dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGoedkeuring voor vierde dosis Covid-19 vaccin in Suriname

Goedkeuring voor vierde dosis Covid-19 vaccin in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Het ministerie van Volksgezondheid heeft van de Immunization Technical Advisory Groups (NITAG) het advies gekregen om over te gaan tot het toedienen van een vierde dosis Covid-19 vaccin conform de volgende richtlijn, welke overigens in diverse landen wordt toegepast. 

Hierbij wordt aan mensen met een verhoogd risico op ziekenhuisopname dan wel sterfte door COVID19 infectie (i.c. mensen met comorbide condities ofwel onderliggende zieketen en/of een leeftijd boven de zestig jaar), een vierde dosis aanbevolen vanaf vier tot zes maanden na de laatste dosis, tenzij deze mensen in de genoemde periode een bewezen infectie hebben doorgemaakt.

Algemeen wordt aangenomen dat de bescherming van drie doses vaccin in de tijd geleidelijk zal afnemen, maar het staat nog niet vast of dit fenomeen het risico op ernstige symptomen vergroot.

Voor de algehele populatie geldt onverminderd dat verbetering van de vaccinatiegraad, de beste garanties biedt om ziekenhuisopname en sterfte door COVID19 infecties in de samenleving te minimaliseren.

Thans is er in Suriname een zeer ruime hoeveelheid vaccin beschikbaar en wordt een ieder geadviseerd om, indien voldaan wordt aan de voorwaarden welke eerder zijn genoemd, het vierde covid prikje te nemen. Ook aan migranten die op basis van de in hun land van herkomst geldende richtlijnen een vierde dosis verzoeken, mag deze worden toegediend.

De NITAG hecht eraan opnieuw aan te geven dat motivatie van het deel van de bevolking dat nog niet gevaccineerd is dit alsnog te doen, de hoogste prioriteit dient te hebben.

Tenslotte wordt aangegeven dat zowel bij het BOG (Medisch Centrum) als bij diverse RGD-klinieken de mogelijkheid bestaat om te vaccineren. De specifieke informatie kan worden verkregen via de Facebookpagina van het BOG en het ministerie van Volksgezondheid.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

6 REACTIES
 1. Volgens mij gebeurd dit alleen nog in Surbiname…..boostersprikken zijn overal afgeschaft volgens mij….althans…het is niet meer verplicht.


  gemodereerd
 2. Als ik kijk hoe het mij vergaan is na mijn 2e vaccinatie kan ik begrijpen dat om welke reden dan ook men zich niet wil vaccineren.
  Nazorg is heel slecht bij complicaties.
  Ik spreek uit eigen ervaring.
  Na 2e vaccinatie heb ik een beroerte gehad en toch beweert men dat het niet zo was ik verkeerde gelukkig in de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan en een scan te maken en mijn vermoeden werden bevestigd.
  Dus alvorens de mensen te adviseren zorg voor goede nazorg de telefonistes van de toen ingestelde telefoon lijnen waren onprofessioneel.
  Kennis 0,0


  gemodereerd
 3. zijn ze nu nog steeds bezig om via slinkse manieren geld los te krijgen van het who?
  daar mee te spelen met dat achterhaalde vaccinatie gedoe?


  gemodereerd
 4. en volgend jaar de vijfde en tel maar door , voor kwetsbare groepen zal dit zeker een goede bescherming bieden want covid zal blijven en elk jaar zal covid veel slachtoffers maken


  gemodereerd
 5. Je prik te’j psa 60

  Vermoeiend. Oen ne dede snel genoeg.
  Straks volgt apenpokken 💉

  Oen de voorbereid


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES