vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijModerne visrokerij geopend te Nieuw-Amsterdam

Moderne visrokerij geopend te Nieuw-Amsterdam

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op dinsdag 12 juli de officiële opening en ingebruikname verricht van een moderne visrokerij te Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne. De visrokerij is conform de standaarden van de Europese Unie opgeleverd en gefinancierd door de Bolivariaanse Republiek Venezuela middels het project “Alba Alimentos.” 

“De meeste vissen en garnalen van Suriname worden vers en/of bevroren geëxporteerd naar de buitenlandse markten, waar deze verder verwerkt worden tot eindproducten. Met de opening van de visrokerij wordt value adding gestimuleerd en kan dit leiden tot verhoging van de verdiencapaciteit van de vissers,” verzekert Visserij-directeur, Parveen Amritpersad. 

De uitgenodigde minister van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (EZ), Rishma Kuldipsingh, juicht dit project toe. “Als minister van EZ ben ik ingenomen met deze mijlpaal. Mijn ministerie en zeker ik als minister staan ten aller tijde achter het stimuleren van ondernemerschap. Dat betekent meer verwerking, meer afzet en meer welvaart.”

De warme felicitaties aan de regering en de vissers afkomstig van de EZ-minister ging niet onopgemerkt voorbij. Willem Mohamedhoesein, voorzitter van de Visserscollectief Commewijne en Paramaribo sprak zijn dank uit namens de vissers. “Door minder faciliteiten konden wij minder aanbieden, terwijl de vraag groot is. Nu is de hoop voor een beter aanbod maar ook een beter inkomen terug door de komst van visrokerij Commewijne.”

LVV-minister Sewdien bedankte de Ambassadrice van de Bolivariaanse Republiek Venezuela, Ayerim Flores Rivas met de oplevering van de visrokerij die door haar land is gefinancierd. “Ondanks de uitdagingen in de visserijsector, zijn onze visbestanden de gezondste in de regio. Wij moeten waken voor het opraken van onze vissoorten. Bijkans 8000 mensen vinden een bestaan in de sector en dit moeten en zullen wij waarborgen. Door het bieden van faciliteiten en vooral het beleid tracht het ministerie de vissers, in het bijzonder de artisanale vissers, te ondersteunen teneinde hun welvaart en welzijn enigszins te verbeteren,” besluit Sewdien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Verbaasd dat de Pres, en zijn (Vieze Pres)niet aanwezig zijn!
  ”Wat een poppenkast zeg”. Ook met nwe plan om de ontlasting
  plan verwerking te realiseren!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Dankjewel regering en bevolking van de Bolivariaanse republiek Venezuela.Mag de almachtige uw regering en het land zegenen en beschermen tegen de nacht van de vraatzuchtige Amerikaanse en Europese imperialisten. Het is maar de vraag hoelang dit bedrijf efficiënt en hygiënisch gerund gaat worden.Ik vraag me daarom af of de mensen die de leiding hebben zich aan de onderhouds-en hygiëneprotocollen gaan houden.De mensen in Suriname kennen de waarde niet van goederen die ze zelf niet hebben betaald.Wordt vervolgd.


  gemodereerd
 3. Dus misschien straks ook gerookte logo-logo?
  Hier in Ned. is broertje Paling een ware delicatesse en bijna niet te betalen…


  gemodereerd
 4. robg , jij als Nederlander zal toch geen hulp van die venezuelanen willen hebben toch , die hun eigen volk vermoord of laat verhongeren , maar wij robg weten dat jij van moordenaars houdt , ja robg jou vriend ddb hier in Suriname is ook een massamoordenaar maar die gaat straks de pijp uit bij de visrokerij , dus robg wees erop tijd bij een broodje met gerookte ddb is dan gratis


  gemodereerd
 5. Tsja, ondanks dat bouta bigie matie was van Cuba, is dit eerder niet gelukt.
  Een opportunity voor 8000 mensen?
  Oké!

  Bewaak je vis en gamba’s want de oliesjeiks uit guyana staan elke seconde klaar om te roven.

  Suri zou zich meer moeten focussen op het departement van Frankrijk; Frans Guyana.
  Nooit enige overlast vd Fransen. Integendeel worden ze belaagd door suri-drugskoeriers en marrons-baby-momma’s.

  Ze liggen alle 3 aan de Atlantische oceaan, ooit iets gehoord over rovende Franse piraten… of natuurvernietiging vanwege olie en goud taferelen, Nee. Parijs heeft genoeg geld hoor.
  Moet wat liggen daar, is één stuk.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES