dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidEerste nierpatiënten krijgen komende week transplantatie

Eerste nierpatiënten krijgen komende week transplantatie

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een team onder leiding van dr. Mirza Idu en prof. dr. Frederike Bemelman, ondersteund door enkele medische specialisten van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zal in de komende week in Suriname een niertransplantatiemissie uitvoeren. Er zijn in de afgelopen periode patiënten en donoren gescreend. De screening heeft vooralsnog geleid tot zes potentiële koppels, welke getransplanteerd zullen worden. 

Tijdens een bezoek van minister Amar Ramadhin aan het Amsterdam UMC op maandag 30 mei 2022 is ook de laatste hand gelegd aan een samenwerkingsovereenkomst tussen Amsterdam UMC en Suriname, waarbij er afspraken zijn gemaakt over het uit te voeren programma.

Het unieke hiervan is dat dit programma een duurzaam model heeft, waarbij binnen 3 jaren de kennis overgedragen zal worden door het buitenlands team aan Suriname, waardoor wij zelf de niertransplantaties kunnen uitvoeren.

De minister geeft aan heel blij te zijn dat deze mijlpaal eindelijk tot stand is gekomen, vooral met de updates van het team en de positiviteit om deze missie uit te voeren.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

3 REACTIES
  1. Het gaat gebeuren en wij Surinamers zijn trots op deze minister, hij heeft het voor elkaar gekregen dat nu niertransplantaties kan plaats vinden hier in Suriname , en natuurlijk gaat de grootste dank naar het team van het Amsterdam UMC die ook onze specialisten erbij betrekken zodat zij het over drie jaar zelf kunnen doen , regering zorg er wel voor dat onze specialisten en verpleegkundigen een goede salaris krijgen zodat ze niet naar het buitenland gaan werken.

    de nierpatiënten moesten 10 jaar lang wachten want ddb ging zelf naar cuba en liet de burger verrekken , en mensen dbb wilde niets met Nederland , zelfs haalde hij de cubaanse specialisten niet hier heen om niertransplantaties te doen ,de motto van ddb , ikke en de rest kan stikken


    gemodereerd
  2. Positief nieuws voor de ‘urgente’ nierpatiënten, zij wachten al heel lang. Door allerlei omstandigheden zijn de activiteiten steeds afgelast enz., dus zijn we in de fase beland van ‘eerst zien dan geloven’. Dit is niet cynisch bedoelt, maar de ‘dode’ mus heeft nog vaak gevlogen (terwijl het dood is!!!), mensen zijn blij (schielijk) gemaakt.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES