Ondernemer aangehouden voor doodschieten arbeider

5
Politie in Suriname

De 38-jarige ondernemer, Juvradj J. is afgelopen nacht aangehouden en in verzekering gesteld voor het doodschieten van zijn arbeider.

Woensdagavond werd een man met een schotverwonding aangetroffen aan de Magentakanaalweg. Hij liet niet lang daarna het leven ter plaatse. Van een getuige vernam de politie, dat het slachtoffer tijdens zijn laatste adem het volgende aangaf: “basi soet mi”.

In verband met dit onderzoek werden afgelopen nacht in totaal vijf verdachten aangehouden. Uiteindelijk is de schutter alleen in verzekering gesteld.

Het incident is begonnen met het aanschaffen van een mobiele telefoon. De ondernemer Juvradj zag dat een van de medewerkers een mobiel had gekocht. Hij vond dit vreemd, omdat zij normaal gesproken niet zoveel geld hebben. Hij startte een onderzoek in en verhoorde zijn medewerkers. Een van de arbeiders vertelde, dat de kassierster geld stal en dat zij op haar beurt ook verdeelde onder de arbeiders.

Afgelopen nacht heeft de ondernemer op de arbeider geschoten. Waarom hij daartoe overging is niet duidelijk.

De politie had in eerste instantie de vrouw van de ondernemer, de kassierster en haar echtgenoot aangehouden. Later in de avond meldde Juvradj zich aan bij de politie van Santo Boma. De schutter ontkende in eerste instantie het feit met klem. Naderhand kwam hij daarop terug. Hij legde een volmondige bekentenis af. Op aanwijzing van Juvradj is het illegaal wapen, waarmee hij de arbeider heeft geschoten gevonden.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de ondernemer in verzekering gesteld. De overige vier verdachten zijn na verhoor heengezonden. Het verder onderzoek is overgedragen aan afdeling Kapitale Delicten.


5 REACTIES

 1. Ik zou deze arbeider eerst in termijnen terug laten betalen en
  daarna, de laan uitsturen. (What a F#ck man voor een telefoon.)

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Onbekende slaat iemand bewusteloos met een eind hout, man schiet zijn neef dood om conflict over goud vindplaats, dorpelingen voeren oorlog met stamgenoten en schieten elkaar voor rot om gouden berg en nu schiet er ook nog een werkgever zijn arbeider dood omdat de arbeider een te dure telefoon gekocht heeft, met geld waar hij volgens de werkgever niet over had kunnen en mogen beschikken. En zelfs oom Kries laat zich voor het karretje spannen om de staat op te lichten.
  Waar gaat het in hemelsnaam heen met Suriname?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.