President doet mee aan gebed met moslims in tuin paleis

10
De president deed net als enkele anderen zittend mee aan de gebedsdienst.

De Surinaamse president Santokhi heeft vrijdag tijdens iftar (ontvasten) opgeroepen tot een vredevolle samenleving. In het kader van de vastenmaand ramadan, vond het ontvasten en gebed plaats in de achtertuin van het presidentieel paleis. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Suriname is dat een president de iftar op het paleis heeft georganiseerd.

Het staatshoofd deed een oproep tot samenwerken aan een mooie, warme, welvarende en vredevolle samenleving. Hij merkte op dat de tolerantie die wij in Suriname hebben, een voorbeeld is voor andere landen waar mensen elkaar discrimineren op grond van hun etnische of religieuze achtergrond.

“Als president zal ik mij samen met mijn regeerteam inspannen om onze samenleving daarheen te leiden waar we allen samen in vrede en harmonie kunnen leven, zonder vrees, haat of afgunst jegens elkaar”, aldus Santokhi.

De regeringsleider toonde zich ingenomen met de aanwezigheid van vertegenwoordigers van verschillende moslimorganisaties alsook moslims van verschillende stromingen in de achtertuin van het paleis. “Met uw aanwezigheid wordt bevestigd dat u veel belang hecht aan een open, vrije, maar bovenal hechte samenleving waarin alle Surinamers ongeacht hun godsdienst, cultuur een zijn.”

President Santokhi benadrukte dat liefdadigheid in deze centraal staat. Naast de gelovigen waren ook leden van de Raad van Ministers en het Corps Diplomatique aanwezig.


10 REACTIES

 1. De rijkste moslims ter wereld, gaan naar Mekka, met hun eigen vliegtuig, in wit gewaad. Je zal nooit aan ze merken, dat ze heel Mekka en kunnen kopen, en nog steeds te veel geld over hebben..

  Ze knielen, gewoon mee tijdens het gebed.
  gemodereerd

 2. En weer laat deze president zien dat hij voor het gehele volk is. Een volkspresident in de ware zin des woord. Geen schijnheilige of een leider met dubbele agenda. Veel racistische Afro’s zien hem niet als president en zijn van mening dat een Hindoestaan dit land nooit besturen mag. Die racistische afro’s hebben liever armoede en stront uit de pindakaas pot.
  gemodereerd

 3. Hij doet met alles mee behalve het land nr grotere hoogte brengen. Deze man gaat de toekomst in als slechtste pres van Su. Zelf Shankar was beter. En die was al slecht
  gemodereerd

 4. Het moet geappricieerd worden dat de President de grote godsdiensten op zijn tijd publikelijk honoreerd. Het is goed om de staatshoofd dit gebaar te zien maken.

  Alleen de kleine godsdiensten zoals wientie en kedjawen voelen zich verwaarloosd door de President van het land. Het zou ook goed zijn de president pass over te zien bijwonen.
  gemodereerd

 5. Heel goed dat de president gelooft en hoopt dat de Surinamers in vrede en harmonie met elkaar leven en de Surinaamse samenleving als voorbeeld wil propageren. Een veel gehoord verwijt naar de president is dat hij zich niet laat zien en ook niet communiceert met het volk, en dat blijkt uit zijn streven om eenheid te verkondigen ,maar meneer de president die tijden zijn allang voorbij in Suriname. Het zal een nobel streven van U zijn want in plaats van eenheid heerst nu in Suriname alleen haat en nijd onder alle bevolkingsgroepen. Sterkte! !!!
  gemodereerd

 6. Chan organiseerd een iftar dat is goed maar mee doen met het gebed is totaal fout, want je bent geen moslim
  gemodereerd

 7. 😜 wie houdt wie voor de gek ik hoop dat ALLA zijn gebed verhoord zodat niet heel Suriname onderwater komt te zitten en verhongeren
  😂 verkiezing nadert is de aller slechte leider wat Suriname ooit heeft gehad dit moet ook de geschiedenis in
  gemodereerd

 8. Prima dat de president respect toont aan de diverse geloven in Suriname. Maar is buitengewoon belachelijk dat hij op een stoel zit. Als hij een bejaarde was, dan had ik wel begrip voor.
  gemodereerd

 9. Indra en debieus, blijven jullie maar soewa (zuur), paarse djamoe edes. Blijven jullie maar je hoofd steken in de gerimpelde bakasee van de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D. Dienst zal de geschiedenis ingaan als hetmeest slechtste ooit, dat Suriname heeft voortgebracht. Deze president probeert tenminste het verarmd surinaams volk uit de paarse beerput te halen. Dus kapas dicht en leer!
  gemodereerd

 10. @ Debby

  Jou afgod DDB heeft Su 10 jaar lang onder zijn regiem, wat voor progressie heeft
  hij dan verricht ???? OOOOOOH ja, hij heeft het land, naar de kloten geholpen!
  @ Papa Jantje uit Livorno. Heel goed gezien.
  @ Indra Dat kan geen enkele president, dus dat is dom geluld van je!
  @Eigen + mening Wat de pres doet is goed, hij is weliswaar niet oud, maar
  misschien heeft hij last van zijn rug of zijn knieen!
  @Karsien olie Dat mag, dus ik weet niet; waarover je het hebt!
  @ Latour Posse 1000% met je eens, hoeft geen verder betoog.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.