vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBrigadier van politie wegens mishandeling van hoofd penitentiaire ambtenaar aangehouden

Brigadier van politie wegens mishandeling van hoofd penitentiaire ambtenaar aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

De brigadier van politie I.K., tewerkgesteld op politiepost Corantijn is deze week in verzekering gesteld, nadat hij een hoofd penitentiaire ambtenaar (pa) zwaar zou hebben mishandeld. Dit gebeurde op zaterdag 28 mei op het politiebureau Corantijn.

De aangever A.R. zegt desgevraagd aan Waterkant.Net, dat hij op die bewuste dag door een groep jongens was aangevallen voor een winkel aan de Awadhoeseinweg. Een van de jongens gooide een fles op hem, waarna hij naar de jongeman liep om rekenschap te vragen. Daar een groep jongens dreigend op hem afkwamen haalde hij zijn dienstvuistvuurwapen tevoorschijn als schrikmiddel.

Na het incident reed de pa naar de politie om aangifte te doen. Op het politiebureau aangekomen hield de desbetreffende politieman de pa voor, dat zij de melding reeds binnen hebben en dat hij ter plaatse gaat voor onderzoek. Nadat de politieman in kwestie terugkwam hield hij de pa voor, dat hij als verdachte wordt aangemerkt en dat hij zijn wapen moest afstaan. Het dienstvuistvuurwapen werd in bewaring genomen en in opdracht van de inspecteur werd de pa aangehouden ter voorgeleiding.

Er ontstond een discussie tussen de politieman en de pa over de ruimte waar hij plaats moest nemen. De pa vroeg netjes aan de brigadier om de deur even open te laten, daar de ruimte snikheet was. De politieman was naar zeggen van de aangever provocerend bezig, waarbij enkele harde woorden zijn gevallen.

De brigadier sloeg de pa in de boeien en ging vervolgens over tot mishandeling. Als gevolg van die mishandeling liep de pa een ribfractuur en diverse kneuzingen op. Na de afhandeling van de zaak deed de pa aangifte tegen de politieman wegens zware mishandeling.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is de brigadier door Onderzoek Personeelszaken (OPZ) in verzekering gesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Alweer eentje. Het houdt maar niet op. Wat (hoeveel)moet(en) er nog uit die bodemloze “baskita” komen,


  gemodereerd
 2. Zeker weer zo een losse flodder die door te doen van Tigri Barba is aangenomen bij de politie.

  Ik vraag mij af wanneer Tigri Barba in het openbaar gaat verklaren dat hij een kapitale inschattings fout heeft gemaakt.

  Ik rust
  Djamoe


  gemodereerd
 3. Die (pa) moet niet zo janken, gevalletje eigen schuld dikke bult.
  Die (pa) denkt dat het een hotel is, of de deur even open mag blijven, wat denkt die idioot wel niet!
  En de brigadier deed helemaal niks, hij gleed gewoon uit, echt waar.

  Beetje een wapen trekken omdat er jongelui om hem afkomen, dan ben je ongeschikt voor je werk!
  En moet je bakker worden of zo, maar ja dan moet je vroeg op, dat is ook weer zo’n dingetje.


  gemodereerd
 4. Brigadier van Politie. Je houdt een verdachte ( wapendrager ) aan.Ook beedigd als bavp,er.Al is hij fout,provocerend. Iemand in de boeien slaan en zwaar mishandelen.Hoe ben je brigadier geworden.Nu ga je brommen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES