dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijAnnastraat in Nickerie heet nu Dr. Chandrebhan Mahabierstraat

Annastraat in Nickerie heet nu Dr. Chandrebhan Mahabierstraat

-

Does Travel - naar Suriname

De Annastraat in het district Nickerie heet nu de Dr. Chandrebhan Mahabierstraat, vernoemd naar een bekende Surinamer, maar in het bijzonder een grote Nickeriaanse zoon. De onthulling van het straatnaambord heeft zaterdag door president Santokhi plaatsgevonden.

Dr. Chandrebhan Mahabier is een Nickeriaan in hart en nieren, die altijd zijn uiterste best heeft gedaan voor zijn district. Een bijzondere Surinamer, die ons land op de wereldkaart heeft geplaatst en die nog steeds zijn bijdrage blijft leveren. Een chirurg naar wie een ingreep is vernoemd; de “Mahabier ingreep”.

Het staatshoofd sprak zijn trots uit en bedankte namens de Surinaamse gemeenschap, maar meer in het bijzonder de Nickeriaanse gemeenschap, Mahabier voor zijn inzet en bijdrage.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Waarom een bestaande straatnaam veranderen ????
  Waarom niet een nieuwe project ontwikkelen en naar
  hem noemen ?? Een nieuwe project met namen van ex Staats –
  hoofden Politici en andere geleerden noemen. ”Maar daar in Su
  zijn ze te dom voor”.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. Was dit wel nodig? Er komen steeds nieuwe straten in Nieuw Nickerie bij die naar deze man genoemd kunnen worden. Ik denk dat de Annastraat een historische betekenis heeft voor dit district, maar in de ogen van onze regeerders van ondergeschikt of geen belang is.


  gemodereerd
 3. Terwijl het land enorm veel beschadigd is door een groot wateroverlast viert men feest voor een naambord. Dat is Suriname.


  gemodereerd
 4. Waarom keer op keer een bestaande straatnaam vervangen door een nieuwe? Als er een nieuwe weg wordt aangelegd vernoem dan naar een bijzondere persoon. Wie is de volgende belangrijke persoon die ook op deze manier vereerd zal worden. Natuurlijk verdient Dr. Ch. Mahabier alle eer en felicitaties die hem toekomt.


  gemodereerd
 5. Hoe kunnen zij prof.dr. Harrie Kaulesar Sukul chirurg en zoon van de Zeergeleerde heer Dr. J.P. Kaulesar Sukul M.A. Tevens derde Waarnemend Gouverneur van Suriname vergeten zijn die in 1974 een openhart operatie heeft uitgevoerd in het A.Z.P. middels een techniek ( hypothermie – afkoeling van het lichaam ) dat nooit eerder is uitgevoerd in een derdewereldland en wereld nieuws werd!
  Schandalig…………….President voorlopig dan.


  gemodereerd
 6. Mahabier heeft nooit eerder aan Suriname gedacht totdat hij met pensioen ging in Nederland. Suriname in moeilijke tijden verlaten voor zijn eigen voordeel en nu zielig doen in Nickerie. De doktoren die in nickerie bleven en alle arme en rijke mensen bleven behandelen, die moeten de voorkeur krijgen voor een straatnaam. Mahabier vroeg de laatste jaren alleen maar donaties uit Nederland. Vandaar de president zo gek op hem is. Een ieder kan zo donaties vragen toch? ik vind heel erg dat de Nickeriaanse doctoren keihard worden overgeslagen en dat iemand van Nederland, die meer dan de helft van zijn leven in Nederland heeft gewoond, naar een straatnaam in Nickerie wordt genoemd. Zielig vind ik je de president! Je rent zo achter de surinaamse nederlander.


  gemodereerd
 7. Gelezen op starnieuws: President Chan Santokhi gaat zich inzetten om de standbeelden van verzetsstrijders Raygaroo, Ramjanee en Mathura geplaatst te krijgen.

  Straks volgt een hele discussie wie of wat een verzetsstrijder is.


  gemodereerd
 8. @Een Nederlander En de president verlaat het land en gaat lekker met zijn vrouw zomervakantie vieren in Amerika en hij maakt een leuke foto (met extra poeder foundation) met Biden. Weer surinamers voor de gek houden hahaha


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES