Opening Suriname paviljoen op Floriade in Almere

13
Opening Surinaams paviljoen op Floriade in Almere
Foto (c) Jörgen Raymann

Op zondag 1 mei vond in Almere (NL) de opening plaats van het Surinaams paviljoen op de Floriade. Dit gebeurde door water te geven aan Surinaamse bloemen, door ambassadeur Rajendre Khargi, loco burgemeester van Almere Julius Lindenbergh en minister van rechtszekerheid Franc Weerwind.

Dit paviljoen is mede mogelijk gemaakt door een groep van 300 ondernemers met een Surinaams hart, die elk €1500 betaald hebben om het paviljoen te bewerkstelligen. Khargi zei onder andere te hopen dat het paviljoen, als matchmaking plek kan dienen voor Surinaamse en Nederlandse ondernemers.

Vooral op het gebied van landbouw wil Suriname, als een van de 3 carbondioxide negatieve landen ter wereld, Nederlandse Bedrijven enthousiasmeren om te investeren en te ontwikkelen, om zo Suriname tot de voedingssilo van Zuid-Amerika te maken en eventueel van de wereld.

Foto Jörgen Raymann – Frank Lenselink


13 REACTIES

 1. Vooral op het gebied van landbouw wil Suriname, als een van de 3 carbondioxide negatieve landen ter wereld, Nederlandse Bedrijven enthousiasmeren om te investeren en te ontwikkelen, om zo Suriname tot de voedingssilo van Zuid-Amerika te maken en eventueel van de wereld.
  =======
  Prima als je zo groot denkt. Maar het zou fijn zijn als het streven van Suriname zou zijn om eerst de eigen bevolking te voeden en daarna kijken hoe je regionaal een rol kan spelen. Het is altijd dat overdreven gedoe dat uiteindelijk niets wordt.

  Voor de rest is het prima dat Suriname meedoet aan zo’n Floriade.
  gemodereerd

 2. Alweer zo ern rotzooi.
  Is dit wat ambasseurs moeten doen??
  Ga maar je olznten natmaken en je dure auto rujden die het arme Sur volk heeft betaald. Vergeet niet dat mensen in Su niet eens naar de dokter kunnen, kinderen gedn operatie kunnen krijgen. Did vloek zit op de auto
  gemodereerd

 3. Julius, is zeer controversieel.

  300 ondernemers? Dan na omen Mike anga Basnoe sponsor monie de in a investering..

  Nu kijkt NLD niet naar herkomst, want China betaald dik voor mooie bloemen, nu er niet meer geleverd kan worden aan Я us land.

  Geld boven alles👎
  gemodereerd

 4. “…
  Nederlandse Bedrijven enthousiasmeren om te investeren en te ontwikkelen, om zo Suriname tot de voedingssilo van Zuid-Amerika te maken en eventueel van de wereld.
  …”

  Suriname is geen land met mogelijke conflicten met andere landen zoals Oekraine en Rusland.
  Suriname probeert ook niet net als China en Amerika een dominante economische agressor te worden. Heel de wereld heeft nu last van de afhankelijkheid van deze dominante landen.
  In Suriname investeren is wat dat betreft veiliger en verantwoord.
  De enige problemen in Suriname zijn de politieke instabiliteit en een grote groep domme Surinamers die meewerken aan politieke instabiliteit.

  Suriname heeft veel potentie en kan de wereld veel bieden. Maar dan moeten zowel politiek Suriname als het volk Suriname aantrekkelijk maken en houden.

  Investeren in Suriname is investeren in de nieuwe wereld.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !

  Btw.
  Wanneer wordt bullshit Bouta en zijn bende opgepakt en uitgeleverd ?
  Hoe zit het met de opsporing van Hoefdraad en Co ?
  gemodereerd

 5. Of de Nederlandse bedrijven( landbouw- veeteelt-visserij) staan te springen om naar Suriname te komen betwijfelen we , met deze minister van LVV zal het stroperig gaan , deze minister en ook de vorige minister van LVV hebben Nederlandse bedrijven altijd tegen gewerkt om hier te investeren , en van de vorige regering was het natuurlijk duidelijk , ddb moest niets van Nederlanders hebben , want hij is bang dat hij als nog opgepakt wordt en daar zal wegrotten in een cel , want hier gaat die massamoordenaar niet in de cel , het lijkt dat deze regering vrienden van hem zijn , echt dit kan alleen maar hier in Suriname dat iemand die Surinaamse burgers vermoord heeft , gewoon vrij uit gaat en zijn aanhangers hier en in Nederland en ook in Amerika dit normaal vinden ( afgoderij)
  gemodereerd

 6. WAT is een Surinaamse pensionado, die namens zijn groep reageert. Hij heeft het volste recht om boos te zijn omdat zijn pensioen is gestolen iov ddb en debielen, plus is zijn aow verdampt. Hij heeft het leven in suri zien verloederen, en moest machteloos toekijken, samen met heel veel andere gepensioneerden.

  Ik ben dus vóór @Wat omdat ik het begrijp.
  Hoe hij zich uit, is voor zijn eigen conto.
  gemodereerd

 7. Het probleem van Suriname is de mentaliteit. Grote groepen Surinamers willen allemaal achter over leunen en hun natje en hun droogje op tijd hebben. Het opleidingsniveau van Suriname is ook niet om naar huis te schrijven en velen hebben de verkeerde opleidingen als men kijkt naar de natuurlijke rijkdommen van het land.

  Zij die wel de kennis hebben oa op landbouwgebied van Landbouw hebben laten zien dat ze in Suriname met hun kennis er niets van gebakken hebben. Ze wilden door in de politiek te stappen de oplossing bieden.

  Suriname gaat het niet redden met de mentaliteit, kennis en ervaring, van Suriname.

  Guyana een zelfde soort land als Suriname, zelfde soort geschiedenis en mensen, klimaat, natuurlijke rijkdommen, heeft een andere mentaliteit. De Guyanezen houden van hun land en vechten voor elke cm2 of 3cm3 land of water voor hun land. Surinamers laten alles maar over hun heen komen. ( zie hoe ze gestreden hebben voor de kustgrens of gebied in de Atlantische Zee met Suriname, het Acaraigebied van Suriname bezet houden, Zeevisserij en de vergunningen aan de Guyanezen, enz.), Uitverkoop van ons goud aan multinationals, rondhout aan de Chinezen, terwijl wij zelf onze eindproductien hiermee konden maken, werkgelegenheid, export en valuta konden verdienen.

  Zie de Haitianen in de landbouw, waar zijn de Surinamers?

  Zie de vele Chinese Supermarkten die allemaal in handen zijn van de Chinezen. Waar zijn de andere etniciteiten met hun supermarkten of ondernemingen in Suriname. Het geld/valuta stroomt in heel grote hoeveelheden naar China.

  Zie de Turken en Marokkanen met hun Casino’s in Suriname en Suriname tot hun slaven maken en mishandelen, valuta witwassen en valuta in zeer grote hoeveelheden naar Turkije en Marokko gaat.

  Surinamers houden niet van hun grondgebied en zijn oerlui. Ze verkopen alle natuurlijke rijkdommen voor een appel en een ei voor multinationals.

  Suriname zit weer te wachten op de valuta van de opbrengsten van Appache en Total.

  Anderen moeten het voor de Surinamers doen. Dat is het grootste probleem vd Surinamers. De buitenlanders lachen de Surinamers gewoon uit en maken grote winsten in Suriname.

  Zie hoe grote delen van de Surinamers in elkaar zitten en wat er met Suriname terecht komt. Ze leunen achter over en anderen gaan met de valuta vandoor. Anderen moeten met hun handen in de modder zitten, buitenlandse ondernemingen, supermarkten, multinationals, rondhout naar China, ontbossing, erosie, overstromingen, met milieuschade en niemand ziet het

  De Surinaamse mentaliteit, zegt meer dan genoeg.

  Suriname gaat het niet redden.
  gemodereerd

 8. @ Debby

  wederom zit je weer een heleboel bullshit te schrijven, domme gans dat je de bent.
  De Ambassadeur dat doet hij in naam van Su, en dat doen alle Ambassadeurs van
  ieder land in den vreemde. De auto waarin zij in rijden wordt ook door het land die ze vertegenwoordigen betaald, ook dat is gebruikelijk. Maar jij zal dit niet weten,
  daarvoor ben je te dom, om dat te bevatten! Het is is beter om je broodmolen dicht te houden. ”Want er komt alléén, domme paarse( gedachten cq bullshit)uit”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. Weer zo’n “lul” moment, Suriname kan de voedingssilo van Zuid Amerika worden.
  Wie houden deze dromers voor de gek. Het is energie verspilling. De wereld weet niet eens waar Sranan ligt. Surinamers denken dat wanneer zij iets weten over bijvoorbeeld Dubai, dat de mensen uit Dubai van zelfs sprekend iets weten over Sranan, houdt een keer op met die onzin.
  Laten wij ons richten op zaken die wij kunnen en willen doen om ons uit deze penarie te halen.
  Dromen of groot dromen mag, maar ga niet doen alsof deze dromen werkelijkheid kunnen worden, want dan houdt je iedereen voor de gek. Sranan, sorry, is een arm land met veel armoede, veel corruptie, lage arbeidszin, veel criminaliteit, lage opleidingsniveau van de bevolking enz. Laten wij eerst deze problemen (uitdagingen) op pakken en met verstand uitvoeren.
  Wij zijn één van de zeventien rijkste landen in de wereld, wij kunnen wereldkampioen voetbal worden, wij kunnen dit en wij kunnen dat, hoe lang wordt dit al “afgedraaid” allemaal verlakkerij. Laten wij eerst proberen een goede en eerlijke regering te vormen, laten wij eerst een goede staatshuishouding invoeren. Sranasma houden van blablablabla.
  We moeten gewoon eens eindelijk een pas op de plaats maken, eerst orde op zaken stellen, eerst kijken als wij “iets” kunnen, want voorlopig is het niet veel “soeps”.
  Sinds ons bestaan hebben wij nooit onze eigen broek omhoog kunnen (hoeven) houden, tot de onafhankelijkheid was het Nederland die ons onderhield, daarna de overdrachtsgelden en de vele leningen, maar zelf produceren is ons moeilijk gebleken en nu wil men aan productievergroting gaan doen, boi laat me hôr.
  Laten wij eerst een goed bestuurd land achterlaten voor onze nakomelingen, dit kost ons al zoveel moeite laat staan ………………
  De grote wereld is competitief ingesteld, denk je met goed verstand, dat deze wereld, vol aasgieren, Sranan nodig zal hebben.

  Btw, Wie verdienen aan deze Floriade en andere evenementen (promoten van Sranan). Wie maken gebruik van dit verdienmodel, wie??????????
  gemodereerd

 10. Misschien wel aardig in dit verband. De BBC World News website wijdt een artikel aan Maria Sibylla Merian die haar grootste bekendheid heeft gekregen door de tekeningen die zij maakte van de Surinaamse natuur. Hier bbc.co.uk/ideas/videos/the-woman-whose-paintings-changed-science-forever/p0c3tmh5 een documentaire in de vorm van een animatie.
  gemodereerd

 11. Hele mooie bloemstukken met ” birds of paradise” voor de stand van suriname. Die mooie strelitzia bloemen zou moeten betekenen dat ze uit suriname komen en als promotie tentoon gesteld werden. Kan iemand mij vertellen waar in suriname deze bloemen voor export worden geteeld?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.