donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaams echtpaar in VS veroordeeld voor miljoenen zwendel met babyvoeding

Surinaams echtpaar in VS veroordeeld voor miljoenen zwendel met babyvoeding

-

Does Travel - naar Suriname

Een federale districtsrechter in Miami heeft drie inwoners van Zuid-Florida veroordeeld tot 220 maanden gevangenisstraf. Dit nadat een jury hen schuldig had bevonden aan het orkestreren van een uitgebreid fraudeplan, waarbij Amerikaanse fabrikanten van onder andere babyvoeding werden bedrogen voor meer dan 100 miljoen US dollar.

Volgens de Department of Justice gaat het om het Surinaams echtpaar Raoul Doekhie (53) en Sherida Nabi (57) en de 48-jarige Johnny Grobman. Doekhie en Nabi vertelden de fabrikanten dat ze de producten kochten om overzee te verzenden, naar Suriname, vaak in verband met vermeende overheidsopdrachten die ze in Suriname hadden. Ze kregen hiervoor enorme prijskortingen.

In feite hadden de beklaagden geen overheidscontracten en waren ze nooit van plan om de producten naar Suriname te exporteren. In plaats daarvan verkochten Grobman en anderen de producten in de Verenigde Staten zelf voor miljoenen dollars, die de drie beklaagden later onder elkaar verdeelden.

Naast babyvoeding ging het ook om oogverzorgingsproducten en andere door de FDA gereguleerde artikelen. De beklaagden verborgen hun activiteiten op verschillende manieren voor de Amerikaanse fabrikanten. Onder ander door ‘dummy’-zendingen naar het buitenland te sturen, waarbij documentatie gegenereerd werd om te bewijzen dat er een export heeft plaatsgevonden.

Een andere methode was om de producten om te draaien: de producten werden naar het buitenland verscheept, waarbij exportdocumentatie werd gegenereerd. Zodra ze in het buitenland aankwamen, werden ze teruggestuurd naar de Verenigde Staten. De derde methode was om frauduleuze exportdocumenten te maken waaruit bleek dat de producten werden geëxporteerd terwijl ze het land eigenlijk nooit verlieten.

In de periode tussen 2013 en 2018 hebben ze hiermee miljoenen US dollars verdiend.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Dit zijn beroepsfraudeurs. Er zullen vast nog meer van zulke zwaargewichten rondlopen.

  Kijk Suriname, dit is hoe men MEGA fraude hoort aan te pakken.


  gemodereerd
 2. Als de fabrikanten wel enorme kortingen geven als ze denken dat hun produkten naar het buitemland (Suriname) gestuurd worden en dezelfde produkten duur, zonder korting, verkopen wanneer ze denken dat de produkten in Amerika blijven, betekent dit dat ze de Amerkaanse bevolking bestelen. Ik zie eerlijk gezegd niet dat de Surinamers iets gedaan hebben dat niet in de haak is. Ze hebben de kortingen die ze kregen van de fabrikanten immers niet met geweld afgedwongen.


  gemodereerd
 3. Erg hoor.
  Na Suriname opgelicht te hebben. Overheids subsidie goederen smokkelen naar Guyana.
  Zijn ze nu ook dat gaan exporteren. Nederland, Amerika.
  En maar lullen over anderen. En vertellen hoe hard ze werken.
  Maar we weten beter en al is de leugen nog zo snel, de waarheid achter haalt het wel.
  De goede niet te na gesproken.


  gemodereerd
 4. Goed zo laat deze kakkerlakken van de samenleving goed bloeden en ze mogen daar wegsmelten van mijn part. Geldt ook voor de drugsfamilie Basnoe uit Amsterdam die voor tientallen miljoenen hebben witgewassen.


  gemodereerd
 5. Su staat weer mooi op de wereldkaart. NEXT.
  Opa Houssain Ali schaamt zich. Shame on you. For the money some do anything.


  gemodereerd
 6. Hebzucht heeft plaats gemaakt voor een jaaaren lange gevangenisstraf, de eerste keer is t gelukt , nu nog een keer, en waarom niet verschillende methodes gebruiken, oh ja t is gelukt, we moeten t verdubbelen. Nog andere methodes genereren, en nu lekker achter de tralies genieten van de miljoenen.


  gemodereerd
 7. Gaat onze Nippie de de rechters in de VS overtuigen van hun onschuld. we benne benieuwd,Die Rahied van hier(Su) mag zn borst nat maken .Het OM gaat en moet de AM ambassadeur tegemoet komen.Succes jongens!


  gemodereerd
 8. @henkes……lees t artikel nog een paar keer want je schijnt het niet te snappen.


  gemodereerd
 9. besef Amerika wou korting geven aan surinames ondernemers die het product konden verkopen in suriname voor goedkopere prijs, zodat de Surinaamse volk goedkoop baby voeding kon kopen, ze hebben een gezegde Surinamers moet elkaar helpen, tja ik kan niks anders zeggen dat ze verkeerde mentaliteit hebben overgenomen tijdens de colony jaren van Nederland, wij haten ook de zakken vullers in ons land en iedereen het systeem uitbuit voor eigen gewin. ik hoop ook dat deze mensen de doodstraf krijgen, want net nou suriname goed aan het groeien is zijn er paar zakkenvullers die denken ik ik en de rest kan stikken, weet dat deze mensen een beeld hebben geschetst in de historische fraude op aarde, en beide partijen minder of vertrouwens verlies hebben opgelopen, iedereen wil luxe, maar luxe komt door ontwikkeling en niet door het stoppen van ontwikkeling.


  gemodereerd
 10. Fos mi klik mi wien a bet. Ik wist hun namen voor ik dit artikel openklapte.

  Oen no doe zo teleurgesteld jere.
  Hardwerkers, wat verwacht je anders.l?

  Wan sma tak ‘opeens zo vaak in het nieuws’? No, a ben de bifo ma a prioriteit foe sor eng no ben de. Die ‘zwarte’ rovers narrative werkt beter en is handiger vh algemene beeld wat er nu in Su heerst.

  Te je taki i no’m lei!


  gemodereerd
 11. Maar geen woord het is artikel genoemde OVERHEIDSOPDRACHTEN, wan toe sma bek smara no no de.

  Van wie hadden ze die tranga baka, om de naam vd overheid te noemen? Wie is die stille HARDWERKENDE vennoot? Zullen wij dat ooit te weten komen?


  gemodereerd
 12. Zijn oom,moeders oudste broer, had destijds ook gefrommeld bij onze douane met Ponds en Faberge persoonlijke verzorgingsartikelen en nam daarna de benen naar Nederland en wist zo voor 30 jaar uit handen van de Justitie te blijven.

  De begrafenis van z’n moeder heeft hij geprobreerd bij te wonen door vanuit Frans Guyana het land binnen te sluipen gedurende de Militaire periode, maar het is jammer voor hem,niet gelukt.

  In de Amsterdamse Poort draaide hij een “bloeiende” en bekende Islamitische Slagerij.

  Overigens schijnt er meer te zijn want bij de fiscus in Nederland heeft hij ook gefraudeerd.

  Hij is na verjaring van de fraude zaak teruggekeerd naar SU en draaide tot voor kort de bekende handelszaak met zijn naam maar heeft deze naam intussen veranderd in een andere met zijn eigen initialen.

  Er schijnt ook iets goed mis te zijn met de grootvader want bij de oprichting van de zaak zou er ook veel gebeurt zijn tussen hem en zijn compagnon die toen bij een grote aanrijding op het Pad van Wanica zelf en een paar gezinsleden omkwam.Zodoende bleken afspraken tussen hen opeens “op water getekend”

  Het schijnt genetisch geen zuivere koffie te zijn met deze familie en de tijd wreekt zich?

  Het groot opgezette pand aan de Jodenbreestraat is verkocht ter voorkoming van falliesement, terwijl de ene familielid op keel zit van de andere met de oude fraudeur broer aan het hoofd dat er een patstelling is en de boedel en maar onverdeeld blijft, terwijl het vermogen aan het weg rotten is.

  De twee broers Rahied en de veroordeelde Raoul hebben bij de zaak van die opa ( familie ) welke aan hun was toevertrouwd ook goed huisgehouden. Agentschappen doorverkocht en zelf meegenomen, recepten e.d en zo zijn ze ineens met het bedrijf TPI begonnen.

  Een bekende directeur van de CIS die daar flink heeft gerotzooid is zijn carrière toen bij dit zelfde bedrijf begonnen en was jarenlang een vertrouweling in huis.

  Frappant is dat deze directeur z’n zoon zich ook niet van zijn beste zijde heeft laten kennen bij zijn werkgever toen hij besloot om een eigen bedrijf te beginnen.

  Je vraagt je dan in gemoede af “kon je wat van daar leren” of was het pure toeval?

  Deze mensen waren toentertijd notabene gezaghebbende sponsoren van de Islamitische gemeenschap en hebben meermalen de bedevaart naar Mekka gemaakt.

  Hoe vromer de geest, hoe groter dat beest? Je zou het bijna willen geloven maar dat is niet zo, omdat je zich schuldig zou maken aan generaliseren.

  Erg dat deze dingen gebeuren want mijn kinderen stellen allerlei vragen over deze valse rolmodellen die in dure huizen wonen, zo vaak reizen in business class, jaarlijks van duurste auto’s wisselen, grote pagarra’s afschieten, de duurste feesten houden waarop notabelen komen zoals de governor van de bank, ministers, directeuren etc.

  Ze kunnen niet zeggen dat ze niet wisten wat ze deden, daarom mag er nooit medelijden hiervoor zijn.
  Toen het nog niet ontdekt was, werd het succesvol ondernemen genoemd maar opeens is het omgeslagen in zielig doen.

  De Amerikaanse justitie heeft zijn grondwettelijk taak uitgevoerd, maar hoe zit het met de Surinaamse justitie in deze?

  Er zijn valse overeenkomsten overgelegd aan de Amerikanen Overheidsinstanties, directeuren of hogere functionarissen, die zeker ook omgekocht zijn met veel geld?
  Zullen wij stuiten tegen de bekende blinde muur omdat toppers de helers zijn?


  gemodereerd
 13. Oh Pietje toch, wat een heerlijk leesvoer.

  Wauw, iemand denkt echt dat een Surinaamse advocaat id VS een rechtszaak kan voeren, inzake Amerikaans recht? Echt nogmaals: WAUW 😮

  Te grappig.

  Business class opmerking: Het kost niet duur, alleen tijdens het hoogseizoen. Het scheelt veel als je je tickets ver van tevoren koopt, en je mag nu op dit moment bijna 82 kg mee PER PERSOON, als je business class reist. Ik zou echt niet anders kunnen, en ik heb geen export bedrijf, nog mijn familieleden😊.

  Weten wat je wil, ervoor sparen, en het gewoon doen, thats all.


  gemodereerd
 14. Wat een schande voor Su nu ook al in Amerika, zo een kleine bevolking met zo een slechte reputatie.


  gemodereerd
 15. De Amerikaanse overheid heeft haar mond vol over gelijke rechten. Maar ze heeft wel exportbeleid dat korting geeft aan exporteurs en daarbij de eigen bevolking benadeelt. Daarom is voor mij de grootste crimineel in deze de Amerikaanse overheid.
  Ten tweede wil men op deze manier voorkomen dat armere landen zelf een industrie opzetten dat later kan concurreren met die van hen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES