dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandSuriname en Nederland luiden samen militaire jungletraining in

Suriname en Nederland luiden samen militaire jungletraining in

-

Does Travel - naar Suriname

De eerste Nederlandse militaire jungletraining in Suriname gaat na twaalf jaar, op 10 mei 2022 van start. Hiervoor vliegen 120 militairen van de Luchtmobiele Brigade en het Korps Mariniers op 9 mei naar Suriname. Omdat deze oefening zowel voor Nederland als Suriname van groot belang is, staan de eerste dagen in het teken van een VIP-bezoek.

Van 10 tot 12 mei bezoekt een delegatie vanuit Nederland de oefening. Deze delegatie wordt geleid door commandant 11 Luchtmobiele Brigade, Brigadegeneraal Cas Schreurs. Vanuit Suriname zijn onder andere president Chandrikapersad Santokhi, minister van Defensie Krishnakoemarie Mathoera en waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen uitgenodigd. Ook de Nederlandse ambassadeur in Suriname, Henk van der Zwan zal aanwezig zijn. 

De VIP’s geven het officiële startsein van de oefening tijdens een ceremonie op de Ayoko kazerne, in de ochtend van 10 mei. Daarna leggen ze later in de middag een krans bij het Koreaans oorlogsmonument in Paramaribo. De militaire bezoekers gaan daarna de jungle in om bij hun troepen te overnachten. De volgende dag worden een door Nederlandse militairen gebouwde baileybrug en andere uitrustingsstukken ceremonieel overhandigd aan Suriname. 

De Ayoko kazerne is de uitvalsbasis voor de training. De training zelf vindt plaats in de jungle rondom het kamp en de Saramaccarivier en duurt zes weken. Eind juni vertrekken de militairen weer naar Nederland. Ruim 100 Nederlandse en 50 Surinaamse militairen zijn momenteel al druk bezig met het voorbereiden van de training. Zij zorgen voor de organisatie, logistiek en geneeskundige verzorging van de deelnemers. Militairen van de genie verrichten opknapwerkzaamheden op het kamp en in de omgeving. Zo hebben ze onder andere legeringsgebouwen en een school opgeknapt. Ook wordt er een stalen baileybrug gebouwd om de toegang tot de nabij het kamp gelegen Colakreek te verbeteren.

De training wordt gegeven door twintig Nederlandse instructeurs, ondersteund door Surinaamse collega jungle-experts. Naast basisvaardigheden zoals overleven en navigeren, is het hoofddoel van de training het uitvoeren van militaire operaties in junglegebied. Vanwege de zware klimatologische omstandigheden behoren militaire operaties in de jungle tot de meest lastige ter wereld.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Op dit moment is er hulp nodig voor ondergrlopen gebieden.
  Als de militairen willen gsan tijgeten , stuur ze naar tigri gebied om daar vrij te maken.


  gemodereerd
 2. 100% sta ik achter deze militaire samenwerking. Suriname moet met meer landen militaire samenwerking aanknopen; het liefst met Westerse landen. Frankrijk heeft een militaire basis in Guyana dus kan Suriname ook om samenwerking met de Fransen aangaan. Alleen voor het geval dat de fascisten van de ndp een coup zouden willen plegen kan de president de hulp inroepen van die landeb.


  gemodereerd
 3. Het wordt druk in Suriname, met al die ‘vakantiegangers’. What’s up?!?


  gemodereerd
 4. Onnodige geld verkwisting.
  Mijn zoon was de voorlaatste lichting van jungle training vanuit Nederland deze geld verkwisting was er toen niet.
  Geen enkel ander land doet deze buitensporige dingen.
  Is Nederland een land dat hoger is dan andere.
  Men ziet Nederland teveel als God dat moet een keer ophouden. Ik ben niet politiek gelieerd maar NDP was op dat punt wel duidelijk. We zijn geen kolonie meer


  gemodereerd
 5. Het Surinaamse leger mee laten doen en niet alleen als expert. Een beetje echte oefening zou die luie lijfen eens een beetje opschudden.


  gemodereerd
 6. Het Nederlandse leger, NAVO, heeft haar enige eigen belang in Suriname dan het huidige Surinaamse leger van Suriname in Suriname.

  Zie:
  – het enige eigen belang van het Nederlandse leger in Suriname tijdens de koloniale periode, bescherming van de Nederlandse belangen, achter de marrons aanzitten,
  – toen Guyana, Guyanese leger, onde Forbes Brunham het Acaragebied met Post Tigri, gelegen tussen de Corantijnrivier, Coeroenirivier en de Acaraigebergte bezette, heeft het Nederlandse Leger in Suriname/Troepenmacht In Suriname, (TRIS), niets ondernomen in de jaren 60 vd vorige eeuw waar president Johan Pengel minister-president van Suriname was. De Guyanezen hebben zelf enkele Surinamers gevangen genomen en naar Guyana gebracht. Suriname was toen een onderdeel vh Koninkrijk Der Nederlanden.

  Suriname is geen NAVO-lid en deze trainingen zijn meer in het belang van Nederland om haar leger paraat te hebben, scherp te hebben, jungle trainen bij te brengen als het Nederlandse NAVO-belang ergens in de wereld wordt bedreigd en niet om het Surinaamse belang te beschermen.

  De huidige minister van Nederland, NAVO, Kajsa Ollongren.heeft als ontwikkelingshulp aan het Surinaams leger enige tijd geleden muziekinstrumenten gegeven en geen wapens.

  Suriname heeft weinig of niets aan het Nederlandse Leger, want als Suriname het gebied dat Guyana bezet houdt in het Zuidwesten van Suriname terug wil hebben, zullen de muziekinstrumenten geen enkele waarde hiervoor hebben.

  Nu Suriname een onafhankelijkland is en straks aan miljarden aan US-$ zal hebben, moet Suriname Nederland duidelijk maken dat de periode van spiegeltjes, kralen en muziekinstrumenten voor tamtam muziek te maken voorbij is.

  Met de valuta die wij straks gaan krijgen gaat Suriname een leger opzetten om Guyana duidelijk te maken dat if a mus bos, dan mek a bos. Samen met Venezuela een tweefronten strijd. Venezuela valt Guyana van het oosten aan en Suriname van het westen.

  A Ka sani San Holland De Meki In Sranan Wan Bun cookcook watra san poer in djin.

  Het speelkwartier is voorbij. Als Nederland echt iets wil doen op bedrijfseconomisch, productie en exportgebied in Suriname moeten Suriname Nederland duidelijk laten weten wat Suriname wil gelet op haar natuurlijke rijkdommen.


  gemodereerd
 7. Suriname vergeet snel. Zelfde strateeg was toegepast voor dat NEDERLAND overging tot de COUP in 1980. Waarvoor is dit van belang? Kan SURINAME geen andere hulp middelen vinden ofzo? Niet eens een goede Pantser kan SU kopen nog in wapens investeren, waarvoor is dit?
  Nederland heeft de COUP gefinancierd, zo ook de binnenlandse oorlog gefinancierd. Denk men dat Nederland een hart voor SU heeft?🤔🤔🤔🤔🤔🤔.


  gemodereerd
 8. jack jij lult , kom met bewijzen , maar dat kan je niet he , en Nederland steunde Suriname op allerlei gebieden tot die vriend van jou ddb een coup pleegde en direct is Nederland gestopt met steun , toen jou vriend na bloedige jaren het opgaf en er weer een burgerregering kwam steunde Nederland Suriname weer, maar toen jou vriend in 2010 president werd en tot 2020 was er geen hulp uit Nederland want dat wilde die ddb niet


  gemodereerd
 9. ddb zal wel in zijn broek doen en zal zijn hol weer opzoeken , misschien brunswijk ook


  gemodereerd
 10. Liever met Westerse landen en Nederland samenwerken dan van Suriname een broeinest van Hezbollah terroristen maken. Ik dank de USA dat ze tijdig ingrepen toen de Hezbollah terroristen hier voet op Sur. bodem wilden zetten.


  gemodereerd
 11. Mooi gelegenheid om alle verdachten (lees)( drugscrimi)( op te pakken).
  En ter plekke terecht te stellen!!! Als de verdomde Chan de criminelen van Su
  laat terechtstellen, dan is Su binnen 1 jaar vrij van die ..PPangs!
  Maar Chan schijt in zijn broek voor DDB en RB volgens mij, hebben ze
  een compromie gesloten dat ze de crimi zouden ontzien, op verzoek van
  deze 2. Het land is totaal naar de verdoemenis, door een stelletje bavianen
  naar de kloten geholpen. Ik hoop dat de redactie mijn posting plaats, want
  ik sta op de zwarte lijst bij hun!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 12. Nederland heeft nog nooit een veldslag of oorlog gewonnen, best zielig. Je weet ook dat ze zich na 5 dagen al overgaven aan de nazis? En dan hebben we nog scebrenica en afghanistan, dus weet van wie je leert..


  gemodereerd
 13. Er is vanuit bepaalde groepen heel veel haat tegen Nederland en elke samenwerking met Nederland beschouwen de mensen als een vorm van kolonialisme. De mensen die het hardst schreeuwen tegen Nederland genieten het meest van de voordelen van Nederland. Neem het voorbeeld van de PALU club. De voorzitter krijgt een AOW uitkering vanuit Nederland en zijn zoon die de Nederlandse nationaliteit heeft leeft op kosten van de Nederlandse belastingbetaler. Een andere figuur die bezig was om Bouterse vrij te pleiten en geld kreeg voor het project dekolonisatie van de mind, woont bijna zijn hele leven in Nederland. Zijn eigen broer werd op 8 december 1982 vermoord, maar dat weerhield hem niet om Bouterse te adoreren. Een andere zieke geest is Ludwig van M. Deze bejaarde racist heeft weinig bereikt in Nederland en geeft dagelijks af op Hollanders en Hindostanen.


  gemodereerd
 14. Waarom Suriname een leger nodig heeft weet alleen de duivel. Alleen DiDiBri heeft voordeel gehad aan het Surinaamse leger, dat de rest van de bevolking alleen een heleboel geld gekost heeft en nog steeds kost en ons tot nu toe alleen ellende gebracht heeft. We zouden een voorbeeld moeten nemen aan Costa Rica, een land met ongeveer 5 miljoen inwoners zonder geldverslindend leger.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES