dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHerdenking gesneuvelde Surinaamse militairen tijdens Tweede Wereldoorlog

Herdenking gesneuvelde Surinaamse militairen tijdens Tweede Wereldoorlog

-

Does Travel - naar Suriname

“Het zijn helden die voor ons hebben gevochten en hun levens hebben gegeven om Suriname te beschermen; voor wereldvrede. Wij mogen ze daarom nooit vergeten”. Dat waren de woorden van minister Krishna Mathoera van Defensie tijdens de herdenking van de Surinaamse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld. 

De bewindsvrouw heeft samen met de waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, een krans gelegd bij het monument aan de WaterkantDe Tweede Wereldoorlog eindigde 77 jaar geleden.

Suriname speelde een belangrijke rol in de oorlogsjaren, vooral door de levering van bauxiet aan de Amerikanen. Bovendien hebben honderden Surinaamse militairen aan deze oorlog deelgenomen onder de vlag van Nederland, toen nog moederland van Suriname. 

Volgens de waarnemend bevelhebber streeft de Surinaamse defensieorganisatie naar het behoud van de rust en vrede in de wereld. Hij vindt het daarom jammer dat zich momenteel toch een bepaalde situatie in de wereld voordoet die een gevaar hiervoor vormt.

Vanwege de Covid-19 pandemie is er dit jaar wederom geen ceremoniële herdenking gehouden. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES