedenis, gaat je toekomst niks worden!
  Ga daar maar over denken, hor mie boi…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.