Meerdere woningen getroffen door brand; bijkans 10 personen dakloos

3

De brandweer in Suriname moest maandagavond 4 juli uitrukken, na melding van een woningbrand rond 21.00u aan de Purperhartstraat in Paramaribo.

Ter plaatse aangekomen bleek dat er vier woningen getroffen zijn, waarvan twee geheel in de as zijn gelegd. Dit bevestigt de Surinaamse politie tegenover Waterkant.Net.

De brand is begonnen in een woning, waar een bejaard echtpaar woonde. Volgens de politie moet er sprake zijn geweest van eeb gaslekkage, waardoor het woonhuis vlam heeft gevat.

De woning ernaast, waar een gezin van vier te weten vader, moeder en hun twee kinderen woonden, is door de vlammen zee ook geheel vernield.

Het derde huis is deels verwoest. Het liep brandschade aan de dakplaten en een deel van de muur op. “Dit woonhuis is dusdanig vernield, dat het raadzaam is om elders onderdak te zoeken”, zegt de politie. Een vierde pand liep lichte schroeischade op.

De politie van Nieuwe Haven was ter plaatse voor onderzoek. Zij heeft samen met omstanders het echtpaar uit het pand gered. De brandweer was binnen vijf minuten ter plaatse. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het onderzoek duurt voort.


3 REACTIES

 1. Eeuwig we skrifie brandweer was er binnen 5min maar bij de 1 voor de laatste woningbrand waar er ook 10mensen dakloos zijn was de brandwewr er na 45min en hadden ze ook niet genoeg water geen flashlight niks hadden ze, sort brandweer ning dang tjoerie jullie liegen te veel
  gemodereerd

 2. Maar de grootste vraag, waren ze verzekerd?
  Lijkt me niet leuk als je huis afbrandt doordat de buren hebben zitten klootviolen met het provisorisch aansluiten van een gasbom. Want een gasbom lekt niet uit zich zelf!

  Al die gasbommen ook, letterlijk levensgevaarlijk.

  Snap ook de overheid niet, laat ze die dingen alleen verplicht aan/afkoppelen door een gecertificeerd bedrijf met het juiste materiaal.

  Elke sukkel sluit zo’n gasbom maar provisorisch aan met de goedkoopste middelen, wild-west is het nu.
  En verplicht ook maar meteen een gasmelder, zo duur zijn die dingen echt niet meer.

  Veiligheid boven alles.

  In Nederland weet ik nog wel, op de rubberen gasleiding naar je gasfornuis, staat wettelijk een datum gedrukt, na deze datum is het rubber uitgedroogd en moet de slang in zijn geheel vervangen worden. Bij huisbrand kijken ze daar als 1e na i.v.m. de verzekering.
  Slang ver over de datum, dan heb je er een probleem bij!

  In Suriname droogt alles van rubber super snel uit door de warmte, dus moeten ze nog vaker vervangen/gecontroleerd worden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.