zondag, december 10, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieGehandicapte vrouw voor bijna 100.000 euro opgelicht door Surinaamse vriend

Gehandicapte vrouw voor bijna 100.000 euro opgelicht door Surinaamse vriend

-

Does Travel & Cadushi Tours

Dinsdagavond was het TV programma ‘Oplichters aangepakt’ weer te zien op de Nederlandse TV. Dit keer ging het over de gehandicapte Nederlandse Petra, die voor bijna 100.000 euro is opgelicht door haar Surinaamse vriend Freddy.

Petra raakte halfzijdig verlamd door een medische fout. Ze kreeg daarvoor een forse schadevergoeding. Daarna leerde ze Freddy via internet kennen. Als ze elkaar voor het eerst ontmoeten in Nederland komt Freddy over als een hele lieve man.

Niets blijkt minder waar. Hij palmde haar in en ‘leende’ een groot geldbedrag, waarna hij voor vijf dagen naar Suriname ging. Maar Freddy keerde nooit meer terug.

Nadat Petra voor bijna 100.000 euro was opgelicht schakelde ze Kees van der Spek van het RTL 5 programma in. Hij en zijn team gingen naar Suriname en ontdekten daar dat hij zich op een uurtje rijden buiten Paramaribo schuilhoudt. Ze gingen erop af.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

23 REACTIES
 1. Met dat gestolen geld heeft hij een mooi huis gebouwd in suriname. Vrouwen wees op je hoede boor dit soort lage donderds. En vrouwen….wees niet zo stom als Petra om een kan geld te “lenen”. Je financiele situatie gaat hem geen moer aan wanneer je hem pas kent. Ik hoop dat ze al haar geld terug krijgt.


  Maak melding

 2. Van hoeveel zwakbegaafde Afro mensen hebben de Europeanen misbruik gemaakt, KARMA?!

  Ze is slachtoffer van een medische misser, maar dat wil toch niet zeggen dat ze geen verstand heeft, en dom is?
  Off topic: Ik zeg dit want, om het olvg ziekenhuis zo ver te krijgen om voor een medische misser te betalen, die 💯 hun schuld is, lukt een kennis van mij al ruim 11 jaren niet, ondanks status uitbehandeld door onnodige medische handeling. Ik zou haar advocaat willen spreken. But anyways:

  Niemand heeft dr gestuurd om bank/ kredietverstrekker te spelen. A ne law


  Maak melding

 3. Ik heb de reportage gezien en ik vind het jammer dat die freddy nu met een balkje voor zijn gezicht staat. Schijnbaar heeft hij ook rechten maar ok weet precies waar hij woont dus hij kan in overleg met zijn zoon het gellende geld rustig terug geven aan die arme vrouw.
  Je maakt mij te schande jezelf en ons mooie land. Het is hier op tv door miljoen mensen bekeken.
  Alles wat petra over jou zei klopt helemaal.
  Je bent gewoon samen met jou zoon een nietsnutter.


  Maak melding

 4. Onze journalisten in Suriname hebben de ballen voor dit soort zaken niet. Hollanders die Suriname voor miljoenen hebben opgelicht (blauwe meer, vaai etc)


  Maak melding

 5. Zij is niet alleen lichamelijk gehandicapt, ze is ook geestelijk gehandicapt, want je moet wel harstikke gek zijn om een ‘vriend’ uit een ver land, waar je niet veel van afweet, 100.000 euro te lenen om voor vijf dagen in zijn geboorteland (8000 km ver) op vakantie te gaan


  Maak melding

 6. Ja, Freddie. Boontje komt op zijn loontje. Het wapen tegen oplichterij is de publiciteit opzoeken. Ze hebben jou dus aan de schandpaal vastgespijkerd waardoor de kans om een andere invalide vrouw op te lichten flink kleiner is geworden. Nu weet een ieder dat je in Para woont aan het eind van een weg te Bernhardsdorp. Wees blij dat ze jouw naam weggepiept hebben en jouw gezicht geblurred is. Jouw werkzaamheden als oplichter van invalide vrouwen is nu definitief voorbij.
  Nu afwachten hoe jouw Surinaamse vrouw zal reageren.
  Het was wel een spannende aflevering op de TV.
  Suriname is echt veranderd. Surinamers ook. Dus: kies Joe mooi


  Maak melding

 7. Hahahahha ik ga stuk van alle domme negative reacties als Freddie blank was zouden de reacties niet zo vel zijn geweest oplichters heb je overal .
  Maar dat terzijde Petra heeft blijkbaar nooit naar opsporing gezocht gekeken hahahhaha .
  Sommige dingen zijn gewoon gebruik je verstand Freddie jij bent echt een dom oen om te denken dat ze het gewoon zo zou laten dat je met haar geld er van door ging ze hadden je gezicht moeten laten zien om je schande te geven
  Alle bij dom een die geld geeft ander denkt er mee weg te komen .
  Om he schande te geven


  Maak melding

 8. Ey boerki freddy doe je ook aan kennis overdracht? Kn je uitleggen hoe slijmerig je haar hbt bedonderd?
  Ik wil ook een huis bouwen vr mijn surinaamse vrouw.


  Maak melding

 9. “Tumes for kranti “.
  “60%van de Surinamers zijn oplichters “.
  Sorry maar dat kan niet NDP is niet zo groot.
  2% zal het officiële moeten zijn .
  Dat zijn alle maal die paarse ratten.
  Pé a moni dé, Pé boefie dé??
  That is the question.


  Maak melding

 10. @directeurzonderbedrijf…..je moet niemand vertrouwen met geld. Ook de niet Surinamers. er zijn genoeg niet Surinaamse mannen en vrouwen die anderen oplichten.

  @Kolibri …helemaal mee eens. Ze is een stommerik!

  @ Jos, klopt. Suriname heeft geen journalisten. Een journalist durft, stelt gericht vragen en gaat op onderzoek uit. Die in Suriname doen dat niet daarom kan ik ze geen journalisten noemen.


  Maak melding

 11. debby , jij lult , je zag toch die foto van je vriend freddy , dus jij vindt het prima dan een Nederlandse vrouw die gehandicapt is door jou vriend is opgelicht , ja debby paars


  Maak melding

 12. DE JUISTE TEKST:

  Freddy dit Freddy dat. Wel mi dat lafu te lek mi bere bigin hat mi.

  Kan ik 1 van jullie wijs maken dat ik 5 dagen naar Su ga, dan lenen jullie me €20.000 NADAT er al €20.000 is verdwenen uit een kluis in jullie huis waar wij alleen toegang toe hebben? Dan alsnog Lenen jullie me dat geld net een domme boeriki??

  En nadat er iemand als Kees wordt inschakelt, doet de geldschieter DOODLEUK DE DEUR OPEN ZODAT schuldenaar ZIJN zoon jullie IN jullie EIGEN HUIS KOMT BEDREIGEN EN BIEDEN JULLIE OOK NOG EXCUSES AAN VH FEIT DAT er IEMAND is ingehuurd om dit zaakje te onderzoeken? Als je dochter hem volgt en hij gaat niet waar die claimt te zijn, waarom laat je zo iemand nog toe in je huis, EN JE LEENT HEM MEER GELD?? Why?

  A SMA DICKMATIZED HELEMAAL. Sleep me weg, wat een oerdomme domme gans. En als jullie dat niet vinden: OEN SEN A MONI GIEM NOH,’ zonder dat je me kent.

  Wat die Freddy betreft: die heeft connecties net als diarree die met een plons ergens terecht is gekomen en hier en daar en overal een spatje heeft achtergelaten. A lai anga Sranan spatjes..

  Hoe komt Freddy aan de video beelden van Kees z’n collega’s ergens in een winkel in Paramaribo? Welke dommie heeft hieraan meegewerkt? Schending van privacy/ mensenrechten. Na so je trong medeplichtig, stel wan san ben psa anga den sma diesie, en dan? Zeer gevaarlijk ⚠️ en niemand die hierboven valt. Lek we moni moni, en zielige mw: ze is niet zielig maar DOM!!

  Wat gaat Kenneth met dot gegeven doen? Of is ie te druk, met??


  Maak melding

 13. Petra ik zou een ander slot hebben genomen. Een apart verhaal, dat je zoveel geld hebt laten nemen zonder actie te ondernemen. En raar dat een dergelijk persoon niet in beeld getoond wordt om anderen te waarschuwen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES