dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJachtopzieners betrappen illegale vissers in Bigipan beheersgebied

Jachtopzieners betrappen illegale vissers in Bigipan beheersgebied

-

Does Travel & Cadushi Tours

In Suriname hebben jachtopzieners zondag een illegale vissersboot met vijf bemanningsleden aangehouden in het Bigi Pan-gebied.

Een team jachtopzieners vertrok op zondag 24 april vanuit Paramaribo naar het Bigi Pan-beheersgebied, om daar gezamenlijk met de Dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB) jachtopzieners van Nickerie een patrouille uit te voeren. Tijdens de controle hebben de jachtopzieners een vissersboot aangehouden met vijf vissers. Deze hadden geen geldige visvergunningen.  

Conform de instructies van het Surinaamse Openbaar Ministerie werd het vijftal aangehouden door de jachtopzieners. Zij werden naar het dichtstbijzijnde politiebureau overgebracht en na afstemming met het OM zijn alle verdachten in verzekering gesteld.

Ze hadden een grote ijsbox met daarin tilapia’s in hun bezit. Ook lagen er wat vissen op de bodem van de boot. Na overleg is het vissersvaartuig met inhoud in beslag genomen. 

In het natuurreservaat gebied mogen geen economische activiteiten worden uitgevoerd, terwijl in het beheersgebied dat wel is toegestaan. Je mag bijvoorbeeld met een visvergunning vissen. Er is wel een jachtkalender bij LBB, waarop is aangegeven in welke periode op welke diersoorten er gevist of gejaagd mag worden. 

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

4 REACTIES
 1. Staf is 2 weken hechtenis…pppffffff dan gaan ze weer vrolijk verder. Geef ze 5jatwn gevangenisstraf of een boete van srd100.000 elk. Dan doen ze het nooit meer en zal t een les zijn voor anderen die het in hun kop halen daar te gaan vissen


  gemodereerd
 2. En dat voor een paar vlezige vissen met veel graten. Die Afrikanen eten het graag.

  Eens geprobeerd, nooit meer. Geef mij maar een botervisje, een wolfsvis, kabeljauw, zeebaars kan ook nog, een schol, schar niet baja. De rest is voor jullie.


  gemodereerd
 3. @Moen
  Roerend met je eens, zware boetes opleggen. Telkens wanneer ze het in hun zak voelen begint hun verstand blijkbaar dan pas weer te werken.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES