vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMonteur sloopt voertuig klant en verkoopt onderdelen door als schroot

Monteur sloopt voertuig klant en verkoopt onderdelen door als schroot

-

Does Travel - naar Suriname

De 34-jarige monteur Amitkumar H. (34) is donderdag door de politie in verzekering gesteld, wegens diefstal en verduistering van auto-onderdelen. Dit gebeurde aan de Welgedacht A-Weg in Suriname.

De aangever kwam via derden in contact met de monteur. Zijn voertuig had een mankement, waarbij het niet wilde overschakelen. In juni 2019 heeft de monteur na gemaakte afspraken met de aangever de auto thuis bij aangever op Noord opgehaald en gebracht naar zijn adres aan de Welgedacht A weg.

Na een paar dagen maakte de monteur contact met de aangever om hem door te geven, dat hij de motor van de auto moet losgooien om het probleem op te heffen. De aangever vond het vreemd, omdat het niet om een motorisch probleem ging. Hij gaf de monteur te kennen om het liever niet te doen en zijn auto terug te brengen.

Dagen gingen voorbij. Uiteindelijk maakte de aangever contact met monteur en het bleek dat die de motor toch heeft losgegooid. Kort hierna moest de aangever met spoed naar het buitenland. In mei 2021 kwam hij terug en kon de monteur niet meer telefonisch bereiken.

Nadien toog hij naar het adres van de monteur en trof zijn auto gesloopt aan. De monteur was toen nergens te bespeuren. De benadeelde deed uiteindelijk aangifte bij de politie van De Nieuwe Grond wegens diefstal en verduistering. Na goed intensief speurwerk heeft de politie van De Nieuw Grond de monteur aangehouden.

Bij ondervraging gaf hij toe de onderdelen van de motor zonder toestemming van de aangever als schroot te hebben doorverkocht en de opbrengst ten eigen bate te hebben aangewend. Volgens verklaring van Amitkumar heeft hij de overige onderdelen teruggeplaatst, maar die verklaring wordt door de aangever in twijfel genomen. Hij gaf aan dat het niet om de originele onderdelen van zijn voertuig gaat.

Amitkumar is op donderdag 19 mei na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. De 34-jarige monteur Amitkumar H. (34)
  ====
  Ik zie een bepaalde trend in de criminaliteit in Suriname. Vanwege de slechte economische situatie kan je niet meer spreken van een bepaalde bevolkingsgroep die in de criminaliteit is terechtkomen. Heel trieste ontwikkeling. Het beleid van de regering en de IMF-maatregelen hebben een behoorlijke impact op de samenleving. Als een FAL arbeider (bacoven bedrijf) in Nickerie voor het zware werk maar SRD 1400 (circa € 63,5) verdiend, dan weet je hoe moeilijk bepaalde groepen het hebben.
  Dit noem ik echt geen prudent beleid van de huidige regering. Het is echt een schande!


  gemodereerd
 2. En zoals gebruikelijk in Suriname is de aangever zijn auto voorgoed kwijt en Amitkumar zal na een ernstige waarschuwing door de politie worden heengezonden


  gemodereerd
 3. Grrrrrr, het zal jouw auto wezen. Wat moet je nou met zo’n monteur/sloper beginnen????


  gemodereerd
 4. ze moeten die amitkumar slopen en zijn leden verkopen ,dagoe mentaliteit,jij moet er hard voor werken om je auto rijdend te houden en dan zo iets.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES