zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePresident brengt bezoek aan boorschip van Apache

President brengt bezoek aan boorschip van Apache

-

Does Travel - naar Suriname

President Santokhi heeft zijn waardering uitgesproken aan het adres van Apache (APA Suriname Corporation LDC) voor diens werk in het land en de opening van haar nieuwe kantoor hier te lande. Het staatshoofd deed zijn complimenten op zaterdag 28 mei 2022 tijdens een bezoek aan het boorschip van het bedrijf in de Surinaamse kustwateren. Dit bezoek vond plaats op een eerdere uitnodiging van Clay Bretches (Apache’s executive vice president of Operation) en Apache’s Country Manager Willem Bloem.

Het Surinaamse staatshoofd is op 29 maart dit jaar eregast geweest tijdens de Open House van APA Suriname Corporation, waarbij hij door de functionarissen Bretches en Bloem werd uitgenodigd voor een bezoek aan het boorschip, zodat de booractiviteiten van dichtbij konden worden bezichtigd. De Open House was in het kader van de opening van Apache’s gerenoveerd kantoor alsook het inluiden van de activiteiten in de Rasper-1-put in block 53. Naast president Santokhi werd onder meer ook ambassadeur Karren Williams van de Verenigde Staten per helikopter naar de locatie overgevlogen.

President Santokhi toonde zich vereerd met de uitnodiging c.q. zijn eerste bezoek aan het boorschip. Hij noemde Apache Corporation Surinames vertrouwde partner in de offshore. Het staatshoofd merkte op dat het doorzettingsvermogen van de onderneming heeft geleid tot de eerste ontdekking in de Surinaamse offshore. President Santokhi legde de nadruk op het belang van een goed partnerschap, hetgeen volgens hem fundamenteel is voor optimaal succes. Hij gaf aan dat de Surinaamse regering klaarstaat om haar rol te vervullen door de activiteiten van Apache Corporation te ondersteunen binnen de regels van de Surinaamse overheid.

“Alle obstakels die u tegenkomt in de omgang met de regering kunnen aan mij worden doorgegeven en ik zal ervoor zorgen dat de juiste corrigerende maatregelen worden genomen”, sprak het staatshoofd

Hij bleef ook stilstaan bij het belang van local content en deed een beroep op Apache Corporation om zoveel als mogelijk vanuit Suriname te werken. Het staatshoofd voegde eraan toe zich er wel van bewust te zijn dat de kustbasis voor de Rasper-1 put in blok 53 in Trinidad is gevestigd. Hij onderstreepte echter dat Total Energies en Shell hebben besloten om hun kustbases in Suriname te vestigen.

President Santokhi benadrukte dat local content uiterst belangrijk is voor de regering, omdat dit de economie zal helpen versterken en diversifiëren. De regering kijkt volgens hem reikhalzend uit naar Apache’s eerste definitieve investeringsbesluit in blok 58, aangezien de maatschappij ook grote interesse heeft in dit gebied. President Santokhi wenste Apache Corporation veel succes toe voor wat betreft haar activiteiten in Rasper-1-put in blok 53.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Even reageren op wat in starnieuws vermeld staat nl het betoog van meneer hok over het blokkeren van de onafhankelijkheid van suriname door Nederland.
  Wordt wakker mensen in suriname Nederland heeft echt alles gedaan om zo snel als mogelijk afstand te nemen van suriname en ze zeiden nog aub hier heb je nog 3,3 miljard Nederlandse gulden.
  En wat hebben de surinaamse politici ermee gedaan met 3,3 miljard. Verkwanseld en zo ook haat het gebeuren met de olie opbrengsten, iedereen weet het maar niemand doet het.
  Maak nu plannen maak maquettes van hoe suriname eruit moet ziet besteed het geld wat nog moet komen ga plannen maken want zodra het geld er is dan is er geen tijd meer om dan plannen te maken want dan moet het uitgerold worden.
  Heel suriname moet met plannen komen op scholen in de kerk breed gedragen dus.


  gemodereerd
 2. president u moet geen beloftes doen aan apache , straks krijgen wij maar 10 % en de 90% is voor apache , de eerste olie zal niets opleveren , en president hoeveel moet Suriname investeren om uberhoud mee te kunnen dingen


  gemodereerd
 3. Waarom hoor ik niet dat deze project van de Vorige Regering is ,als Chan eerlijk is moet Hij ook kunnen zeggen dat deze project van de vorige regering is ,gaat hij niet doen want hij ziet $$$$$$$$$$$in zijn ogen


  gemodereerd
 4. kale , de vorige regering hadden geen haren op hun kop , en kale de vorige regering had helemaal nog geen project , er was in 2019 olie aangetroffen voor onze kust , maar jou kale vrienden hadden een probleem , er is geen middel om weer haar te laten groeien , ze hadden er zelf voor gezorgd dat er 4 miljard US Dollar schuld was opgebouwd door hun kale koppen , maar deze regering kan nog niet rekenen op olie inkomsten , het eerste olievaatje komt pas in 2026 en of deze regering dan weer de schepter zwaait ??? , maar jou kale vrienden zo wie zo niet , die zijn voor 2025 vanwege kaalheid opgedroogd


  gemodereerd
 5. Als over 2 tot 3 jaar aardolie e/o gas naar boven wordt gepompt, krijgt SME daarvoor een bepaalt aan inkomsten hiervoor betaalt, net zo als dat nu in Guyana momenteelt gebeurt.

  Suriname gaat meer uit deze natuurlijke rijkdommen van aardolie- en gasopbrengsten ontvangen omdat ze ook ongeveer 20 % ook gaat investeren hierin.

  Er zal op diverse terreinen werkgelegenheid zijn voor veel ondernemingen die verstand hebben in de gas -en aardolieindustrie, oa Staatsolie, Let op! het gaat hierbij om offshore in heel grote diepte voor de kust van Suriname, blok 58, blok 8 en dat is een andere koekie dan boringen op land of op kleine diepte voor de kust van Suriname waarmee staatsolie ook kennis en ervaring in heeft en mee bezig is.

  De meeste tijd toeleveringsbedrijven en mensen met kennis en ervaring zullen uit het buitenland komen, oa USA, Frankrijk, T&T, wellicht Guyana.

  Surinamers moeten zich nu al goed voorbereiden, technici, toeleveringsbedrijven, Staatsolie Suriname, de regering, technisch gericht in deze sector, de Surinsmers die aandelen willen kopen in Appache en Total, goede havens voor die ruimte van voor hun equipment.

  Ga naar You tube
  en beluistert u,
  Radio Tamaraone, 22 mei 2022, de heer drs Tjon A Sin.

  Met zijn informatie probeert hij de Surinamers wakker te schudden voor de olie en gasindustrie en niet een afwachtende houding aan te nemen.

  Heeft de regering, Staatsolie Suriname, studenten van de technische opleidingen/ de technische opleidingen enz al een goede plan van aanpak voor de gasindustrie/ olieindustrie offshore?

  you


  gemodereerd
 6. Wat ga je kletsen daar. Multi nationals willen zien hoe dom je benten deze pres is dom en klept te veel.
  Afspraak met je mond is bindend.
  Ga nadenken hoe we gaan verdienen uit deze sector.


  gemodereerd
 7. Kale
  29 mei 2022 Bij 01:53
  Waarom hoor ik niet dat deze project van de Vorige Regering is ,als Chan eerlijk is moet
  ======
  Wanneer is hij voor het laatst eerlijk geweest. Hij laat de ABOP alle grond roven en doet niets eraan.


  gemodereerd
 8. Correctie:

  De juiste naam van de heer in de uitzending is:
  drs Johan Tjang-A-Sjin


  gemodereerd
 9. Als over 2 tot 3 jaar aardolie e/o gas naar boven wordt gepompt, krijgt SME daarvoor een bepaalt vast bedrag/ totaal aantal hoeveelheid barels dat verkocht wordt aan inkomsten hiervoor betaalt, net zo als dat nu in Guyana momenteelt gebeurt.

  De meeste mensen/werknemers met kennis en ervaring in the offshore olie- en gas productie zullen uit het buitenland komen, oa USA, Frankrijk, T&T, wellicht Guyana, enz.

  De vraag is in welke branche van toeleveringsbedrijven in Suriname zijn er hiervoor om mee te participeren? Ook de overheid zal hierin ook haar ambtenaren hebben, milieu, natuur, veiligheid, belastingen, havenzaken, enz Surinaamse zaken zullen doen, en Staatsolie Suriname als mede aandeelhouder in de offshore en hun inkomsten in verdienen.

  Opslagplaatsen voor equipment, pijpleidingen, ea zullen wel beschikbaar moeten zijn.

  Het wordt dezelfde opzet als die in de zee in Guyana nu is opgezet/plaats vindt. Aardolie die uit de bronnen vd Atlantische Oceaan naar boven wordt gepompt en die via de aangelegde onderzeese equipment in elkaar is gezet om de aardolie via pijpen naar de oppervlakte te krijgen en deze in olietankers te laden voor transport naar een raffinaderij van Total/Appaché in Frankrijk en USA of andere olie ondernemingen die het inkopen.

  Uit de opbrengsten verkochte hoeveelheden aardolie en gas ontvangen de regering, staatsolie, aandeelhouders hun (aan)deel.

  Een voordeel voor Suriname zal zijn dat net als Guyana, olietankers met de Surinaamse vlag erop ook zichtbaar wordt op zee en aan kades van de losplaatsen in havens waar de aardolie uit de olietankers wordt gelost en opgeslagen de opslagtanks op de kades in de havens.


  gemodereerd
 10. debby en eigen+ mening , waarom maken jullie je druk als Nederlanders , jullie zullen net als jullie afgoden partij de ndp helemaal niets van de olie opbrengst krijgen , en weten jullie waarom jullie vriend bouva steeds zit te schreeuwen in het dna gebouw , omdat hij doorgesmeerd wil worden met Surinaamse olie , maar deze bouva zal geen Surinaamse olie krijgen , voordat de olie naar boven gepompt wordt zit jullie vriend bouva voor jaren in de cel , zijn jullie vergeten dat hij zich verrijkt heeft aan gelden die bestemd waren voor naschoolse opvang en nog veel meer delicten die hij gepleegd heeft


  gemodereerd
 11. eigen+mening heeft een glad geschoren bolletje net als kale , en kijk die kale bouva die praat niet , maar die schreeuwt , jullie houden zeker van lachgas , maar pech voor jullie lachgas wordt niet naar boven gehaald , haal het maar lekker daar in Nederland


  gemodereerd
 12. WAT 30 mei 2022 Bij 05:16
  eigen+mening heeft een glad geschoren bolletje net als kale ,
  =======
  Watje, jij hebt zeker heel veel last van die kale hersenen van jou.


  gemodereerd
 13. Net als Guyana? Hé sang, de gorre lef gewoon om dat te opperen. Een moker op je smoel, ja

  Mensen, please doe me een mini lol. Kijk AUB nd documentaire over:

  Guyana is een straatarm land in Zuid-Amerika, maar een betere toekomst lijkt in het verschiet te liggen wanneer er olie wordt gevonden door ExxonMobil, één van de grootste oliebedrijven ter wereld. Het zwarte goedje heeft een waarde van zo’n vijf miljard dollar, maar Guyana is politiek niet heel stabiel en kampt met enorme corruptie en wanbeleid. De regering weet bovendien niks van de oliehandel.

  Wurgcontract
  En dus hebben ze, zonder het te weten, een wurgcontract getekend – dat slechter is dan welk contract met een olieproducerend land dan ook. Guyana is bovendien slecht voorbereid op olielekkages. Een olieramp zou voor het land catastrofaal zijn, want het ligt grotendeels onder de zeespiegel en het vervuilde water zou enorme schade aanrichten. Ook de lokale visserij staat door de olievondst onder druk.

  Klinkt bovenstaande samenvatting niet bekend id oren?? Wakti noh. Er is een rede waarom Su geen internationale leerrijke docu’s op tv toont.

  Link docu: https://bit.ly/3Q3nVNj


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES